Golf 1.0 tsi turbo geçikmesi

Rohatx

Yeni Üye
İsim
Rohat
Araç
Golf 7.5 1.0tsi manuel
Arkadaşlar merhabalar. Şimdiden yeni yılınız kutlu olsun. 2017 112 binde golf 1.0 aracım var. Yakın zamanda almıştım. Bazı zamanlar kalkışta araç altımdan yağ gibi kayıyor bazen de çok hantal bildiğin zorlanıyor. Bahsettiğim durum normal gazla, dip gazla falan değil. Bunun sebebi ne olabilir turbo geçikmesi olabilir mi? Doğuda çalışıyorum hava burada gündüz şuan 3-4 derece. Okulla ev arası çok fazla mesafe yok 5-6 km en fazla sebebi yağ yeterice ısınmadığı için de olabilir mi? Yardım ederseniz çok sevinirim. Teşekkür ederim

Bu durumun temel sebebi dsg prensipleridir diye düşünüyorum.
Düşük devir yüksek vites de çalışmayı seviyor. Bu durumda ara hızlanmalar çok kötü hissettiriyor. Motor devir alacakta, dsg de vites düşürecekte araba fırlayacak…durduk yere turbonun günahını almayalım . Bu motorlarda turbolar hakkını veriyor bence.

Bazen kayıp gidiyor olması da doğru devirde doğru vitesin denk geliyor olmasından ibarettir. D modunda benim araçta öyle. S modunda kullanmayı tercih ediyorum. Basınca gidiyor.

Upvote 0
Bu durumun temel sebebi dsg prensipleridir diye düşünüyorum.
Düşük devir yüksek vites de çalışmayı seviyor. Bu durumda ara hızlanmalar çok kötü hissettiriyor. Motor devir alacakta, dsg de vites düşürecekte araba fırlayacak…durduk yere turbonun günahını almayalım . Bu motorlarda turbolar hakkını veriyor bence.

Bazen kayıp gidiyor olması da doğru devirde doğru vitesin denk geliyor olmasından ibarettir. D modunda benim araçta öyle. S modunda kullanmayı tercih ediyorum. Basınca gidiyor.
Hocam ben aracın manuel olduğunu belirtmemişim. Manuel araçtata prensip aynı mı? Ani hızlanmaları bazen çok kötü. Özellikle hava soğukken ve kışlık lastikte buna sebebiyet veriyor gibi geliyor bana

Upvote 0
1.0 TSI, 2000 devirden itibaren maksimum tork verdiğinden bu devire kadar hissiz kalması doğal.

1.5'te 1500 devirden itibaren maksimum tork veriyor.
Maksimum tork 1700 diye biliyordum yanlış biliyorum demek ki. Olabilir hocam ani hızlanmaları çok seviyorum açıkçası araba atik olmayınca beni üzüyor. Manuel midline plusta spor modu falan yok herhalde değil mi?

Upvote 0
@Rohatx manuelse söylediklerimin hükmü kalmadı. Bir vites düşürüp gaza bastığınızda ilerlemiyorsa sorun var demektir. Bunun çok sebebi olabilir . Bilgisayardan anlık değerlere bakılarak yetersiz olan etken tespit edilebilir diye düşünüyorum.

Upvote 0
@Rohatx manuelse söylediklerimin hükmü kalmadı. Bir vites düşürüp gaza bastığınızda ilerlemiyorsa sorun var demektir. Bunun çok sebebi olabilir . Bilgisayardan anlık değerlere bakılarak yetersiz olan etken tespit edilebilir diye düşünüyorum.
Tamam hocam teşekkür ederim

Upvote 0

Geri
Üst Alt