Jant Çapı, Genişliği, ET Değerleri ve Ağırlıkları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Ynsmr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Başka bir konuda jantın ağırlığını 10.7 kg diye söylemişsiniz, kendiniz mi ölçtünüz ağırlığı?
Kendi sitesinde 13.07kg olarak görünüyor. Eğer dediğiniz gibiyse mükemmel değer, 18x8 O.Z ultraleggera 10kg geliyor zaten.
Kendim ölçtüm, 13kg yazan sayfanın linkini paylaşabilir misiniz?

Onu da 11,364 kg ölçtüm, paylaştığınız görselde rally daha hafif görünüyor. :)
Gross weight'e koli ağırlığı da dahil muhtemelen ama yine de rallynin daha hafif olmaması gerekirdi.
Brüt ağırlık diyor zaten de kutu ne kadar ağır olabilir ki. İçinden jant dışında başka bir şey çıkmıyor zaten.

Ekran görüntüsü 2024-12-17 000523.png
Bunu da hafif örnek olarak atayım.

Brüt ağırlık diyor zaten de kutu ne kadar ağır olabilir ki. İçinden jant dışında başka bir şey çıkmıyor zaten.
Kutuyu tartmadım, bilmiyorum. :)
Brüt ağırlığı jantın ağırlığı olarak konuşamayız neticede, o anlamda söyledim.
OZ'un kutusunda sekmanlı çelik bilezikler, bijonlar ve göbekler oluyor. MSW yalnızca jant ve göbekler.
Bu farkı açıklayacak bir koli ağırlığı yoktur tabii, olsa da dediğim için koli ağırlığı iki jant için de geçerli olduğu için burada yazılanlarla benim ölçtüklerim çelişiyor.

Dediğiniz gibi MSW P1 10küsür geliyorsa ben okayim. Burada 13 olarak belirtildiği için vazgeçmiştim artık, 16 oem jantı çıkarıp bir anda 13 kilo jant takmak yorabilir aracı.

Kutuyu tartmadım, bilmiyorum. :)
Brüt ağırlığı jantın ağırlığı olarak konuşamayız neticede, o anlamda söyledim.
OZ'un kutusunda sekmanlı çelik bilezikler, bijonlar ve göbekler oluyor. MSW yalnızca jant ve göbekler.
Bu farkı açıklayacak bir koli ağırlığı yoktur tabii, olsa da dediğim için koli ağırlığı iki jant için de geçerli olduğu için burada yazılanlarla benim ölçtüklerim çelişiyor.
(O.Z) 12.71 - 11.36 = 1.35 geliyor. Çelik bilezik + 20 bijon + göbekler + kutu toplamda 1.35 geliyor olabilir.
Ama diğerinde bir çelişki var o kesin. Msw kendi üretiminde nasıl yapabilir bilmiyorum ama sparco dan yaklaşık 2 kiloyu yok etmiş olması lazım.

Jantları taktırdığım yerin yanında nalbur vardı, orada bizzat kendim tarttım.
Hadi tartı eksik veya fazla tartıyor olsun, yine de tartıda hafif olan jantın katalogta da hafif olmasını bekliyor insan. :)
20241025_173801.jpg20241025_170634.jpg

MSW göbeği üstünde değilmiş, sibobu da yoktu diyelim. Yine de bu kadar fark olmaz.

MSW nin kendi sayfasında P1 diye bir model yok zaten. Muhtemelen bölgeyle alakalı sparco yerine msw olarak satıyolar ama 2kg fark zor.

Ekran görüntüsü 2024-12-17 002422.png
Msw nin listesindeki bütün 18x8 jantlara baktım en hafifi bu, bütün piyasa da gezen 85 modeli daha hafifi yok.

Ekran görüntüsü 2024-12-17 003029.png
O.Z da 1.5 kilo fark çıkıyor kutu ile ürün arasında
Rally Racing de 1.35 hesapladık oda doğrudur.

Geri