Nasıl yani ? Araç normal rolanti de çalışıyor. Kafanıza takılan şeyin ne olduğunu tam anlamadımMerhaba hız göstergesi 0 iken ibrenin bu sekilde olması normal midir? Teşekkürler
1.2 TSIDizele normal. Gaz vermiyorsan
Anlaşıldı.1.2 TSI
Ne sorduğunuzu anlamak imkansız…rölanti devri diye bir şey var,araç hareket etmese de motor çalışıyorMerhaba hız göstergesi 0 iken ibrenin bu sekilde olması normal midir? Teşekkürler
Bazen olabiliyor hocamSoru okadar apsurtki kimse ne olduğunu anlamamış,bu arada bende anlamamış olabilirim ama arkadaş zannedersem digital gösterge 0'dayken rolantide sıfırda olması gerektiğini zannediyor,sanırım yeni şoför kendisi.Bunları kurslarda öğretmiyorlarmıydı yaw?
Merhaba hız göstergesi 0 iken ibrenin bu sekilde olması normal midir? Teşekkürler
Rölantide ve ilk çalıştırmada oluşan ibre yani devir/dk ne olmalı üzerine bir soru oluştuğunu varsayarsak, devir göstergesi olması gerektiği gibi.
Yeni çalışmış bir araçta, durur vaziyette, rölanti devri hava sıcaklığına ya da ihtiyaç olan motor gücüne göre (1.6tdi) 1000 devir/dk ile 775 devir/dk aralığında olabilir. (rakamlar aşağı yukarı değerdir)
Görselde 800 devir/dk. Isınınca düşecektir.
Bu arada çeyrek depo altına düşmemeye özen gösteriniz.
Dizele normal. Gaz vermiyorsan
1.2 TSI
Anlaşıldı.
Aracınız 1.2 TSI ise , sizin gösterge ile kopyaldığınız gösterge aynı olmadığını fark etmek gerekir.
Aldığınız görüntü videosu aşağıda.
[]
Dizel aracın çalışma şekli bu şekilde.
Sizin ibre bu değil o sebeple size göre normal değil.
Yani dizel aracın ibresi 6000 iken benzinli aracın ibresi 8000 gösterir. Oranları da değişir..
Dedektif gibisiniz hocam Dikkatiniz yüksek.@GolfTutkulu @Turhan @Rapido63
Konu sahibini az çok sonradan anladım. Yukarıda yazdım yeniden yazayım..
1.2 TSI araca sağım ve dizel aracın videosunu izleyince çelişkiye düşmüş olmalı. Zaten iki aracın ibrelerinin farklı olduğunu fark etmiyor.
Muhtemelen aracı cold start yapıyor. Haliyle ibre yükselip iniyor. Bildiğiniz gibi dizel araçta ilk çalışma aynı şekilde olmuyor.
Genel olarak böyle.
Hatta yakıtı da çeyrek depo altına inmeyin diye tavsiye verdim.. 1.2 TSI görsel nasıl oluyor diye bir an şaşırmadım değil..
Neyse..
Soru sorarken eldeki veriler ne kadar doğru verilirse sorulara cevap net gelir. Ki görünüşe göre de istediğinden fazla cevap vermişiz. Kendisinin de pek umrunda değil mi desek, ne diyeceği konusunda da tereddütte kalmış mı desek..