Aracim sabahlari gec calisiyor ve calisinca beyaz duman atiyor!

SercanK54

Yeni Üye
İsim
Sercan kocabaş
Araç
Golf 7
Arkadaslar merhaba 1.6 tdi clh motor koduna sahip bir arac aldim, araci alir almaz triger devirdaim enjektor turbo revizelerini yaptirdim yag kecelerini degistirdim, araci alirkende gec calisma sorunu mevcuttu sabah ilk soguk calismada yapiyor sadece, kontagi kapatip aciyorum hersey normal, geceden sabaha bir sorun okusuyor arabada ve buna bagli beyaz duman atiyor, 2 twne motor ustasi gordu araci hicbir sorun yok, enjektorleri yaptirdigim pompacida 2 gun kaldi arac herseyini kontrol etti yine sorun yok yakit basinc sensorleri balata spreyiyle temizlendi yani aklimiza gelen herseyi gosterip kontrol ettik ama sorunu bulamadik, aracta dpf partikul iptali var yazilim sorunu olabilir mi diye dusunduk 2 gunde yazilimcida kaldi arac ama care yok daha once basina gelen bir arkadas varsa ve yardimci olursaniz cok sevinirim.

Siyah duman zengin-fakir yakit karışımı,yetersiz hava,çiği yakıt yakma habercisi,beyaz dumanise yağ yakma habercisi.Kafamda bir sürü olasılık oluştu,öncelikle arcınız kaç kilometrede,yağ keçelerini değiştirmişiniz,işlem düzgünmü yapıldı,zira sanayide tonla ustacık var.Dizel pompası ayarsız olabilir.Ben olsam aracı doğru yetkili servise çekerdim

Upvote 0
Arac 290 bin kmde ustalar yag yakma ufleme olmadigini soyluyorlar.Beyaz duman atiyor 10 sn sonra kesiyor ama cig mazot kokusu geliyor egzostan. Yazilimdan supheleniyorum suan baska bi yere mi attirsam diyr dusunuyorum

Upvote 0
Arac 290 bin kmde ustalar yag yakma ufleme olmadigini soyluyorlar.Beyaz duman atiyor 10 sn sonra kesiyor ama cig mazot kokusu geliyor egzostan. Yazilimdan supheleniyorum suan baska bi yere mi attirsam diyr dusunuyorum
Aracınızda yazılmmı var?Varsa ondan olma olasılığı çok yüksek,zira aracınızın kilometreside fazla,bir diğer olasılık pompa-enjektör

Upvote 0
Aracınızda yazılmmı var?Varsa ondan olma olasılığı çok yüksek,zira aracınızın kilometreside fazla,bir diğer olasılık pompa-enjektör
Aracta dpf partikul iptal yazilimi var, beygir artiran bir yazilim yok. Pompa enjektor bakildi ama sorun gozukmuyor.Depo altindaki pompadan supheleniyorum onada baskcagim en kisa surede

Upvote 0
Aracta dpf partikul iptal yazilimi var, beygir artiran bir yazilim yok. Pompa enjektor bakildi ama sorun gozukmuyor.Depo altindaki pompadan supheleniyorum onada baskcagim en kisa surede
Dediğim gibi beyaz duman yağ yakma habercisi,ilk çalışmada birşey aracınızın yağ yakmasına sebep oluyor,buna yoğunlaşın.Deponun pompası ihtimaller dışı

Upvote 0
Dediğim gibi beyaz duman yağ yakma habercisi,ilk çalışmada birşey aracınızın yağ yakmasına sebep oluyor,buna yoğunlaşın.Deponun pompası ihtimaller dışı
Tamam ama yag kokusu gelmiyor ki aractan cig mazot kokusu geliyor sonra kesiyor yag yaksa surekli beyaz dukan atmasi gerekmez mi?

Upvote 0
Tamam ama yag kokusu gelmiyor ki aractan cig mazot kokusu geliyor sonra kesiyor yag yaksa surekli beyaz dukan atmasi gerekmez mi?
İlk çalışmada yakıt odasına yağ alıyor bir şekilde,beyaz duman bundan,muhtemelen bundan kaynaklıda yakıtı düzgün yakamıyor kokuda ondan geliyor.Ama bunlar tamamen tahmini olasılıklar,siz sorununuzu anca iyi bir serviste halledersiniz

Upvote 0
Bu gayet normal bir durum. Sabah soğukta olacak şeydir. İlk anda beyaz duman gelip geçiyorsa ısındığı içindir..
Sürücü kursu motor bilgisi kısımlarını gözden geçiriniz..

Upvote 0
İlk çalışmada yakıt odasına yağ alıyor bir şekilde,beyaz duman bundan,muhtemelen bundan kaynaklıda yakıtı düzgün yakamıyor kokuda ondan geliyor.Ama bunlar tamamen tahmini olasılıklar,siz sorununuzu anca iyi bir serviste halledersiniz
Aracta en ufak cekis dusuklugu yuksek yakit tuketimi vs hicbir sey yok yakit odasina yagi nasil aliyor olabilir? Olasiliklari gozden gecirmek isterim.Gittigim ustaya 10 senedir duzenli giderim isinide cok iyi yaptigini dusunuyorum.Ama baska bir sorun var gibi ve bu sorun cok basitmis gibi geliyor.Aracta herhangi bir ariza lambasi vs yok.Gidisindende cok memnunum.

Upvote 0
Bu gayet normal bir durum. Sabah soğukta olacak şeydir. İlk anda beyaz duman gelip geçiyorsa ısındığı içindir..
Sürücü kursu motor bilgisi kısımlarını gözden geçiriniz..
Yalniz gec calismada var benim aracta hem gec calisiyor hem beyaz duman atiyor.Bujilerde degisti bu arada

Upvote 0
Yalniz gec calismada var benim aracta hem gec calisiyor hem beyaz duman atiyor.Bujilerde degisti bu arada
Geç çalışma ile ilgili çokça konu var forum içinde. Kesin net bir çözümü yok. Akünüz sağlamsa ve aracı açar açmaz oyalanmadan marş basınız. Bagaj vs işiniz varsa sonra yapınız. Aracı kapatinca da fazla oyalanmadan kilitleyiniz. Fazla aç kapa yapmayınız. Böyle bir deneyiniz

Upvote 0
Motor üstünde ki manifoldu değiştiriyorsun sorunların çözülüyor.
Biraz daha detaylı açıklama yapılabilir mi?
Yani yaşadığınız tecrübe ve hangi araçta bu çözüme kavuştunuz. Sunduğunuz çözüm duman için mi geç çalışma için mi?

Upvote 0

Biraz daha detaylı açıklama yapılabilir mi?
Yani yaşadığınız tecrübe ve hangi araçta bu çözüme kavuştunuz. Sunduğunuz çözüm duman için mi geç çalışma için mi?
Abimin aracında duman atma geç çalışma çiğ yakit su eksiltme sorunu vardı golf 7 2013 tdi devirdaim degistiler su için duman için enjektör degistiler egzoz iptal ettiler en son bir usta manifold u değiştir sorun gider dedi manifoldda kaçak varmış adam değişti şuan hiçbir sorunu yok

Upvote 0

Geri
Üst Alt