Golf 7 aynı anda 4 arıza hatası

Takılan akü bu şekilde. Ağustos 2024. Aracin arızalarını bulamadılar.17500 e onay verirsem hava yastığı ile beyin arasındaki bağlantıyı kuran parça siparişini verip arızayı bulmaya calisacaklarmis. Ama yine de kesin sorunu bulamamışlar.

Ekli dosyalar

• 1000022413.jpg
    1000022413.jpg
    337.7 KB · Görüntüleme: 24

Sigortalar kontrolden geçti mi kardeşim ?!

Sigortalarsa sorun yokmuş. Malesef aracın hava yastığı ile bağlantısi hala yok. Birde akü durumuna artık bakamıyorum. Saat den sonra akü yerine servis sekmesi geliyor. Normal olarak düzelmeyecek gibi duruyor bu hatalar.

Sigortalarsa sorun yokmuş. Malesef aracın hava yastığı ile bağlantısi hala yok. Birde akü durumuna artık bakamıyorum. Saat den sonra akü yerine servis sekmesi geliyor. Normal olarak düzelmeyecek gibi duruyor bu hatalar.
Akü durumu kontrolü için kontak kapalı konumda olmalı. Bir de öyle deneyiniz.

Hava yastığı kontrol ünitesi için verilen fiyat

Ekli dosyalar

• 1000022638.jpg
    1000022638.jpg
    63.5 KB · Görüntüleme: 27
Hava yastığı kontrol ünitesi için verilen fiyat
Merhabalar,

Aracınızı cihaza odis ile yada vcds ile bağlayıp hata kodlarına baktınız mı yada bıktırdınız mı ? Bunları yapmadan yetkilide şimdilik gereksiz zarar harcamayın. Numaranızı yazarsanız sizi arayıp yönlendirmeye çalışayım.

Saygılar

Merhabalar,

Aracınızı cihaza odis ile yada vcds ile bağlayıp hata kodlarına baktınız mı yada bıktırdınız mı ? Bunları yapmadan yetkilide şimdilik gereksiz zarar harcamayın. Numaranızı yazarsanız sizi arayıp yönlendirmeye çalışayım.

Saygılar
Arac serviste 1 hafta kaldı. Bütün işlemleri yaptıklarını ama sorunu bulamadıklarını söylediler. Cıkma hava yastığı kontrol ünitesi bulsaydik bu arıza üzerinden devam edeceklerini söylediler. Bu parçayı satın alırsam arıza tespitine devam edeceklerini ama yinede kesin olarak emin olmadıklarını söylediler. Akü %90 sorun hala devam ediyor.

Arac serviste 1 hafta kaldı. Bütün işlemleri yaptıklarını ama sorunu bulamadıklarını söylediler. Cıkma hava yastığı kontrol ünitesi bulsaydik bu arıza üzerinden devam edeceklerini söylediler. Bu parçayı satın alırsam arıza tespitine devam edeceklerini ama yinede kesin olarak emin olmadıklarını söylediler. Akü %90 sorun hala devam ediyor.
Servisin 1 haftada sorunu çözememesi ilginç, onlardaki diyagnoz sistemleri söküp takacakları vidayı bile söylüyor, airbag ünitesi ne alaka onu anlamadım.

Ariza kodlarını biliyorsanız paylaşabilirmisiniz? Evet yetkili servis güvenilirdir ama her bayi aynı yetkinlige sahip değil. Golf aracimda sorun vardı ama ariza kodu yoktu. Servis dahil kimse bulamadı bulmak için 3 ay uğramıştım. O yüzden yaşadıklarınızı çok iyi anlayabiliyorum. Ariza bulmak maliyetli bir iştir. Arıza kodlarını paylaşır iseniz hem gruptaki arkadaşlar yorum yapabilirler hemde bulmak daha kolay olabilir diye düşünüyorum.

Servisin 1 haftada sorunu çözememesi ilginç, onlardaki diyagnoz sistemleri söküp takacakları vidayı bile söylüyor, airbag ünitesi ne alaka onu anlamadım.
Maalesef hocam tam olarak öyle olmuyor. Bayi bazen deneme yanılma ile çözmeye çalışıyor cozemes ise vw teknik ekibi çağırıyor. İnceleniyor bazen bunda bile bir sonuç alınamadığı oluyor. Bizzat kendim yaşadım bu süreçleri. Şuanda bir sorunum olduğundan vw den ayrılma.kendi yerini açmış deneyimli ustam var onunla beraber hallediyoruz. Bizim araçlarımız sensörler ile dolu olduğu için mekanik arıza dışında arızayı bulmak aslında hem zor hem kolay. Kolaylaştıran şey vakit ayırıp live data izleyerek normal olmayan degerleri analiz etmek. Servis bununla bu kadar uğraşmıyor. Sadece ariza kaydi varmi yokmu diye bakıyor. Bunlar özenle yapılmadığı sürece deneme yanılma yolu ile ilerlemiyor maalesef.

Merhaba, hocam anladığım kadarıyla kütahyadasınız. Servisten ayrılan iyi bir arkadaşım var. İsterseniz birlikte gider gösteririz. Belki yardımı olur.

Servis bana güven vermedi malesef. Hatayı bulmak için her türlü islemi denediklerini ama bir türlü bulamadıklarını söylediler. Tek yol hava yastığı sensörünu denemek dediler.Onun içinde çıkma sensör bulamadılar.Hiçbir hata kodu da söylemediler.Eskisehirde aracin ağır bakımını yaptıracağım. Orada takrar baktirmayi düşünüyorum. Şuan kullanımda zararı görünmüyor bu hatalarin. Ama kesinlikle Kütahya'daki servise tekrar gitmeyi düşünmüyorum.

Son düzenleme:

Geri