Geri vites lambasını beyaz yapmak istiyorum

ReaLynch

Yeni Üye
İsim
Bilal
Araç
Golf 7
Merhaba abilerim aracım golf 7 2015 higline geri vites lambasını beyaz yapmak istiyorum hangi markayı önerirsiniz teşşekür ederim

Siteye baktım da..
https://fardoktoru.com/araciniza-ozel-cozumler/volkswagen/golf/golf-7-5-led-xenon-kısa-far-ampulu-photon-mini-h7
Kısalara halojen olarak bu model yeni çıkmış sanırım nasıl olur acaba ayar da yapılırsa ??
Baktığınız ürün LED, halojen değil.

Açıklamayı okudum da tam aldatmaca var.

LED Xenon demiş , öyle bir ampul yok, uydurma.

Selektör yapınca şimşek etkisi yaratır demiş, kısalar ile uzunları karıştırmış.

Ayar gerekmez demiş, zaten yapılsa da fayda etmez.

Yüksek ışık sağlar ve eşit dağıtır demiş, yani Allah ne verdiyse o kadar lümenledik demiş.

Bazı demiş, yüksek donanımlı araçlarda demiş, arıza lambası yanabilir , bizimle iletişime geçerseniz çözümleriz demişler.. yani arıza ışığı yanarsa aracınızın yüksek donanımlı olduğunu bilin ondan yanar diyerek müşteriyi iyi hissetmesini sağlamış. Yani müşteri benim araç yüksek donanım diyecek, tıpkı LED Xenon dedikleri gibi..

Kaliteden anlayan, meraklılarına özel ürün demiş, her kalite kelimesini kullanan kaliteli olsaydı , her orijinal denilen de orijinal olurdu.

Zamanında 5 kavanoz bal 100 lira reklamları vardı. Pek bir farkı yok..

@ofk77
Söktüğünüz ampul halojen ise halojenden başkası uygun değildir. Açıklamaları da okuduğunuzda tamamen müşteriyi yanlış bilgilendirme yaparak albenili hale getirmeye çalışılmış.

Son düzenleme:
Upvote 0

Bende Led geri vites lambası almıştım. Görüntüsü güzel, şehir içi pek bir işinize yaramıyor doğru ama karanlık yerlerdeki geri manevranızı bir hayli kolaylaştırıyor halojen lambalara göre. Birazda zevk meselesi

Photon Link

Upvote 0
Baktığınız ürün LED, halojen değil.

Açıklamayı okudum da tam aldatmaca var.

LED Xenon demiş , öyle bir ampul yok, uydurma.

Selektör yapınca şimşek etkisi yaratır demiş, kısalar ile uzunları karıştırmış.

Ayar gerekmez demiş, zaten yapılsa da fayda etmez.

Yüksek ışık sağlar ve eşit dağıtır demiş, yani Allah ne verdiyse o kadar lümenledik demiş.

Bazı demiş, yüksek donanımlı araçlarda demiş, arıza lambası yanabilir , bizimle iletişime geçerseniz çözümleriz demişler.. yani arıza ışığı yanarsa aracınızın yüksek donanımlı olduğunu bilin ondan yanar diyerek müşteriyi iyi hissetmesini sağlamış. Yani müşteri benim araç yüksek donanım diyecek, tıpkı LED Xenon dedikleri gibi..

Kaliteden anlayan, meraklılarına özel ürün demiş, her kalite kelimesini kullanan kaliteli olsaydı , her orijinal denilen de orijinal olurdu.

Zamanında 5 kavanoz bal 100 lira reklamları vardı. Pek bir farkı yok..

@ofk77
Söktüğünüz ampul halojen ise halojenden başkası uygun değildir. Açıklamaları da okuduğunuzda tamamen müşteriyi yanlış bilgilendirme yaparak albenili hale getirmeye çalışılmış.
Bende de halojen var da bu tarz ledi yeni görüyorum direk yuvaya oturuyor kısa olduğu vb ama yine de mercek olup ayar yapılması lazım. Bazen aydınlatma yeterli gelmiyor o yüzden aklımı çeldi biraz göz almama gibi bir durumu varsa merak ettim.

Upvote 0
Bende de halojen var da bu tarz ledi yeni görüyorum direk yuvaya oturuyor kısa olduğu vb ama yine de mercek olup ayar yapılması lazım. Bazen aydınlatma yeterli gelmiyor o yüzden aklımı çeldi biraz göz almama gibi bir durumu varsa merak ettim.
Olabilir. Gözden kaçabilir.
Doktor kısmı yanıltmasın!
Kaliteli bir açıklaması olmayan ürünün kaliteli olma ihtimali yok. Ki zaten uyumlu değil.

Upvote 0
Olabilir. Gözden kaçabilir.
Kaliteli bir açıklaması olmayan ürünün kaliteli olma ihtimali yok. Ki zaten uyumlu değil.
Anladım zaten halojen değiştirme düşüncem yok da değişirsem J lede dönerim. Ama yine de sormak istedim belki deneyimi, satan biri vardır diye. Halojende de artık göz almadan çalışma yapmaya başladılar mercekler vs. Fabrikasyon merceksiz ledler de var bence onlar bile ayarsız oldukları için gözümü alıyorlar. Neyse halojen devam edelim trafik güvenliği her şeyden önemli.

Upvote 0
Anladım zaten halojen değiştirme düşüncem yok da değişirsem J lede dönerim. Ama yine de sormak istedim belki deneyimi, satan biri vardır diye. Halojende de artık göz almadan çalışma yapmaya başladılar mercekler vs. Fabrikasyon merceksiz ledler de var bence onlar bile ayarsız oldukları için gözümü alıyorlar. Neyse halojen devam edelim trafik güvenliği her şeyden önemli.
Aracınız 7.5
j LED dediğiniz orijinal olmalı . Bildiğim kadarıyla orijinal olmayanlar yani Golf 7'ye takılanlar uyumlu değil. Yanılıyor da olabilirim.

Mevcut lambası halojen olup LED takılan farın göz almama ihtimali yok. Lümen değeri çok fazla.

Kesip projektör takma durumu başka konu.

Fabrikasyon merceksiz durumunda çanak tasarımı farklı. Asıl kullanıcıların ayırt edemediği durum bu, Egea'da var bizde de olur ya da Golf'te Passat'ta basic LED ampulle gelmiş ampul değiştirirsem olur mantığı yanıltıyor..

Her 12 volt yazan yere LED takmamak gerekir.

Bahsettiğiniz fabrikasyon basic LED ile gelenler de aslında ayarsız değiller. Bazen yokuş ve inişin tepe noktasına yaklaşınca kısa süreli kesme çizgisi altında kalabiliyor. Aslında durum bu. Ama sonradan takılan ledlerle binaların 4. Katına kadar ışık yansımaları oluşuyor.
Başta da belirttiğim gibi lümen değeri halojen için tasarlanmış çanağa uygun değil.

Upvote 0

Geri