Bu öneri hakkında düşünceleriniz nedir ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan hosmyy
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

O maddeyi standart kullanıcılara pazarlamak için kullanmışlar sanki. Her ne kadar güncel araçları kullananlar bu tarz hususlara dikkat etse de hala büyük bir kesim eski kafadan devam ediyor maalesef. Kaç kişi sert suyun ne olduğunu 500ppm'in ne demek olduğunu araştırıyor ki. Saf suya mı para vereceğiz bide deyip direk şebeke suyunu koyuyorlar zaten. Saf suyu da geçtim, 300 400 lira markalı bir antifirize bile para vermek istemedikleri için sırf üstünde antifiriz yazıyor diye 100 liralık merdiven altı boyalı suları arabalarına koymaya devam ediyorlar.

Sonunda kazanan yine bunlar oluyor. Motor içten çürüyüp bakım isteyince radyatör temizleyici, antifriz satıyorlar. Motor inince durduk yere tekrar yağ konuyor. Arada bir dünya işçilik ödenyior vs vs. Ustaların işi tam doğru yapmamalarının bir sebebi de bu. Dandik,onaysız veya farklı onaylı yağ, filtre, svı kullanıp musluk suyu dolduruyorsun. Hemen bir şey olmuyor, kimse de sendne bilmiyor ama 3 sene sonra motor çürüyünce bir dünya parça parası ve işçilikalıyorsun. Araç da bir daha iflah olmuyor, nakit ineği gibi sektörü besliyor.

Titiz ve standart takip eden müşteriye kıl olmaları bu yüzden. :)

Tam olarak piyasanın özeti bu işte. Vakti zamanında 500 lira vermekten kaçarlar ondan sonra bir şey olunca da misli misli öderler. Bu sayede hem firmalar kazanır, hem parçacılar kazanır hem de ustalar kazanır.

Bundan belki 9-10 yıl önce teknik spefikasyonlara göre motor yağı, şanzıman yağı, fren hidroliği, direksiyon hidroliği ve antifiriz aldığımı duyanlar görenler bana kaba tabirle kıçlarıyla gülüyordu bide üstüne fikir veriyorlardı. Motor yağına bakıyorsun, 10 40 al geç diyorlardı. Şanzıman yağına bakıyorsun, sen git bir benzinliğe parçacıya üstünde şanzıman yağı yazanı al diyorlardı. Hidrolikler keza aynı şekilde hepsi aynı zaten uygun ne varsa al geç diyorlardı. Antifirize geçiyorsun kırmızı iyiymiş ondan al diyorlardı.

Şimdi bakıyorum arabalar çok değerlendi kıymete bindi, tam tersi o insanlar bana sormaya başladı. Sen bunlardan anlıyorsun hangi yağı hangi hidroliği hangi sıvıyı almamız lazım aman arabaya bişey olmasın doğru ürünleri kullanalım diyorlar.

Laf lafı açıyor bu nedenle zaten konuyu sohbet bölümüne açtım.

6 ay kadar önce aynı işyerinde çalıştığımız komşum, sıfır Toyota Corolla Cross aldı.

1 ay kadar önce, iş çıkışında eve geldiğimizde cam suyu randımanllı püskürtmemeye başladı falan deyince bir bakalım dedim.

Gittik aracın yanına , su püskürtme meme ağızları mavi renkte kurum bağlanmış.

Cam suyunu nerden alıyorsun dedim, marketten dedi.

İş belli oldu. Resmen mavi boya katılmış su satmışlar.

Kocaman bir şırınganın ucuna hortum takarak yarım saat kadar uğraş sonucu bidondaki bütün cam suyunu çektik,

cam su fıskiyelerini söküp hortumunu çıkardık.

Fıskiyeleri porçöz ve diş fırçası yardımıyla temizledik, hava tuttuk.

Cam suyu bidonna biraz su duldurup, cam suyu motorunu çalıştırdık içinde hortumlarda kalan eski cam suyu tamamen boşaldı.

Temizlediğimiz fıskiye başlıklarını yerine taktık.

Shell cam suyu doldurduk.

Her şey yoluna girdi, sağlıklı püskürtme gerçekleşti.

Diyeceğim o ki, milyonluk araçlara binip,

Düzgün antifrize, cam suyuna, saf suya para vermeye kıyamayanlar var.

Sonrasında; bu ürünlerden kısıp, kar ettikleri sanılan ücretin 20 - 30 misli fazlası çıkıyor ceplerinden.

Bilinçli toplum haline gelebilme oranımız çok düşük seviyelerde nedense.

6 ay kadar önce aynı işyerinde çalıştığımız komşum, sıfır Toyota Corolla Cross aldı.

1 ay kadar önce, iş çıkışında eve geldiğimizde cam suyu randımanllı püskürtmemeye başladı falan deyince bir bakalım dedim.

Kocaman bir şırınganın ucuna hortum takarak yarım saat kadar uğraş sonucu bidondaki bütün cam suyunu çektik,

Cam suyu bidonna biraz su duldurup, cam suyu motorunu çalıştırdık içinde hortumlarda kalan eski cam suyu tamamen boşaldı.

Sonrasında; bu ürünlerden kısıp, kar ettikleri sanılan ücretin 20 - 30 misli fazlası çıkıyor ceplerinden.

Peder beyin emektar 15 yıllık cruze aracına bile triger seti alırken made in germany continental secen ben
Kendi aracımın triger zamanı geldiginde ina dan saşmam tabi.

Yağ da motul filtrelerde mann dan devam

Benzinliklerde para atılıp köpük sıkma olayı var?

Bu köpükler en dandiginden pril/mintax/camasır makinesi deterjanı ariel colormatik de olabilir arap sabunu da olabilir. (Kullanmayınız)

Ben artık bu sistemle araba köpüklüyorum

Dalan sıvı el sabunu 3 litresi 52 lira
Kücük kovaya 5 litre evden çesmeden doldurugum 5 lik pet suya bundan az miktar koyup köpürtüyorum.

Nereye bağlıycam?

en babasından markalı Cam suyuna oto sampuana para dökecek bütce bırakmadılar (koch chemy made in deutscland şampuana ayıracak bütcem yok)

Adamın biri,, bir forumda sıvı el sabununun
PH derecesi insan bedenine göre ayarlanmıştır. Araba kaportasını mahveder araba cilt kanseri falan olur demiş. (Yavvv bırakkk mekatronik edebiyatları )

Arabayı yürütebilmek icin bazı seylerde ekonomi yapmak gerekiyor.

Gecmiste seramik kaplama yapanlar ?
Bunun full yalan oldugunu anladılar
Bi dünya paraları gitti.

Şu an adam gibi koruma full ppf kaplama
Bununda kalite olanları 70 binden 110 bine kadar fiyatlanıyor.

Musalla taşına benle birlikte arabayı da koyacaklarsa arabanın kefeni ppf malzemeden deriz .

Ugraşmam bu işlerle.

Ama ugraşana da (ppf) hayırlı olsun denilir gecilir

Seramik kaplama ? (Gecmiş olsun )
IMG_20241215_132918.jpg

Son düzenleme:

Hangi marketmiş , marketten alan varsa en azından ordan almasınlar. İşin şakası bir yana bu konuda dillerde tüy bitiyordu. Bu kadar kısa sürede sistemi bozanda duymamıştım. Kaliteden zaten çalıyorlardı , daha da artırmışlar demek ki.

Toyota nın yetkili servisinde ki cam suyu belki Shell cam suyundan da ucuz olabilir.

Geçen bakımda yetkili servisten aldım. Hatta bagaja koyun, cam suyuna herhangi bir şey eklemesinler dedim.

Bu arada silecekten su sıkıp kullandıktan hemen veya daha sonra ki saatlerde kaputu kaldırınca fiskiyelerden birinin ucundan bir miktar kaçırma yapıyor mu? Dikkatimi çekti de. Eski aracımda yoktu bu olay .

Peder beyin emektar 15 yıllık cruze aracına bile triger seti alırken made in germany continental secen ben
Kendi aracımın triger zamanı geldiginde ina dan saşmam tabi.

Yağ da motul filtrelerde mann dan devam

Benzinliklerde para atılıp köpük sıkma olayı var?

Bu köpükler en dandiginden pril/mintax/camasır makinesi deterjanı ariel colormatik de olabilir arap sabunu da olabilir. (Kullanmayınız)

Ben artık bu sistemle araba köpüklüyorum

Dalan sıvı el sabunu 3 litresi 52 lira
Kücük kovaya 5 litre evden çesmeden doldurugum 5 lik pet suya bundan az miktar koyup köpürtüyorum.

Nereye bağlıycam?

en babasından markalı Cam suyuna oto sampuana para dökecek bütce bırakmadılar (koch chemy made in deutscland şampuana ayıracak bütcem yok)

Adamın biri,, bir forumda sıvı el sabununun
PH derecesi insan bedenine göre ayarlanmıştır. Araba kaportasını mahveder araba cilt kanseri falan olur demiş. (Yavvv bırakkk mekatronik edebiyatları )

Arabayı yürütebilmek icin bazı seylerde ekonomi yapmak gerekiyor.

Gecmiste seramik kaplama yapanlar ?
Bunun full yalan oldugunu anladılar
Bi dünya paraları gitti.

Şu an adam gibi koruma full ppf kaplama
Bununda kalite olanları 70 binden 110 bine kadar fiyatlanıyor.

Musalla taşına benle birlikte arabayı da koyacaklarsa arabanın kefeni ppf malzemeden deriz .

Ugraşmam bu işlerle.

Ama ugraşana da (ppf) hayırlı olsun denilir gecilir

Seramik kaplama ? (Gecmiş olsun )
Ekli dosyayı görüntüle 80980

Araç yıkama da bütçe hesabı kaynaklı sıvı sabun kullanıyorsanız onun yerine dalin veya johnsons baby daha iyi olur.

Hangi marketmiş , marketten alan varsa en azından ordan almasınlar. İşin şakası bir yana bu konuda dillerde tüy bitiyordu. Bu kadar kısa sürede sistemi bozanda duymamıştım. Kaliteden zaten çalıyorlardı , daha da artırmışlar demek ki.

Toyota nın yetkili servisinde ki cam suyu belki Shell cam suyundan da ucuz olabilir.

Geçen bakımda yetkili servisten aldım. Hatta bagaja koyun, cam suyuna herhangi bir şey eklemesinler dedim.

Bu arada silecekten su sıkıp kullandıktan hemen veya daha sonra ki saatlerde kaputu kaldırınca fiskiyelerden birinin ucundan bir miktar kaçırma yapıyor mu? Dikkatimi çekti de. Eski aracımda yoktu bu olay .

Fıskıye memesi su kaçırıyorsa arızalıdır, değişmesi gerek.

Cam suyu veya antifriz konusunda ;

A market B market hiç önemli değil.

Marketten cam suyu ve radyatör antifrizi alıp kullanmak her zaman risklere gebedir.

1 alırsın bir şey olmaz, iki alırsın bir şey olmaz, bir gün mutlaka boyalı suya denk gelir edilen karın 10 misli masraf edersin.

İnsanlara laf anlatamazsın, bir musibet bin nasihat dan daha hayırlıdır.

Bu riski göze alıp kullanan ceremesini çekip öyle doğrusunu kanaat getirmelidir.

30 sene kadar önce 20 - 25 yaşlarında iken, bende market cam suyu kullanıyordum.

Ta ki bir gün ; fıskiye memeleri mavi tortu ile tıkanıp, suyun donması ile de cam suyu hattı hortumlarının patlaması ile sonuçlanıncaya kadar.

O gün, bu gündür kalitesiz her türlü ürüne tövbe ettim,

30 senedir hep bilindik markaların cam suyunu ve Radyatör antifrizini kullandım.

30 senedir hiç sorun yaratmadılar çok şükür.

Ucuz olan her şey insana daha çok para harcatır. Bu hayatın her alanında geçerlidir.

Avrupalıların dediği gibi, '' ucuz mal alacak kadar zengin değilim''

.

Fıskıye memesi su kaçırıyorsa arızalıdır, değişmesi gerek.

Cam suyu veya antifriz konusunda ;

A market B market hiç önemli değil.

Marketten cam suyu ve radyatör antifrizi alıp kullanmak her zaman risklere gebedir.

1 alırsın bir şey olmaz, iki alırsın bir şey olmaz, bir gün mutlaka boyalı suya denk gelir edilen karın 10 misli masraf edersin.

İnsanlara laf anlatamazsın, bir musibet bin nasihat dan daha hayırlıdır.

Bu riski göze alıp kullanan ceremesini çekip öyle doğrusunu kanaat getirmelidir.

30 sene kadar önce 20 - 25 yaşlarında iken, bende market cam suyu kullanıyordum.

Ta ki bir gün ; fıskiye memeleri mavi tortu ile tıkanıp, suyun donması ile de cam suyu hattı hortumlarının patlaması ile sonuçlanıncaya kadar.

O gün, bu gündür kalitesiz her türlü ürüne tövbe ettim,

30 senedir hep bilindik markaların cam suyunu ve Radyatör antifrizini kullandım.

30 senedir hiç sorun yaratmadılar çok şükür.

Ucuz olan her şey insana daha çok para harcatır. Bu hayatın her alanında geçerlidir.

Avrupalıların dediği gibi, '' ucuz mal alacak kadar zengin değilim''

.

Güzel bilgiler için teşekkür ederiz.

Çok eskiden internet yoktu. Araba dergilerinde de her detay yazması yok gibi bir şeydi. (Tabi onu almakta paraydı)

Bir de marketler her şeyi sattığından bir çok insan yiyecek alırken cam suyunu görünce bunu da alayım etkisi oluyor. Er geç sonucunu öğreniyorlar.

Benim prensibimde ister teknolojik ister normal bir ürün olsun nasıl doğru sağlıklı verimli şekilde kullanırım o beni mutlu eder.

Geri