1.5 tsi 116 bg manuel 16 janttan 17 jantta geçince yakıt değeri değişirmi ?

@ofk77
Dijın jantları Ronal ve CMS üretiyordu,

Ronal alman menşeli bir jant markası, CMS hepimizin bildiği yerli üretim kaliteli bir jant markası, talebe göre Orjinal Ekipmam AMG araçlara bile jant üretiyorlar,

Ancak vakti zamanında CMS üretimi sıfır bir Dijon jantı incelerme fırsatım olmuştu, dıştan yüzeysel baktığımızda kalite olarak Ronal üretimi ile hiç bir farkı yok,

Ancak jantı dikkatli incelediğimde CMS üretimi jantın iç kısmındaki boya kalitesi beğenmemiştim, gözle görülür boya kalitesi farkı vardı,

Konumuza dönecek olursak, burdan yola çıkarsak CMS üretimi Dijon jant ile Ronal üretimi Dijon jantın ağırlık olarak fark var mıdır, karşılaştırmak isterdim.

Orijinal veya iyi bir markanın jantıysa (sparco, oz, bbs..) yakıtın artacağını sanmam, hatta bazı jantlar ebat büyüse bile orijinalden daha hafif olabiliyor.

Örnek vermek gerekirse benim aracımda fabrikasyon 17ler vardı, ben bu jantları kışlık set yaptım, yazlıklar içinde 18 orijinal sparco aldım, elime ikisini aynı anda aldığımda orijinal 17 jant çok daha ağır geliyor mesela, o yüzden janttan janta çok değişebilir bu durum.

@ofk77
Dijın jantları Ronal ve CMS üretiyordu,

Ronal alman menşeli bir jant markası, CMS hepimizin bildiği yerli üretim kaliteli bir jant markası, talebe göre Orjinal Ekipmam AMG araçlara bile jant üretiyorlar,

Ancak vakti zamanında CMS üretimi sıfır bir Dijon jantı incelerme fırsatım olmuştu, dıştan yüzeysel baktığımızda kalite olarak Ronal üretimi ile hiç bir farkı yok,

Ancak jantı dikkatli incelediğimde CMS üretimi jantın iç kısmındaki boya kalitesi beğenmemiştim, gözle görülür boya kalitesi farkı vardı,

Konumuza dönecek olursak, burdan yola çıkarsak CMS üretimi Dijon jant ile Ronal üretimi Dijon jantın ağırlık olarak fark var mıdır, karşılaştırmak isterdim.
Bendeki 2017 model bir araca ait Türk malıydı bence ağırdı, görüntü/performans çok tatmin etmedi halihazırda 16 hitalarım boyutuna göre gayet iyi ve dijondan hafif olduğundan geri döndüm.

Jantın ağırlğına göre değişir. Ancak jant çapı büyüdükçe ağırlaşır diye bir durum yok, malzemenin önemi var kimi jantlar 19 inç tane 7 kilo kimi var 19 inç tane 15 16 kilo.

lastiklerden memnunmusun hocam. yol sesi anlaminda ve konfor olarak nasillar?
Çok az ses farkı var ama yıl tutuş anlamında ebat ve 4 mevsim olduğundan memnun kaldım şimdilik km dahada artıkça dahada çok deneyimle şansım olur

Geri
Üst Alt