Servisteki yazılım güncellemesi sonrasında başıma gelenler hk.

eraykocer

Üye
İsim
Eray
Araç
Golf 8 1.0 eTSI Rline
Arkadaşlar merhaba;
Yaklaşık 2 hafta önce golf 8 1.0 etsi rline 2023 model araç aldım. Aldığım kişi ilk sahibiydi ve o aracı aldığında aşağıdaki opsiyonları enderelektronikte ekletmiş araca
Opsiyonlar;
Travel asist
Line asist
Discover pro
Acc
Front asist
Otomatik uzun kısa far
Tabela okuma
Kablosuz app connect
Kadrana yansıyan navigasyon
Aracı aldığımda bunlar sıkıntısız çalışıyordu fakat aracı servise verdim ve orada yazılım güncellemesi yapmışlar servisten aracı aldığımda lane asist dışında hiçbir fonksiyon çalışmıyordu sanırım orjinalinde olmadığı için fabrikasyon yazılımda deaktif edilmiş. Enderelektroniği aradığımda acc için yeniden lisans ücreti vermem gerektiğini ve her özelliğin tekrar kodlanmasını aracın oraya gitmesi gerektiğini söylediler lisanlar kalıcı olmuyormu yada yedeklenmiyor mu anlamadım.
Bursada herhangi bir kodlama yapan yer tekrar aktif edebilirmi bu özellikleri?
Bu durumda ne yapabilirim yardımcı olabilecek var mı?

23 model araçta akü zayıf olsa da şarj ederler sadece. bu işte başka bir şey var gibi çok enteresan bir durum
Alternatordan şüphelenmişler almanya yazılım güncellemesi önermiş aracı 1 hafta test ettiler sonuç olarak sadece yazılım güncelleyip verdiler

Upvote 0

Yetkili servis aracı garanti dışına almadı di mi?

Bir ara Arcaya gizli özellik mevzusunu dedim , açtırırsak garanti için sıkıntı oluyor mu gibisine. Net olmasa da Garanti gider gibisine biraz yuvarlak cevap vermişlerdi.

Bursa da şuraya bir sorun.

Upvote 0
İlanlarda opsiyon listesi adı altında sonradan eklenen özelliklerin neden para etmediği durumu anlaşıldı. Olası bir güncellemede hata verecek.

Bazı özellikleri lisanslıdır diye yapmıyorlar mıydı? Hatta şase numarasına yani araca tanımlanıyor deniyordu.

Anlaşılan ya güncelleme yapılmayacak ya da lisanslı adı altında yapılan bu işlerde olası bir fabrikasyon yazılımda sorun olursa ücretsiz yeniden tanımlama yapmalılar.

Upvote 0
Yetkili servis aracı garanti dışına almadı di mi?

Bir ara Arcaya gizli özellik mevzusunu dedim , açtırırsak garanti için sıkıntı oluyor mu gibisine. Net olmasa da Garanti gider gibisine biraz yuvarlak cevap vermişlerdi.

Bursa da şuraya bir sorun.

Yok almadı hocam, bir sorayım teşekkürler

Upvote 0
İlanlarda opsiyon listesi adı altında sonradan eklenen özelliklerin neden para etmediği durumu anlaşıldı. Olası bir güncellemede hata verecek.

Bazı özellikleri lisanslıdır diye yapmıyorlar mıydı? Hatta şase numarasına yani araca tanımlanıyor deniyordu.

Anlaşılan ya güncelleme yapılmayacak ya da lisanslı adı altında yapılan bu işlerde olası bir fabrikasyon yazılımda sorun olursa ücretsiz yeniden tanımlama yapmalılar.
Sonradan eklenen opsiyonlar varsa güncelleme yapmamız gerekiyormuş öğrendik. Yoksa özellikler sorunsuz çalışıyordu

Upvote 0
@eraykocer, sorunun sorumluluğu biraz sizde ki adamlara ısrar etmişsiniz. Çoğu onlarda ki fabrika ayarlarına gelir diye uyarmaları gerekirdi!
akü seviyesi düşük olduğu icin servise gitmiş servis alernatördeki sorunu tespit edince çözüm olarak bunu yapmışlar mecburen

Son düzenleme:
Upvote 0
Ben dışarda gizli özellik açtırmıştım mesela… senin gibi serviste güncelleme yaptırdım… gizli özelliklerün hepsi gitmişti… ama serviste eklettiğim katlanır ayna özelliği ekranda hala duruyordu… dışarda ayak altı ve şarj yerinin ledini yaptırdım… kodlama duruyordu hala

Upvote 0
Ben dışarda gizli özellik açtırmıştım mesela… senin gibi serviste güncelleme yaptırdım… gizli özelliklerün hepsi gitmişti… ama serviste eklettiğim katlanır ayna özelliği ekranda hala duruyordu… dışarda ayak altı ve şarj yerinin ledini yaptırdım… kodlama duruyordu hala
serviste hani uniteyi güncellettin ve neden güncellediler

Upvote 0
Motor ve şanzıman güncellemesini başka Golf8 kullanıcısına yapıldığını hiç duymadım.

Upvote 0

Geri
Üst Alt