Golf 7 1.6 Otomatik Yokuşta Kayıyor

azizmuratc28

Yeni Üye
İsim
Aziz Murat
Araç
Golf 7 2016 1.6 TDI OTOMATİK
125 binde ki aracım son zamanlarda yokuşta hem ileri hem geri auto hold kapalıyken kaçırmaya başladı

Kavrama değişimi yaklaşmış hocam bir ihtimal de basınç tüpü gevşemişte olabilir.

Upvote 0
Kullanıyorum ama aktif etmediğim zaman akıtıyo arabayı yokuşta bu hafta farkettim
Devamlı kullanınız. Aracınız tam otomatik olmadığı için bu normal bir davranıştır. Arıza durumu haricinde bunu söyleyebilirim.
Şöyle örneklendireyim. Önceki kullanıcının sürüş tarzı ve kullandığı coğrafi koşullar (büyük ihtimalle düz yollar ve sakin kullanım) sebebiyle sizin sürüşünüzde gereken yüklemeyi yapamıyor diyebiliriz.

Resetlemeyi deneyip ardından sizin kullandığınız koşullara göre yavaş yavaş alışacaktır. Bu süre kısa bir süre değildir. Biraz gözlemleyin devam ediyorsa ve sizi tehlikeye düşürecek zorlayacak bir durumsa servise gösteriniz.
Bu arada devamlı Auto hold da bu durumu bu sonucu doğurur. Dilerseniz biraz Auto holdu devredışı bırakıp yokuşta üst üste durup kalkmayı deneyiniz.

Diğer konunuza da göz atınız. Burası arıza çözme merkezi ya da müşteri hizmetleri değildir. Konular açık kalmasın..

Upvote 0
Devamlı kullanınız. Aracınız tam otomatik olmadığı için bu normal bir davranıştır. Arıza durumu haricinde bunu söyleyebilirim.
Şöyle örneklendireyim. Önceki kullanıcının sürüş tarzı ve kullandığı coğrafi koşullar (büyük ihtimalle düz yollar ve sakin kullanım) sebebiyle sizin sürüşünüzde gereken yüklemeyi yapamıyor diyebiliriz.

Resetlemeyi deneyip ardından sizin kullandığınız koşullara göre yavaş yavaş alışacaktır. Bu süre kısa bir süre değildir. Biraz gözlemleyin devam ediyorsa ve sizi tehlikeye düşürecek zorlayacak bir durumsa servise gösteriniz.
Bu arada devamlı Auto hold da bu durumu bu sonucu doğurur. Dilerseniz biraz Auto holdu devredışı bırakıp yokuşta üst üste durup kalkmayı deneyiniz.

Diğer konunuza da göz atınız. Burası arıza çözme merkezi ya da müşteri hizmetleri değildir. Konular açık kalmasın..
Ben geçenlerde resetleme işlemi yaptım ondan sonra oldu aslında acaba zamanla düzelir mi dediğiniz gibi

Upvote 0
Ben geçenlerde resetleme işlemi yaptım ondan sonra oldu aslında acaba zamanla düzelir mi dediğiniz gibi
Kimse ne yaptığınızı bilmediği için bu şekilde oluyor.

Zamanla alışır. Biraz yokuşlu bir yola girip deneme yapınız.
Bana kalırsa gerek yok Auto hold kullanarak devam edebilirsiniz. Kendini ayarlar.

Upvote 0
çok sağolasın ustam inşallah düzelir aldım alalı masraf yapıyorum bide bunla uğraşmak istemiyorum

Upvote 0
Auto hold olunca holder hild/yokuş kalkış desteği olmuyor mu? Bilmediğim için soruyorum. Yokuş kalkışta frene iyice basmayınca devreye girmez. Bu sistem abs üzerinden çalıştığından, abs sensörlerinde sorun olunca da devreye girmez.

Upvote 0

Auto hold olunca holder hild/yokuş kalkış desteği olmuyor mu? Bilmediğim için soruyorum. Yokuş kalkışta frene iyice basmayınca devreye girmez. Bu sistem abs üzerinden çalıştığından, abs sensörlerinde sorun olunca da devreye girmez.
Hill holder 2012 öncesi, Auto hold 2012 sonrası.. Auto hold daha gelişmiştir.

Yukarıda yaşanan olay tamamen resetlenmiş olmasıyla alakalı olduğunu düşünüyorum. Sürekli yokuşta inişte kalkış duruş yapıyor olunca araç kendini ona göre ayarlıyor.

İki durum var.
Birincisi bazı kullanıcılar aracın geri ya da ileri kaçırmasından şikayetçi.
İkincisi bazı kullanıcılar da araç öne atlıyor gibi oluyor vs.

İkisi arasında dengeyi kurmak gerekir. Uzun süre düz yolda kullanılmış araç yokuşta inişte kaçıracak. Uzun süre yokuşta ya da inişte kullanılmış park edilmiş araç da düz yolda atlama yapacak..

Son düzenleme:
Upvote 0

Geri