Golf 7 aynı anda 4 arıza hatasi

buz_mavisi

Yeni Üye
İsim
Bedrettin Cosgun
Arkadaslar 2013 96000km 1.6 TDI Comfortline kullanıcısıyim. Bugün çevre yolunda 80km hızla giderken ışıklara yaklaştığım için gazı bıraktım. Araba 30-40 km hıza düşünce neredeyse hissedilmeyecek derecede sarsılmaya başladı. Soğuktan olabileceğini düşündüm. Işıkları geçtikten 2 km sonra seyir halindeyken, önce elektronik park freni hatası, auto hold hatası, startstop hatası verdi ve hava yastığı ışığı yandı. Eve geldim birkac saat sonra tekrar çalıştırdım, emniyet kemeri vs takıp çıkardım, hiçbirinde düzelme olmadi. Kontağı açınca orta havalandirmada üzerindeki hava yastığı ışıkları yanmıyor.Yağ bakımı geçen hafta yapıldi.Aracin kullanımında bir sorun yok. Bu sorunlar için ne yapılabilir?

Ekli dosyalar

• 1000020749.jpg
    1000020749.jpg
    215.1 KB · Görüntüleme: 52
  • 1000020748.jpg
    1000020748.jpg
    250.2 KB · Görüntüleme: 53
  • 1000020747.jpg
    1000020747.jpg
    223.3 KB · Görüntüleme: 52
Son düzenleme:

İlk önce akü kontrol edilmeli. En son ne zaman değiştirildi?

Akü hiç değiştirilmedi. Menüden baktığımda akü durumu soc 70 gösteriyor. Start stop devamlı kullanılıyor.
Üyelik tarihi 2017. İlk sorun.
Araç alındığından bu yana sizde ve üzerindeki akü 2013 ise değiştirmek gerekir.
Akü doluluk durumu yani SOC akünün o anki doluluk yüzdesi. SOH akü sağlığı. Muhtemelen akü sağlığı düşüktür. Marş basma gücü zayıflamıştır. Yani değişmesi gerekir.

Hocam anlamadığım yolda giderken arıza oluşuyor akü ile ilgisini çözemedim. bence daha ciddi bir arıza olabilir gibi geldi bana. İNŞ olmasın tabi ama

Aküye baktırın. Büyük ihtimal akü değişim zamanı gelmiş görünüyor.

Hocam anlamadığım yolda giderken arıza oluşuyor akü ile ilgisini çözemedim. bence daha ciddi bir arıza olabilir gibi geldi bana. İNŞ olmasın tabi ama
Akü ile ilgili olmayabilir. Yeni bakım yapılmış. Sokette gevşeme, ya da eksik yapılan bir şey vs. sebep olmuş olabilir.
Ek olarak aküleri uyarı vermeden değiştirmekte fayda var. Çünkü her taraf elektronik kart. Çok düşük voltaja maruz kalıyor ise arızaya sebep olur.

Sabah baktım soc 60 görünüyor. Kontağı açtıktan sonra hemen çalıştırmak istersem motor zor çalışıyor.mars 6-7 defa ateşlemek için zorluyor.15 sn beklersen sorunsuz anında çalışıyor

Sabah baktım soc 60 görünüyor. Kontağı açtıktan sonra hemen çalıştırmak istersem motor zor çalışıyor.mars 6-7 defa ateşlemek için zorluyor.15 sn beklersen sorunsuz anında çalışıyor
Bir akücüye gidiniz ölçtürünüz. Üzerinde 68ah agm olmalı . aynı tipte akü taktırınız. Serviste 68ah olur dışarıda olmaz. Dışarıda 70ah 72ah agm olur. Değiştiriniz. Eğer ki sorun devam ederse başka araştırmalara girersiniz. Akü, yaklaşık 12 sene gitmiş. Daha da gitmez.

Teşekkür ederim. Aku arayışına girdim zaten :)

yakıtı farklı yerlerden mi alıyorsunuz yakıt ile alakalı bi durum da olabilir

Servisten sıra aldım . Akünun taktir çıkarı ile uğraşmak istemedim.Birde hata ışıklarıni servis söndürsun. Servisten akü için direk randevu aldım. 9000 den %30 iskonto ile 6493 TL ye düştüler.Sanayiye uğradim.Eski aküyü verirsem varta için 8000, mutlu için 7500 fiyat verdiler. Bu seferlik para harcayalim.

Son düzenleme:

Geri