Servisteki yazılım güncellemesi sonrasında başıma gelenler hk.

eraykocer

Üye
İsim
Eray
Araç
Golf 8 1.0 eTSI Rline
Arkadaşlar merhaba;
Yaklaşık 2 hafta önce golf 8 1.0 etsi rline 2023 model araç aldım. Aldığım kişi ilk sahibiydi ve o aracı aldığında aşağıdaki opsiyonları enderelektronikte ekletmiş araca
Opsiyonlar;
Travel asist
Line asist
Discover pro
Acc
Front asist
Otomatik uzun kısa far
Tabela okuma
Kablosuz app connect
Kadrana yansıyan navigasyon
Aracı aldığımda bunlar sıkıntısız çalışıyordu fakat aracı servise verdim ve orada yazılım güncellemesi yapmışlar servisten aracı aldığımda lane asist dışında hiçbir fonksiyon çalışmıyordu sanırım orjinalinde olmadığı için fabrikasyon yazılımda deaktif edilmiş. Enderelektroniği aradığımda acc için yeniden lisans ücreti vermem gerektiğini ve her özelliğin tekrar kodlanmasını aracın oraya gitmesi gerektiğini söylediler lisanlar kalıcı olmuyormu yada yedeklenmiyor mu anlamadım.
Bursada herhangi bir kodlama yapan yer tekrar aktif edebilirmi bu özellikleri?
Bu durumda ne yapabilirim yardımcı olabilecek var mı?

Yetkili servis aracı garanti dışına almadı di mi?

Bir ara Arcaya gizli özellik mevzusunu dedim , açtırırsak garanti için sıkıntı oluyor mu gibisine. Net olmasa da Garanti gider gibisine biraz yuvarlak cevap vermişlerdi.

Bursa da şuraya bir sorun.

[/URL]
gizli özellik açıldığı unitede sorun varsa garanti konusunda problem yaratabilirler(servisteki arkadasım söyledi) ama yasa gereği var olan özellikler açıldığı için problem olmaz

Upvote 0

Evet okumuştum da normalde motor güncellemesi gelirse de herkese yapmıyorlar mı?
hayır güncellemeler sorun olduğunda ilk çözüm yolu olarak kullanılıyor. şuan sizin de unitelerinizde gğncelleme vardır ama sorun olmadığından yapılmıyor

Upvote 0
Arkadaşlar merhaba;
Yaklaşık 2 hafta önce golf 8 1.0 etsi rline 2023 model araç aldım. Aldığım kişi ilk sahibiydi ve o aracı aldığında aşağıdaki opsiyonları enderelektronikte ekletmiş araca
Opsiyonlar;
Travel asist
Line asist
Discover pro
Acc
Front asist
Otomatik uzun kısa far
Tabela okuma
Kablosuz app connect
Kadrana yansıyan navigasyon
Aracı aldığımda bunlar sıkıntısız çalışıyordu fakat aracı servise verdim ve orada yazılım güncellemesi yapmışlar servisten aracı aldığımda lane asist dışında hiçbir fonksiyon çalışmıyordu sanırım orjinalinde olmadığı için fabrikasyon yazılımda deaktif edilmiş. Enderelektroniği aradığımda acc için yeniden lisans ücreti vermem gerektiğini ve her özelliğin tekrar kodlanmasını aracın oraya gitmesi gerektiğini söylediler lisanlar kalıcı olmuyormu yada yedeklenmiyor mu anlamadım.
Bursada herhangi bir kodlama yapan yer tekrar aktif edebilirmi bu özellikleri?
Bu durumda ne yapabilirim yardımcı olabilecek var mı?

ne güncellemesi yapmışlar sordunuz mu

Multimedia motor ve şanzıman

normalde bu unitelerde problem varsa güncelleme yapıyorlar ama neden güncellediler acaba

Akü zayıftı sanırım ondan

Alternatordan şüphelenmişler almanya yazılım güncellemesi önermiş aracı 1 hafta test ettiler sonuç olarak sadece yazılım güncelleyip verdiler

heh şimdi anlaşıldı o zaman. bir sorun olduğunu sizden önce tespit etmeleri süper helal olsun

akü seviyesi düşük olduğu icin servise gitmiş servis alernatördeki sorunu tespit edince çözüm olarak bunu yapmışlar mecburen

Motor ve şanzıman güncellemesini başka Golf8 kullanıcısına yapıldığını hiç duymadım.

posttaki yorumları okursanız alternatör sorunu yüzünden güncelleme olmuş

Evet okumuştum da normalde motor güncellemesi gelirse de herkese yapmıyorlar mı?

hayır güncellemeler sorun olduğunda ilk çözüm yolu olarak kullanılıyor. şuan sizin de unitelerinizde gğncelleme vardır ama sorun olmadığından yapılmıyor

Güncelleme ile ilgili..
Güncellemeler trafik güvenliğini tehlikeye atacak bir durum olursa önerirler.
Herhangi bir şikayet yoksa küçük güncellemeler talep etmeden yapılmaz.
Kısaca öncelik sırası önemli.
Genel olarak herhangi bir sorun yok ve talep de yoksa güncelleme yapmanın da anlamı yok.

Upvote 0

Misal ben park etme hızlarında motor bazen titreme yapıyor. Bunun için gittiğimde video gösterdiğim halde onlardayken olmamış ve güncelleme yokmuş. Obdeleven bir gelsin yeni sürüm var mı yok mu bir bakacağım.

Upvote 0
Misal ben park etme hızlarında motor bazen titreme yapıyor. Bunun için gittiğimde video gösterdiğim halde onlardayken olmamış ve güncelleme yokmuş. Obdeleven bir gelsin yeni sürüm var mı yok mu bir bakacağım.
Güncelleme olabilmesi için bununla ilgili tespit ya da daha önce bir kullanıcı şikayet etmesi, merkeze bildirilmesi, bunun üzerine güncelleme üretilmesi, onun da serviste görünüyor olması gerekir. Sıralama bu şekilde.

Upvote 0
Güncelleme olabilmesi için bununla ilgili tespit ya da daha önce bir kullanıcı şikayet etmesi, merkeze bildirilmesi, bunun üzerine güncelleme üretilmesi, onun da serviste görünüyor olması gerekir. Sıralama bu şekilde.
Teşekkür ederim.

Upvote 0
Güncelle desek güncellemezler :D
Lisans ücreti biraz tuzlu ama o kadar ekstra donanıma değer

Upvote 0

Geri