Golf 8.5 Türkiye'ye gelen kötü araçlar

Yurtdışında birkaç golf 8 1.5 inceleme şansım olmuştu hepsinde şerit takip, discover pro geniş ekran, elektrikli koltuk vb pek çok özellik vardı ülkemizde bu özelliklerin hepsine fabrikasyon sahip golf 8 sayısı iki elin parmağını geçmez büyük ihtimalle.
İşte ben bundan bahsediyorum bizde saydıklarınız hiçbiri yok nerdeyse

Arkadaşlar olay artık vergi olmaktan çıkıp haraç haline gelmiş ÖTV ile ilgili, distribütör ne yapsın, sizin istediğiniz opsiyonlu araçları getirip kime satacak bu kadar vergi yüküyle ???
Bı 12 inç masrafı arttirmaz ve ya halihazırda bulunan yazılımları 5 saniyede yüklemek de koymaz ama işte klasik Türkiye ve Volkswagen

Hocam anlattıgın hersey ekstra ya girer
Yurtdısında servıs e gidersin golf alacağını belirtirsin servis elemanı sana ellerinde var olan yada gelmesi yakın olan aracları anlatırlar
Senın ıstedıgın bir arac yoksa model seçersin motor gucunu hangi multi Media hangi paket olacağını belirtirsin ve servis elemanıyla beraber aracını tamamlarsın istediğin her donanımı eklersin koltuk rengınden tut istediğin jant a kadar ve sipariş geçersin 8/12 hafta da arac en geç elinde olur
sanmaki yurdt dışında satılan bütün golf lerde yazdığın özellikler var
Nerdeyse var. Boş pakete binen yok orda çünkü orda boş paket yok en boslari bizim style falan

Golf 7 sipariş ederken neredeyse üretim bandındayken bile aracın opsiyonlarında değişiklik isteyebiliyorduk. Çocuk gibi de sevinirdik. Sonra araç çıkınca marine traffic ten aracımızın ne zaman nerde olduğunu takip eder forumdaşlarla paylaşırdık hatta üretildiği fabrikayı da şaşi numarası oluşturulduktan sonra bilirdik .. Gemi limana geldi mi, ithal edildi mi, tıra yüklendi mi, tır nerede şu anda vs. beklerdik... İlk 7 mi dört ay beklemiştim opsiyonlu diye :)

İstenilen araç neden getirtemiyoruz?..

Bu durum pandemi sonrası oluştu. Daha önce de distribütör belirli modelleri kendi koydukları opsiyon ve renklerle müşteri seçmeden getirtiyor ve satılıyordu. Bunun yanında özel siparişler oluyordur.

Şimdi biraz daha müşteri istekleri belirgin. Az çok ne istiyorlar belli. Arz talebe göre hareket edip ona göre veriyorlar siparişleri ya da ne gönderilirse onu sunuyorlar..

Bir de galerici faktörü vardı. Nasıl olsa satılıyor müşteri ile uğraşmaya gerek yok ne dediği pek önemli değil durumunu doğurmuştu.

Ek olarak opsiyonlar ciddi para. Vergi dilimlerini değiştiriyor. Öyle olunca da az sayıdaki özel sipariş verecek kişiler es geçiliyor ya da zaten isteyen daha fazla ödeme yapıp alabiliyor da olabilir..

Maalesef burada dış görünüş daha önemli. Donanım özellikleri daha sonra geliyor. Yurtdışında incelediklerimiz izlediklerimiz genellikle içi full dışı boş tabir edilen paketlere eş değer oluyor dış görünüş olarak.
İnceleme araçları da genel tabirle full+full oluyor.

Türkiye'de dışı güzel görünecek. Nasıl ki Şahin Doğan'a, standart BMW M dönüşüm, dönüşüyor, çevirdim oluyor, Golf de R gibi görünecek..

Türkiye'de tek başlıklı ilanlar sonradan eklenen retrofitli modifiyeli araçlara kaldı diyebiliriz.

Son düzenleme:
Bana daha çok yurtdışında satmayan modelleri zorla satıyorlar gibi geliyor. 8 ile etsi zorunlu değildi, bize manuel hariç zorunlu tutuldu. Aynı zamanda manuel sadece en boş paket ile sunulmaya devam ediyor. ID serisi yurtdışında başarısızlık örneği oldu bize öyle geldi GTI satışları yurtdışında azaldı bayiler GTI doldu bize öyle geldi. Üstelik mk8 GTI'ın net fiyatı rline dan düşük bir rakama geldi.

Hem yurtdışına öncelik verilmesi, hem de doğuşun satış politkası olabilir. merdiven oluşturmaya çalışıyorlar diye tahmin ediyorum. Yani araba alacak bir vatandaş leon alana kadar golf alırım, a3 fiyatına çıkmışız golf alana kadar a3 alırım dememizi bekliyorlar. ama fiyatlar o kadar yüksek ki insanın hiçbirini alası gelmiyor.

Nerdeyse var. Boş pakete binen yok orda çünkü orda boş paket yok en boslari bizim style falan
Hocam bu olay tamamen doğuş otonun uyguladığı polıtikadan kaynaklanıyor
Hayır burda da boş paket var ama secim var her anlamda aracı kendınde doldurabılıyor sun ıstedıgın ekstrayla yada paket olarak satın alabılıyorsun sipariş geçmeden dusun bir golf8,5 alıyorsun satış elemanı ekranı acıyor önce motor gücü ve rengine karar veriyorsun sonra iç doseme renklerini seciyorsun sonra jant ını ve ekstra istediğin bütün ozellikleri eklıyorsun ve ekranda aracı tam ıstedıgın sekılde görüp karar verıyor ve siparişi gecıyorsun

Geri
Üst Alt