Golf 7 1.4 tsi yağ yakıyor

İsim
Mustafa
Araç
Golf 7
Abilerim kardeşlerim selamlar .Bilgilerinize deneyimlerinize ihtiyacım var mümkünse tam bilgisi olmayan konuşmak için yazan yazmasın Aracım 1.4tsi cxsa motor motor yağ eksiltiyor diye sıfır yağ boşalttırp ceratec + ligue moly yağ kullandım yine 1000 km de 1 litre yağ eksiltti gerçekten çok can sıkıyor aracı alalı 2 ay oldu ne yapmam gerekiyor genelde sekman yapılıyormuş sanırım kaç tl bilen varmı maliyeti

Usta tamam da sekman gitse araba tekler performans falan düşer hiçbir belirti yok aracın performansı da iyi birde hızlı yağ yakmayı turbo da yapar diyorlardı
Yağ yakan arabanın performans düşmez oktan artıyor çünkü ha kırılır segman piston o zaman düşer yada aşırı alınır o zaman tamamdır

Upvote 0

Geçen bir konuya denk geldim başka yerde,bir arkadaş 1.2 aracına komple rektefe yaptırmış 110 bin gibi tutmuş,90-110 bin bandında sıfır sandık 1.4 motor varken'ki bu motor muhtemelen CZC kodlu Euro6 neden o parayı rektefeye vereyimki?Bence sizin motora rektefe tehşisi konursa direk sandık CZC, motor alın,yeni nesil olduğundan bir miktarda beygir artışı sağlayacaksınız.Kendi motorunuzuda parça niyetine satarsınız,hem sıfır sıkıntı ve garanti iş,hem daha düşük maliyet.

Aracı yeni aldım demişsiniz,yağ yakma olayını expertiz teşhiz edemediyse yada önceki sahibi bunu size söylemediyse yani siz aracı alırken bundan haberdar değilseniz mahkeme yoluyla aracı iade etme hakkınız var yanılmıyorsam,bunu araştırdınızmı?

Upvote 0
Hocam kesinlikle birkaç ustaya goster
Hepsınden görüş al Hatta form dan arkadaşlardan usta fıkri al
Ankara da olsan Necati usta derim bakar gerekenı soyler
Bakalım göstereceğim
Motoru sökmem lazım turboyada bakmam lazım ama 1000 kmde eksiltme varsa segman gitmiş yada piston yummuş zaten segman değişimi iyi değil direk set segman piston yenilemek lazım
yani pistonda bi değişiklik yoksa değiştirmenin bi manası olurmu ki

Upvote 0
Geçen bir konuya denk geldim başka yerde,bir arkadaş 1.2 aracına komple rektefe yaptırmış 110 bin gibi tutmuş,90-110 bin bandında sıfır sandık 1.4 motor varken'ki bu motor muhtemelen CZC kodlu Euro6 neden o parayı rektefeye vereyimki?Bence sizin motora rektefe tehşisi konursa direk sandık CZC, motor alın,yeni nesil olduğundan bir miktarda beygir artışı sağlayacaksınız.Kendi motorunuzuda parça niyetine satarsınız,hem sıfır sıkıntı ve garanti iş,hem daha düşük maliyet.

Aracı yeni aldım demişsiniz,yağ yakma olayını expertiz teşhiz edemediyse yada önceki sahibi bunu size söylemediyse yani siz aracı alırken bundan haberdar değilseniz mahkeme yoluyla aracı iade etme hakkınız var yanılmıyorsam,bunu araştırdınızmı?
Kronik diyorlar usta bende uğraşmadım açıkçası mahkemeyle faln

Upvote 0

Gömlekten komple kaçırma yapmaya başlamadan tekleme yürümeme performans düşmesi yaşanmaz hocam.

Emsal bir durum 2015 in ilk gelen araçlarında e5 motorda yaşandığında turbodan dediler revize etmeyip direk değişti araç sahibi tanıdığım . Araçta performans normaldi hatta 170.000 km'de olmasına rağmen ivmelenmesi hızlanması kondisyonu çok çok iyidi turbo dediklerinde bize de saçma geldi ancak yağ yakımının önüne geçilmedi turbodan sonra.

Yağ yakmaya başladığında performans aksine yağıda yaktığı için artar. Arkadaşımızın aracına kalın yağ koymuşlardı aldığında biz 5W-30 dan devam ettik . Turbo değişti yağ yakımı devam ediyordu yağı gargara yöntemiyle 2 kere değiştikten sonra 5W-30 ile devam ettik arabada duman atmada ortaya çıktı . Rektefiye yoluna gidildi zaten bakımdan sonra. Biz 0 alt motor aldık (2023 şubat veya mart 43.000tl komple 0 blok krank piston ve segmanlar). Üst kapak rektefiye yoluna gitti yağ yakımını bu şekilde çözdük o zaman için 75-80 civarına geldi yazılımla birlikte.

Yaşadığımız belki yol haritanız olur diye paylaştım hocam umarım en masrafsız şekilde sorunu çözersiniz.
Yorumunuz için teşekkürler umarım çözülür uygun bir şekilde bakalım

Upvote 0
Sizin motor euro5 motor,evet bir miktar yağ yakma olabiliyor ama öyle kısa vadede değil,hatta uzun kilometreler boyunca yağ yakmadığını idda eden arkadaşlarda var,ama tabi zamanında yada daha erken yağ değişimleri yapılmış kaliteli yağlar kullanmış araçlar bunlar muhtemelen.Yani bakarsan bağ olur bakmazsan dağ olur,olay bu.

Upvote 0

Geri
Üst Alt