Golf'a Bakım Zamaniı

6105ilhan

Yeni Üye
İsim
İlhans
Araç
Golfo
Cümleten Selamlar
Golf 5 Otomatik Midline 2004 (266bin km) aracımın bakımı geldi. Bende kendimce;
Yağ ve Hava filtresi için Mann'ı tercih ederken yağda Motul 10/40 tercih ediyorum
Benim sorum şu arkadaslar hangi markaları tercih ediyor? Şu da alternatif olur dediğiniz birşeyler var mıdır? Ayrıca maf sensörü boğaz kelebeği manifoldu hafiften temizleteyim diyorum. Sizlerin önereceği şunları aksatma dediğiniz aklınıza gelen varsa mesajlarınızi beklerim teşekkürler

As

Triger. Devir daim. V kayış. Ön takım şikayet varsa. Rulmanlar. Boğaz kelebeği kronik. Buji.
Lpg varsa lpg filtre değişimi.
Zaten standart bakım malzemelerin onnumara. Onlardan şaşma.

LPG flitre yeni , buji geçen sene değişti.bigaz kelebeği temizleniyor mu? Değiştiriliyor mu?
Teşekkürler

Temizleyip. Adaptasyon yaptırılıyor.

volkswagen-arac-periyodik-bakim.jpg
Kullandığınız ürünler gayet iyi sadece yağ alırken doğru spesifikasyonları içerdiğine dikkat edin onun dışında paylaştığım bakım tablosuna bakarak aracınızda hatalı yada kusurlu gördüğünüz parçaları tamir onarım yada değişim yoluna gidebilirsiniz.

Yine bunlara ek özet geçmek gerekirse,
1-2-3 madde sizin takibinizde olan şeyler
4. madde her ne kadar halkımız tarafından çok önemsenmese de bence önemli, aks körükleri ve direksiyon mafsalı körüğü kaliteli marka tercih edilmediği sürece çok çabuk yırtılan şeyler ve bunların içine inanın toz toprak çamur girmesini istemezsiniz.
5- 16 arası tüm maddeleri kendiniz kontrol edebilirsiniz.
17. madde özellikle kış aylarında akü ile ilgili sorun yaşayanların multimetre veya voltaj ölçümü yapabilecek aletlerle ölçmesini tavsiye ederim. Kutup başlarında zamanla oksitlenme olabilir bunları zımpara ile temizliğini kendiniz yapabilirsiniz.
18. madde her ne kadar ustalarımız yıllardır fren hidroliği değişmez dese de siz doğru olanı yapın ve belli periyodlarla değiştirin.
19-27 maddeleri genel olarak kontrol edebilirsiniz.
28. madde aracınız 20 yaşına gelmiş ve boya hasarı olan bölgelerde paslanma meydana gelebilir. Özellikle marşbiyel ve çamurluk bölgesini kontrol edip müdahale etmekte fayda var.
29 ve sonrası için periyodik zamanı gelince işlemlerini yaptırmanızı ve bu maddeler hakkında yine bilgi almak isterseniz de aracı götürdüğünüz ustaya yada servise danışabilirsiniz.

Onun haricinde illa ben bir şeyler yapmak istiyorum derseniz.
Boğaz kelebeği, maf sensörü, map sensörü, oksijen sensörü gibi sensörlerin hepsini temizleyip adaptasyon yaptırabilirsiniz.
Ara ara hava filtresini ve filtre kutusunu temizleyebilirsiniz.
Ateşlemeyle ilgili hoşunuza gitmeyen bir hissiyat varsa ve buji değişim zamanı gelmediyse buji uçlarını temizleyip sentille ağız açıklığını kontrol edebilirsiniz.

Geri
Üst Alt