Golf 7 1.4 TSI Marş Bastıktan Sonra Gelen Ses

serdarhtp

Yeni Üye
İsim
Serdar
Araç
Golf 7 allstar
Marş bastıktan sonra 2_3 saniye vııııı diye bir ses geliyor bu sorunu çözen varmı bir bana mı anormal geliyor

Bu ses bende önce yoktu 1 haftadır başladı oda ua v karışımın ordan yada volantan geliyor

Upvote 0
Sesin sebebi 3 lü çark yağsız dönüyor

Ekli dosyalar

• 1000050006.jpg
    1000050006.jpg
    12 KB · Görüntüleme: 25
Upvote 0

Ekli dosyalar

• 1000050006.jpg
    1000050006.jpg
    12 KB · Görüntüleme: 16
Upvote 0
Sesin sebebi 3 lü çark yağsız dönüyor
@serdarhtp bu marş dişlisi değil mi?

Marş bastıktan sonra 2_3 saniye vııııı diye bir ses geliyor bu sorunu çözen varmı bir bana mı anormal geliyor

Geçenlerde de buna benzer bir marş sesi vardı forumda. Volan ile marş motoru ilişkisi diyebiliriz. Marş basma anında dişliler birbirini sıyırıyor. Ya tam Tutunamıyor ya da zamanında ayrılamıyor.
@serdarhtp yani en başta belirttiğim gibi sesin sebebi bölge olarak doğru tespit. Dişli değişecek mi yağlanacak mı baktırmanız gerekecek.

Upvote 0
Baktırdım değişmesine gerek yok böyle kullan dedi usta açıp yağlanmaya boşuna para harcama dedi yağla çalışan bisey değilmiş sıkıntı yok yani

Upvote 0
hocam bu ses normal diye biliyorum youtube da oğuzhan yıldırım diye araba incelemeleri çeken bir abimiz var zamanında 1.4 tsi passatı vardı onun videolarda sabah soğukta cold start yaptığında onunda aracında aynı bu sesten çıkıyordu ve aynı videoda bu sesin normal olduğunu söylemişti sanayide sağlam olan aracını bozarlar üstüne bir ton da para alırlar hiç kurcalatma arabanı

Upvote 0
Marş motoru piyon dişlisi kontrol edilebilir ilk başka buda o sesi yapıyormuş bilginize ya içi yada ucu 😊

Upvote 0

her marşta bende duyuyordum ama dikkat ettim araç sıcakken yapmıyor. soğukken ilk hızlı devirli dönüyor heralde o sıra ses yapıyor. ısınınca ses kesiliyor. sıcakken basılan marşta yine ses yok..

Upvote 0

Geri