1.5 tsi 116 bg manuel 16 janttan 17 jantta geçince yakıt değeri değişirmi ?

Ben 1.0 tsi da 16 dan 18 e premiumcontact 7 ile geçtim. Aynı rotada belki 0.3 0.5 litre fark var. jant orijinal ise kilo farkı çok yok ise hissedilir bir artış olmaz.

Ben 1.0 tsi da 16 dan 18 e premiumcontact 7 ile geçtim. Aynı rotada belki 0.3 0.5 litre fark var. jant orijinal ise kilo farkı çok yok ise hissedilir bir artış olmaz.
Tiguan 17 orjinal janta goodyear 4 mevsim lastikle taktım 225/45/17 lastik yol tutuş falan daha iyi diye bilgi verdiler ama üstadlara soralım

Jant inchi artınca kilo artışı olur diye bir şey yoktur. Dijon 17 jantın, 18 durbandan ağır olması gibi.. ben 16 hitadan 17 dijona geçmiştim şehiriçi yeri geldi 1 lt farketti, araç da ara hızlanmalarda hantallaştı biraz. O kadar da bir görüntü farkı olmadığı için fayda/zarar doğrultusunda geri 16 hitaya geçtim. Burada değişen jantların ağırlığına bakmak lazım.şehiriçi çok dur kalk veya yokuş yoksa çok da değişmeyecektir. Ama yol tutuş için kesinlikle değer, araç tren gibi dönüyordu.

Fizik kuralları gereği yakıt tüketimi artışının yanı sıra konfor ve özellikle ıslak yol koşullarında tutuş azalır.

Jant inchi artınca kilo artışı olur diye bir şey yoktur. Dijon 17 jantın, 18 durbandan ağır olması gibi.. ben 16 hitadan 17 dijona geçmiştim şehiriçi yeri geldi 1 lt farketti, araç da ara hızlanmalarda hantallaştı biraz. O kadar da bir görüntü farkı olmadığı için fayda/zarar doğrultusunda geri 16 hitaya geçtim. Burada değişen jantların ağırlığına bakmak lazım.şehiriçi çok dur kalk veya yokuş yoksa çok da değişmeyecektir. Ama yol tutuş için kesinlikle değer, araç tren gibi dönüyordu.
hocam dijonlar kaç kilogram geliyor? internette net bir veri bulamadım

Mühendislik açıdan bir sorun olur mu acaba ? Ama 17 ve geniş 225/45/17 lastikler 4 mevsim lastikle daha iyi yol tutacağınıda düşünüyorum sizinle aynı fikirdeyim en önemlisi

Mühendislik açıdan bir sorun olur mu acaba ? Ama 17 ve geniş 225/45/17 lastikler 4 mevsim lastikle daha iyi yol tutacağınıda düşünüyorum sizinle aynı fikirdeyim en önemlisi
Et değerlerini araştırınız.
Taktığınız jant SUV yani Tiguan jantı.
Golf 8.5 17 inç ET değerleri ile taktığınız jant modelinin ET değerini kıyaslayınız.

Sizin için aşağıya kıyaslama linkini ekledim.
https://wheel-size.com.tr/calc/?whe...45-17X7ET40&fcl=50mm&scl=50mm&wcl=30mm&sr=0mm
Kıyasladığım jant Golf 8 style 17 inç jant ile Tiguan 17 inç jant
oradan lastik ne kadar dışarıda olacağını görebilirsiniz..

sonuç, bana göre kabul edilebilir seviyede.

Son düzenleme:

Geri
Üst Alt