Aracim sabahlari gec calisiyor ve calisinca beyaz duman atiyor!

SercanK54

Yeni Üye
İsim
Sercan kocabaş
Araç
Golf 7
Arkadaslar merhaba 1.6 tdi clh motor koduna sahip bir arac aldim, araci alir almaz triger devirdaim enjektor turbo revizelerini yaptirdim yag kecelerini degistirdim, araci alirkende gec calisma sorunu mevcuttu sabah ilk soguk calismada yapiyor sadece, kontagi kapatip aciyorum hersey normal, geceden sabaha bir sorun okusuyor arabada ve buna bagli beyaz duman atiyor, 2 twne motor ustasi gordu araci hicbir sorun yok, enjektorleri yaptirdigim pompacida 2 gun kaldi arac herseyini kontrol etti yine sorun yok yakit basinc sensorleri balata spreyiyle temizlendi yani aklimiza gelen herseyi gosterip kontrol ettik ama sorunu bulamadik, aracta dpf partikul iptali var yazilim sorunu olabilir mi diye dusunduk 2 gunde yazilimcida kaldi arac ama care yok daha once basina gelen bir arkadas varsa ve yardimci olursaniz cok sevinirim.

Duman çalıştıktan 5-10dk sonra kesiliyorsa problem yok motor soğukken olması çok doğal. Dumanın rengi maviye çalıyorsa yağdır beyaz-şeffafımsı ise soğuktan kaynaklanıyordur. Yakıt odasına yağ aldığı zaman önüne geçilmez bir duman atma problemi olurdu. Her benzinlide ilk çalışmada çiğ benzin kokusu olur bu da gayet normaldir. Eğer aracınızda belirli bir yağ eksilmesi yoksa çok da kafaya takılacak bir durum değil havaların ortalama 2 3 derece olduğu aylardayız kapalı garajda kalan araba bile geç marş alıyor.

Upvote 0
alip deneyeyim diyecegim ama cok pahali parca tecrubelerinizi aktarir misiniz?
Aynı motor araca sahibim. Son 1 aydır yaşadığınız sorunun aynısı bende de var. Bununla ilgili her hangi birşey yapmadım. Konunun takipçisiyim..

Upvote 0

Geri
Üst Alt