Arka Tampon Değişimi

Oswinaldo

Üye
İsim
Koray
Araç
Golf 8 1.0 TSI
Merhaba, bu sabah maalesef trafik ışıklarında kalkış esnasında arkadan hafif bir kaza yaşadık. Tampon üst tarafı epey kırık gözüküyor. Yan taraflarındada ezikler boya kalkmaları mevcut. Sizce bu tamponu serviste değiştirelim mi yoksa dışarıda tamir ile kurtarılır mı? Tamirden yana boya tonunun tam tutmamasından çekiniyorum. Bana kalırsa direk yetkili serviste birebir değişimini yapacağım.
Birde malum dışarıda park sensörleri taktırdık. Tampon değişiminde bu sensörler yetkili serviste takılır mı yoksa tampon standart deliksiz hali ile mi teslim edilir? Sensörlerde herhangi bir sorun yok aktif çalışıyor.

1736491531726.png

Merhaba, bu sabah maalesef trafik ışıklarında kalkış esnasında arkadan hafif bir kaza yaşadık. Tampon üst tarafı epey kırık gözüküyor. Yan taraflarındada ezikler boya kalkmaları mevcut. Sizce bu tamponu serviste değiştirelim mi yoksa dışarıda tamir ile kurtarılır mı? Tamirden yana boya tonunun tam tutmamasından çekiniyorum. Bana kalırsa direk yetkili serviste birebir değişimini yapacağım.
Birde malum dışarıda park sensörleri taktırdık. Tampon değişiminde bu sensörler yetkili serviste takılır mı yoksa tampon standart deliksiz hali ile mi teslim edilir? Sensörlerde herhangi bir sorun yok aktif çalışıyor.

Ekli dosyayı görüntüle 81268

Kaskon da mini onarım var ise yaptır bence...

Serviste şimdi sensör takılmış falan uğraşırsın zaten sensörsüz takarlar sen bir daha stopları söktüreceksin delik açtıracaksın montaj parası sök tak ekstra paralar bence gerek yok bu tampon tamir olur...

Geçmiş olsun,
Önce dışarıda kaporta ustasına bir gösterin veya plastik tampon onarımı yapan yerler var oralardan bir görüş alın kararınızı öyle verin.
Çok büyük bir şey görünmüyor tamir ile kurtaracağını düşünüyorum(çok daha kötü durumda olan tampon onarttım) ve tamponu komple boyatırsanız renk farkı olmayacağından gözünüze de batmayacaktır.

Ekli dosyayı görüntüle 81268
Geçmiş olsun. Aşağıdaki ilana bir bakınız. https://www.sahibinden.com/ilan/yed...mpon-orjinal-zirve-oto-cikma-1199906941/detay
renk tutuyorsa işinizi görebilir.

Kaskon da mini onarım var ise yaptır bence...

Serviste şimdi sensör takılmış falan uğraşırsın zaten sensörsüz takarlar sen bir daha stopları söktüreceksin delik açtıracaksın montaj parası sök tak ekstra paralar bence gerek yok bu tampon tamir olur...
Teşekkür ederim. Zaten karşı taraftan yaptırılacak sadece çekincem gövde ile renk farkı olmasından. Sensörden dolayı yetkili servis kafamı kurcalıyor.

Geçmiş olsun,
Önce dışarıda kaporta ustasına bir gösterin veya plastik tampon onarımı yapan yerler var oralardan bir görüş alın kararınızı öyle verin.
Çok büyük bir şey görünmüyor tamir ile kurtaracağını düşünüyorum(çok daha kötü durumda olan tampon onarttım) ve tamponu komple boyatırsanız renk farkı olmayacağından gözünüze de batmayacaktır.
Bende tamirin kurtaracağını düşünüyorum sadece üst tarafta çatlak var. Ama gövde ile renk farkı olur mu çekincem o yönde. Malum ustalarımız..

Zamanında arkadaşın 2005 model BMW X3 aracının ön tamponunun yarısı yanmış olmasına rağmen tamponcu yapmıştı. Bu da çok kolay bir şekilde yapılır.
Değişim veya servis hiç bulaşmayın araçta tramer çıkmasın.

Karşı tarafın kaskosu karşılıyor ise yetkili servis en iyisi. Yenisi ile değiştirttin olsun bitsin. Servis yapacaksa zaten renk tutacaktır.

Karşı tarafın kaskosu karşılıyor ise yetkili servis en iyisi. Yenisi ile değiştirttin olsun bitsin. Servis yapacaksa zaten renk tutacaktır.
Karşı taraf kasko/sigorta yapınca tramer olayı nasıl oluyor? Her türlü çıkıyor mu?

Karşı taraf kasko/sigorta yapınca tramer olayı nasıl oluyor? Her türlü çıkıyor mu?
Çıkmasını sorun etmeyin bence, sigortanın amacı bu değil mi? Zaten kontrole konu olmayan basit bir parça değişimi, fotoğraflarınız olduktan sonra bu sebeple satın alacak kişi vazgeçecekse; uğurlar olsun.. derim.

Ama şu gerçek, her yetkili servis işini kusursuz yapmıyor, ama tek elden tüm parçalarınız için 2 yıl garanti almış oluyorsunuz. Naçizane düşüncelerim bunlar...

Geçmis olsun .... Yapılır gecilir güzel olur.

Bugün Doğuş Oto Esenyurt’a gösterdim ve süreçle ilgili bilgi aldım. Kaskonun anlaşmalı olduğu yerde tamponu tamir edeceklermiş ve bu sürede de araç orada yatacakmış. Nereden baksak 2 haftayı bulacaktı süreç.
Açıkçası tamiri dışarda yaptırılacaksa ben kendi tamircimde yaptırırım birde 2 hafta bekleyeceğim onları. Yalnız tutum olarak pek hoşuma gitmediler sanki paşa keyfin bilir gibi bir tutumları vardı. Robotize olmuşlar iyice maalesef. Sizinle konuşurken yüzeysel cevap verdikleri ve dinlemedikleri çok belli oluyor. Özetle haftasonu tanıdık ustama götürüp işlemleri başlatmaya karar verdim göreceğiz renk tutacak mı :)

Bugün Doğuş Oto Esenyurt’a gösterdim ve süreçle ilgili bilgi aldım. Kaskonun anlaşmalı olduğu yerde tamponu tamir edeceklermiş ve bu sürede de araç orada yatacakmış. Nereden baksak 2 haftayı bulacaktı süreç.
Açıkçası tamiri dışarda yaptırılacaksa ben kendi tamircimde yaptırırım birde 2 hafta bekleyeceğim onları. Yalnız tutum olarak pek hoşuma gitmediler sanki paşa keyfin bilir gibi bir tutumları vardı. Robotize olmuşlar iyice maalesef. Sizinle konuşurken yüzeysel cevap verdikleri ve dinlemedikleri çok belli oluyor. Özetle haftasonu tanıdık ustama götürüp işlemleri başlatmaya karar verdim göreceğiz renk tutacak mı :)
Hocam renk tutar merak etmeyin. 2 hafta araçsızda kalmazsınız.

Yetkili servis dahil

Sanayideki oto kaporta boya mekanları dahi

Sadece sac kaporta bilesenleri üzerine tamir onarım + boya işlemlerini gerceklestirirler

Fiber malzeme yani tampon ?

Tampon / fiber onarımı yapan tampon tamircilerinde onarılır.

Yüksek ısı (pürmüz- kaynak) ile hasarlı kırık bölgeyi eritme aynı fiber malzeminin eritilmiş hali ile sıvama+ düzleme seklinde calısıyorlar.

En baba kaporta ustasına al kardesim bu tamponu tamir et desenizde tamir edemez
Adamın uzmanlıgı sac malzeme

Yetkili servis mecbur tampon tamircisine göndercek . Ancak 2 hafta çok uzun bir süre.

Yetkilide Tek cözüm tamponu söktürüp tamponsuz dolasmak idi.

Hayırlısı olsun

Geri