Golf 8.5 Ön Sensör Sorunu

nameofthewind

Yeni Üye
İsim
Es
Araç
Golf 8.5
Merhaba, yaklaşık 2 ay kadar önce golf 8.5 style paket araç aldım. Serviste kaput koruma ve boya koruma yapıldı. Sadece soğuk havalarda sabahları aracı ilk çalıştırdığımda sensörlerde sıkıntı oluyordu sonrasında hemen düzeliyordu. Buğulanmaya bağlamıştım. Ancak son 1 haftadır ön sensörlerim çalışmıyor. Sensörleri sildim, aracı yıkattım ancak bir çözüm olmadı. Acaba plakalığı mı görüyor diye düşünüyorum. Böyle bir sorun yaşayan var mı? Fikri olan, yardımcı olabilecek kimse var mı?

Ekli dosyalar

• IMG_7644.jpeg
    IMG_7644.jpeg
    103.1 KB · Görüntüleme: 70
  • IMG_7643.jpeg
    IMG_7643.jpeg
    133 KB · Görüntüleme: 66
  • IMG_7642.jpeg
    IMG_7642.jpeg
    101.3 KB · Görüntüleme: 67

Merhaba.
Benim ön sensörlerde de aynı sorun vardı. Altı yazılı klasik plakalık varken alakalı alakasız ön sensörler uyarı veriyordu.

Sonra ince kenarlı piano black plakalık alıp değiştirdim. 10 gündür hiç sorun yaşamadım. Eski plakalıklardan olduğuna emin oldum. Aşağıda eski ve yeni plakalıklarımı görebilirsiniz. Bilginize...

eski_plakalik-png.50035
Ekli dosyayı görüntüle 50035
eski_plakalik-png.50035

Ekli dosyayı görüntüle 50036

Eklediğim konuda benzer bir durum vardı.

Plakalık görseli var mı?

Merhaba.

Eklediğim konuda benzer bir durum vardı.

Plakalık görseli var mı?
Şuan yok. Serviste takılan üzerinde 50yearsofgolf yazan plakalık var. Ama ötmüyor sensör direkt çalışmıyor. Geçen otlara doğru sürdüm denemek için hiç mi ötmeyecek diye, hiç ötmedi.

@nameofthewind durumu yaşayan, tavsiyesi olan yazacaktır.
Benim önerim servise sormanız.
Ya da öncesinde denemek isterseniz plakalık söküp test edebilirsiniz.

Öndeki 4 sensörden herhangi biri (1 tanesi yeterli) su aldıysa sistem hataya düsüyor.

Arka tarafın sensörlerı calıştığı için ana park sensörü beyni sağlam

Aracı uzun bir süre yıkatmayın (tabi bu arada yağmurda yağmaması lazım)

Düzelme olacak mı gözlemleyin

Son düzenleme:
sensör yüzeylerine dikkatlice bakın taş sekmiş hasar görmüş olabilir geçen sene benim ön park sensörüm toplu iğne ucu kadar bi yarık yüzünden devre dışı kalmıştı değiştirtmiştim.

Aynı sorundan CUPRA formentor aracımda muzdaribim.Malesef sensörlerden herhangi birisi iğne ucu kadar darbe alsa bile bu hataya düşüyor ve ön taraftaki tüm sensörleri devre dışı bırakıyor.Bende servise gittim ancak garanti konusu olumsuz ve bana maliyeti 6000 tl.

Ekli dosyalar

• 634ECE10-3B61-4C55-B97B-223D33845ADC.jpeg
    634ECE10-3B61-4C55-B97B-223D33845ADC.jpeg
    222.4 KB · Görüntüleme: 22
Bu sensör olayları çok olacaksa sensör önleri ppf kaplama fayda sağlar mı?

Yani sensörün çalışmasına engel olur mu onu denemek gerekiyor.
Aksi halde dayanıksızlık durumu söz konusuysa ve ücreti bu şekildeyse fayda sağlayabilir.

Cevaplar için çok teşekkür ederim. Sensörleri baya inceledim çizik vs yoktu gördüğüm kadarı ile. Su alma konusunu bilmiyorum ama gerçekten bu sorun olduğunda öncesinde bi kaç gün şiddetli yağmur yağmıştı. Yarın önce bi plakalığı söküp deneyeceğim olmadı servise gideceğim. Araç çok yeni daha böyle sıkıntılar olması çok can sıkıcı gerçekten.

Merhaba, yaklaşık 2 ay kadar önce golf 8.5 style paket araç aldım. Serviste kaput koruma ve boya koruma yapıldı. Sadece soğuk havalarda sabahları aracı ilk çalıştırdığımda sensörlerde sıkıntı oluyordu sonrasında hemen düzeliyordu. Buğulanmaya bağlamıştım. Ancak son 1 haftadır ön sensörlerim çalışmıyor. Sensörleri sildim, aracı yıkattım ancak bir çözüm olmadı. Acaba plakalığı mı görüyor diye düşünüyorum. Böyle bir sorun yaşayan var mı? Fikri olan, yardımcı olabilecek kimse var mı?
Bende birkaç kere hem ön sensörler için hem de radar için bu uyarıları aldım. Bu uyarıları aldığım esnada hava sıfır derece yakındı ve yağışlıydı. 1 2 kilometre gidince uyarılar gitti her seferinde. Uyarının sabit kalmasında dedikleri gibi teknik bir problem olabilir.

Aynı sorundan CUPRA formentor aracımda muzdaribim.Malesef sensörlerden herhangi birisi iğne ucu kadar darbe alsa bile bu hataya düşüyor ve ön taraftaki tüm sensörleri devre dışı bırakıyor.Bende servise gittim ancak garanti konusu olumsuz ve bana maliyeti 6000 tl.
Tek bir adet sensör ücreti mi 6000TL ?

Geri