Golf 7 Doğru lastik basıncı ne olmalıdır?

valla benimde kafam karışık aracı tek kişi kullanıyorum bagajda ağır yüküm yok sadece detaylı temizlik malzemelerim bezlerim vs var 225/45/17 dijon jantlara sahibim kapı içinde 36 yazıyor ama 36 yaptığımda araba aşırı sert oluyor 32 yapıyorum çok daha iyi hissetiriyor doğrusu nedir acaba kaç psi yapmalıyım?

valla benimde kafam karışık aracı tek kişi kullanıyorum bagajda ağır yüküm yok sadece detaylı temizlik malzemelerim bezlerim vs var 225/45/17 dijon jantlara sahibim kapı içinde 36 yazıyor ama 36 yaptığımda araba aşırı sert oluyor 32 yapıyorum çok daha iyi hissetiriyor doğrusu nedir acaba kaç psi yapmalıyım?

Benim yöntem aşağıdaki gibidir.. siz de kendinize göre ayarlayınız.
https://www.golftutkusu.com/topic/15377-bugun-gunlerden-lastik-basinci/

Lastikçi ve benzin istasyonundaki cihazlar arasında gerçekten fark oluyor. Bunu birbirinden bağımsız 4 lastikçide ve 4 farklı benzin istasyonunda denedim hepsinde de lastikçinin bastığı hava fazla çıktı. Lastikçiye 33 basmasını söylüyorum tamam diyor ve cihazında 33 görüyoruz. Araca biniyorum benzinliğe uğrayınca ölçüyorum 39 çıkıyor. Bu durumu anlamış değilim neden lastikçilerde sürekli yanlış hava oluyor ? Tüm benzinliklerin arızalı olduğunu düşünmüyorum gayet işlek ve rutin kontrolleri yapılan istasyonları tercih ediyorum.
Hocam bu dediğinize kesinlikle katılıyorum. Xiaomi pompam var. Lastikçiden ne zaman çıksam araba taş gibi oluyor. Sertlikten kırılacak hale geliyor resmen. Benzinlikte de ölçsem, ertesi sabah evin önünde de ölçsem en az 38 39 hava çıkıyor her seferinde. 42 43 bile gördüğüm oldu. Yani lastikçide basılan hava niye böyle bilmiyorum ama her seferinde aşırı fazla hava basıldığı için havayı indirmek zorunda kalıyorum

Geri
Üst Alt