1.6 Tdi kullanıcıları hangi motor yağını tercih ediyor?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan UBC53
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

UBC53

Üye
İsim
Ataberk
Araç
Volkswagen Golf MK7 ''15 Highline dsg 1.6 TDİ
Herkese merhaba iyi forumlar iyi geceler.

1.6 tdi clh,cxxb motor kodlu volkswagen golf kullananlar hangi marka yağı tecih ediyorsunuz?

ilk vag grubu arabam 2 bakımdır bu yağı kullanıyorum ama dün bir video çıktı karşıma olması gereken yağın 5w30 değilde 0w20 olması gerektiğini söylüyordu

aklıma takıldı forumdaki bilgili arkadaşlara danışmak istedimIMG_1613.JPEGIMG_1614.JPEG

Liqui Moly top tec 4200 5w30 öneririm.
Değiştiyseniz bir sonraki bakıma artık.

Filtre olarak da Mann.
ağustos ayında değiştim şimdi ocak ayında tekrar bakıma giricek 10 bin km doldu liqui molly uzun süredir aklımda birde onu deniyim o zaman

5 yıldır
Motul 5-30 8100 xclean+

Tdi manuel

Kendimden alıntı

hayatta Fransız arabası almayacak ben,

Alamanya teknolojisiyle üretilmiş luqui moly yağ varken gidip made in france yağ kullanıyorum. (Motul)

Fransız arabalarında

1,5 dci
1,5 / 1,6 blue hdi motorlara
Eat6/eat8 sanzumanlara lafım hic olmadı (bence sınıfı basarıyla gecerler,)

ama Arabayı bir bütün olarak tartıya koydugumda alınmaz bu fransızlar deyip geçiyorum.

Alan alıyor tabi....

Kendimden alıntı

hayatta Fransız arabası almayacak ben,

Alamanya teknolojisiyle üretilmiş luqui moly yağ varken gidip made in france yağ kullanıyorum. (Motul)

Fransız arabalarında

1,5 dci
1,5 / 1,6 blue hdi motorlara
Eat6/eat8 sanzumanlara lafım hic olmadı (bence sınıfı basarıyla gecerler,)

ama Arabayı bir bütün olarak tartıya koydugumda alınmaz bu fransızlar deyip geçiyorum.

Alan alıyor tabi....
Hocam Fransız özellikle de Renault elf yağ değil miydi?

150 binde CLHA kodlu motor.. 0w30 Shell Ect ultra 9bin km dir ne eksilme oldu nede en ufak memnuniyetsizlik + ısınana kadar çıkan seslerde ciddi azalma oldu, Muhtemelen hızlı yağladığı için ..
Toptec4200 8k ya geldiğinde yaklaşık yarım litre eksildi, mekanik sesler 5w30 serisinde özellikle kışın beni rahatsız etti.. 0W30 yağlar biraz pahalı ama fazlasıyla değiyor.

Geri