1.6 Tdi kullanıcıları hangi motor yağını tercih ediyor?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan UBC53
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

150 binde CLHA kodlu motor.. 0w30 Shell Ect ultra 9bin km dir ne eksilme oldu nede en ufak memnuniyetsizlik + ısınana kadar çıkan seslerde ciddi azalma oldu, Muhtemelen hızlı yağladığı için ..
Toptec4200 8k ya geldiğinde yaklaşık yarım litre eksildi, mekanik sesler 5w30 serisinde özellikle kışın beni rahatsız etti.. 0W30 yağlar biraz pahalı ama fazlasıyla değiyor.
bende cxxb kodlu motor var 165 binde şu an 143 binde satın aldığım günden beri castrol 5.30 kullanıyorum hiç eksilme yapmıyor 0w30 koysam eksilme olur mu hocam?

Shell Ultra Helix 0w-30. Mekanik sesler azalıyor, performansa ufak bir etkisi var, daha sessiz çalışıyor.

2013 1.6 tdi, yetkili servis uzun zamandır 0w30 shell helix ultra prof. kullanmış. Özel serviste de aynı yağı bularak devam ediyorum.

bende cxxb kodlu motor var 165 binde şu an 143 binde satın aldığım günden beri castrol 5.30 kullanıyorum hiç eksilme yapmıyor 0w30 koysam eksilme olur mu hocam?
Castrol eksilme yapmıyorsa shell de sorun çıkarmaz. Dikkatlice okursanız bunu yazımda belirttim .

150 binde CLHA kodlu motor.. '' 0w30 Shell Ect ultra 9bin km dir ne eksilme oldu '' nede en ufak memnuniyetsizlik + ısınana kadar çıkan seslerde ciddi azalma oldu, Muhtemelen hızlı yağladığı için ..
Toptec4200 5w30 8k ya geldiğinde yaklaşık yarım litre eksildi, mekanik sesler 5w30 serisinde özellikle kışın beni rahatsız etti.. 0W30 yağlar biraz pahalı ama fazlasıyla değiyor.

Castrol eksilme yapmıyorsa shell de sorun çıkarmaz. Dikkatlice okursanız bunu yazımda belirttim .

150 binde CLHA kodlu motor.. '' 0w30 Shell Ect ultra 9bin km dir ne eksilme oldu '' nede en ufak memnuniyetsizlik + ısınana kadar çıkan seslerde ciddi azalma oldu, Muhtemelen hızlı yağladığı için ..
Toptec4200 5w30 8k ya geldiğinde yaklaşık yarım litre eksildi, mekanik sesler 5w30 serisinde özellikle kışın beni rahatsız etti.. 0W30 yağlar biraz pahalı ama fazlasıyla değiyor.
150 bindeki bir TDI ,bırak Top-Tec 4200 5W30 herhangi bir yağı 8k kilometrede 500gr eksiltiyorsa o motorda sorun var demektir.Ayrıca 5W30 daha kalın bir yağ'dır ve sesizliğe daha fazla katkı sağlar bu sayede,sizinki tamamen psikolojik kanımca.

Geri