Hız göstergesi ve ibre normal mi ?

Herkes bir şeyler düşünüp cevap vermeye çalışıyor ama konu sahibi ortada yok zaten 😄 😄

Rölantide ve ilk çalıştırmada oluşan ibre yani devir/dk ne olmalı üzerine bir soru oluştuğunu varsayarsak, devir göstergesi olması gerektiği gibi.

Yeni çalışmış bir araçta, durur vaziyette, rölanti devri hava sıcaklığına ya da ihtiyaç olan motor gücüne göre (1.6tdi) 1000 devir/dk ile 775 devir/dk aralığında olabilir. (rakamlar aşağı yukarı değerdir)

Görselde 800 devir/dk. Isınınca düşecektir.

Bu arada çeyrek depo altına düşmemeye özen gösterinicevabiniz

Rölantide ve ilk çalıştırmada oluşan ibre yani devir/dk ne olmalı üzerine bir soru oluştuğunu varsayarsak, devir göstergesi olması gerektiği gibi.

Yeni çalışmış bir araçta, durur vaziyette, rölanti devri hava sıcaklığına ya da ihtiyaç olan motor gücüne göre (1.6tdi) 1000 devir/dk ile 775 devir/dk aralığında olabilir. (rakamlar aşağı yukarı değerdir)

Görselde 800 devir/dk. Isınınca düşecektir.

Bu arada çeyrek depo altına düşmemeye özen gösteriniz.

Cevabınız için teşekkür ederim diğer üye arkadaşlar da konuya nasıl cevap verildiğini görsün

Nasıl yani ? Araç normal rolanti de çalışıyor. Kafanıza takılan şeyin ne olduğunu tam anlamadım
Arkadaşımda 1.0 Clio 5 aracında ibre sıfırda o sebepten doğru olan nedir diye sordum ama sağolsun arkadaşlar makara yapmayı tercih ettiler

Arkadaşımda 1.0 Clio 5 aracında ibre sıfırda o sebepten doğru olan nedir diye sordum ama sağolsun arkadaşlar makara yapmayı tercih ettiler
Sıkıntınızın tam olarak ne olduğunu açıklamıyorsunuz, yardımcı olmak isteyen arkadaşların (sorduğunuz soruyu anlayamadık) hangi ibre yoksa ekran mı sorularına şikayetiniz ile ilgili hiç bir açıklama getirmiyorsunuz, açtığınız konuya ilgi göstermiyorsunuz,

Sonra da yok efendim “makara geçiyorlar” diye serzenişte bulunuyorsunuz,

Öncelikle kendinizi doğru şekilde ifade ediniz.!

Sıkıntınızın tam olarak ne olduğunu açıklamıyorsunuz, yardımcı olmak isteyen arkadaşların (sorduğunuz soruyu anlayamadık) hangi ibre yoksa ekran mı sorularına şikayetiniz ile ilgili hiç bir açıklama getirmiyorsunuz, açtığınız konuya ilgi göstermiyorsunuz,

Sonra da yok efendim “makara geçiyorlar” diye serzenişte bulunuyorsunuz,

Öncelikle kendinizi doğru şekilde ifade ediniz.!
Anlayan anladı ona göre de cevap verdi

Bu detayları başta verseydiniz sorun olmazdı sanırım neyse sağlık olsun.
Ucu açık bir soru olarak geldi buna cevaben kimisi sorununuz olduğunu düşünüp yanıtladı, kimisi merak ettiğiniz bir şey olduğunu düşünüp yanıtladı, kimisi de ilk defa araç kullandığınızı varsayıp bilgi almak için sorduğunuzu düşünerek yanıtladı.

Cevabınız için teşekkür ederim diğer üye arkadaşlar da konuya nasıl cevap verildiğini görsün
Rica ederim.

Konuya dahil olan arkadaşlar da sorunuza yönelik sorular sordular diyebiliriz. Örneğin aracınızın 1.2 TSI olduğunu başta belirtip, aldığınız görselin kendinize ait olmadığını , arkadaşınızın aracındaki ibre ile kıyasladığınızda durumun farklı olduğunu vs. bahsetmeniz halinde sonuca daha kısa yoldan ulaşmış oluruz.

Aksi bir durumda görseldeki aracın dizel göstergesi olduğunu, aracınızla görselin çekişmesi vs. gibi durumlar doğabiliyor.

Yani önce de belirttiğim gibi ne kadar detay paylaşırsanız o kadar doğru sonuca ulaşırız.

Arkadaşımda 1.0 Clio 5 aracında ibre sıfırda o sebepten doğru olan nedir diye sordum
Motorun çalışıyor olduğundan emin misiniz? Start stop devreye girip motoru kapamış olabilir mi?

Geri
Üst Alt