Golf 7 1.4 TSI 125 2016 Rolantide Titreme

serdarhtp

Yeni Üye
İsim
Serdar
Araç
Golf 7 allstar
Aracımda yolda giderken sallantı vardı sorunu çözdüm ama rolantide 3-5 bilemedin 5-10 sn aralıklarla sanki rolantiden düşermiş gibi titriyor devir saati sabit oynama yok buji yeni buji kablosu sağlam bobin sağlam

Moderatör tarafında düzenlendi:

Titreme geçti bunu oynattım içine oturttum

Ekli dosyalar

• 1000050657.jpg
    1000050657.jpg
    6.2 KB · Görüntüleme: 14
Upvote 0

Manuel hocam araç peki triger değişti mi bunları yaparken
Trıger degısmedı. Net konusmak İstemem ama Trıger sarsıntı yapmaz baglı oldugu noktalarda bosluk yoksa. Buji bobın dudum ıhtımal yakıt bakılan yerler. Devır cok az arttığında arac normale donuyorsa yune baglı oldugu parçaların gevsek ve bosluklu calısmadıgından emın olmak lazım benım aracımdakı rahatsız edici bur titremeydı cozuldu. Fakat arac 59 bınde henuz ama yınede 35 bındekı sessız ve sarsıntısı calısması yok tabı bırazda tsı motorların ozellıgı sanırım.

Upvote 0
Trıger degısmedı. Net konusmak İstemem ama Trıger sarsıntı yapmaz baglı oldugu noktalarda bosluk yoksa. Buji bobın dudum ıhtımal yakıt bakılan yerler. Devır cok az arttığında arac normale donuyorsa yune baglı oldugu parçaların gevsek ve bosluklu calısmadıgından emın olmak lazım benım aracımdakı rahatsız edici bur titremeydı cozuldu. Fakat arac 59 bınde henuz ama yınede 35 bındekı sessız ve sarsıntısı calısması yok tabı bırazda tsı motorların ozellıgı sanırım.
Motorda tırıltı varmı video atsana sabah ilk çalıştırmayı onunda çözümü var

Upvote 0
1.2
Aracımda yolda giderken sallantı vardı sorunu çözdüm ama rolantide 3-5 bilemedin 5-10 sn aralıklarla sanki rolantiden düşermiş gibi titriyor devir saati sabit oynama yok buji yeni buji kablosu sağlam bobin sağlam
Bujileri kontrol ettiğimizde 4 buji de 1.21 ohm veriyordu bujiler değiştirdim emin oldum

Upvote 0
Serdar bey 1.5 yıl kadar önce yasadım bu sorunu hatta forumdada cozum bulabilmek ıcın yazdım.ustalar bobin bujı degısmı yaptılar arac 50 bınde olduğundan bunlara ihtimal vermedim.aracım dsg de kavrama sorunu vardı kavramayı degıstırırken volanıda degıstrdım sorunum cozuldu.yanı aracınız otomatikse ve dsgde ufakda olsa bır probleminiz varsa volanda boşluk yapıyor bellı bır devre kadarda aracı sallıyor bır tık gaz verince düzeliyor ve volan hızdan dolayı sarsıntı yapmıyor.eger bu sorun varsa volana baktırın ıstersenız.
Hocam öncelikle motorların çalışma prensibini inceledim oturdum grafik üzerinden turbo basıncı yağ basıncı valfler filtreler yağ pompasının kaç barda en yüksek bastığını vs bir süre sayamadığım şeyler özellikle bulunamayan arızalardan birisi rolantide yada giderken debriyaja basınca Hafif de gaz verince debriyajda titreme oluyor hidrolik direksiyon pompası görevini v kayışından alır v kayışı gaza basınca daha çok döner pedalda minik minik titreme gıdıklama olur normal bisey bu 2. Arıza çözülemeyen sabahları soğuk havada vuu sesi 2 sn kadar bunun sebebi de aslında kronik neresi kronik derseniz 1.2 TSI böyle problem yok 1.5 TSI bu durum kısmen düzeldi sorun triger kayışı ve somunun kısalığı kısa olması gergiyi gerdirirken kasnak içindeki sabitleme vidalarını oynatıyor soğuk çalışmada ses yapıyor

Upvote 0
Gri beyaz arası onun içine girin valf var

Ekli dosyalar

• 1000050934.jpg
    1000050934.jpg
    140.8 KB · Görüntüleme: 8
Upvote 0
Selanoid valfini hafiften yerine oturtturdum düzeldi

Upvote 0

Geri