buz_mavisi
Yeni Üye
- İsim
- Bedrettin Cosgun
Aklımdaydı ama Sigorta için bilgi alamadım. Yarın arayıp o konuyu soracağım. Sigorta diye düşünüyorum bendeSigortalar kontrolden geçti mi kardeşim ?
Akü durumu kontrolü için kontak kapalı konumda olmalı. Bir de öyle deneyiniz.Sigortalarsa sorun yokmuş. Malesef aracın hava yastığı ile bağlantısi hala yok. Birde akü durumuna artık bakamıyorum. Saat den sonra akü yerine servis sekmesi geliyor. Normal olarak düzelmeyecek gibi duruyor bu hatalar.
Merhabalar,Hava yastığı kontrol ünitesi için verilen fiyat
Arac serviste 1 hafta kaldı. Bütün işlemleri yaptıklarını ama sorunu bulamadıklarını söylediler. Cıkma hava yastığı kontrol ünitesi bulsaydik bu arıza üzerinden devam edeceklerini söylediler. Bu parçayı satın alırsam arıza tespitine devam edeceklerini ama yinede kesin olarak emin olmadıklarını söylediler. Akü %90 sorun hala devam ediyor.Merhabalar,
Aracınızı cihaza odis ile yada vcds ile bağlayıp hata kodlarına baktınız mı yada bıktırdınız mı ? Bunları yapmadan yetkilide şimdilik gereksiz zarar harcamayın. Numaranızı yazarsanız sizi arayıp yönlendirmeye çalışayım.
Saygılar
Servisin 1 haftada sorunu çözememesi ilginç, onlardaki diyagnoz sistemleri söküp takacakları vidayı bile söylüyor, airbag ünitesi ne alaka onu anlamadım.Arac serviste 1 hafta kaldı. Bütün işlemleri yaptıklarını ama sorunu bulamadıklarını söylediler. Cıkma hava yastığı kontrol ünitesi bulsaydik bu arıza üzerinden devam edeceklerini söylediler. Bu parçayı satın alırsam arıza tespitine devam edeceklerini ama yinede kesin olarak emin olmadıklarını söylediler. Akü %90 sorun hala devam ediyor.
Ariza kodlarını biliyorsanız paylaşabilirmisiniz? Evet yetkili servis güvenilirdir ama her bayi aynı yetkinlige sahip değil. Golf aracimda sorun vardı ama ariza kodu yoktu. Servis dahil kimse bulamadı bulmak için 3 ay uğramıştım. O yüzden yaşadıklarınızı çok iyi anlayabiliyorum. Ariza bulmak maliyetli bir iştir. Arıza kodlarını paylaşır iseniz hem gruptaki arkadaşlar yorum yapabilirler hemde bulmak daha kolay olabilir diye düşünüyorum.Arac serviste 1 hafta kaldı. Bütün işlemleri yaptıklarını ama sorunu bulamadıklarını söylediler. Cıkma hava yastığı kontrol ünitesi bulsaydik bu arıza üzerinden devam edeceklerini söylediler. Bu parçayı satın alırsam arıza tespitine devam edeceklerini ama yinede kesin olarak emin olmadıklarını söylediler. Akü %90 sorun hala devam ediyor.
Maalesef hocam tam olarak öyle olmuyor. Bayi bazen deneme yanılma ile çözmeye çalışıyor cozemes ise vw teknik ekibi çağırıyor. İnceleniyor bazen bunda bile bir sonuç alınamadığı oluyor. Bizzat kendim yaşadım bu süreçleri. Şuanda bir sorunum olduğundan vw den ayrılma.kendi yerini açmış deneyimli ustam var onunla beraber hallediyoruz. Bizim araçlarımız sensörler ile dolu olduğu için mekanik arıza dışında arızayı bulmak aslında hem zor hem kolay. Kolaylaştıran şey vakit ayırıp live data izleyerek normal olmayan degerleri analiz etmek. Servis bununla bu kadar uğraşmıyor. Sadece ariza kaydi varmi yokmu diye bakıyor. Bunlar özenle yapılmadığı sürece deneme yanılma yolu ile ilerlemiyor maalesef.Servisin 1 haftada sorunu çözememesi ilginç, onlardaki diyagnoz sistemleri söküp takacakları vidayı bile söylüyor, airbag ünitesi ne alaka onu anlamadım.