azizmuratc28
Yeni Üye
- İsim
- Aziz Murat
- Araç
- Golf 7 2016 1.6 TDI OTOMATİK
125 binde ki aracım son zamanlarda yokuşta hem ileri hem geri auto hold kapalıyken kaçırmaya başladı
Kavrama değişimi yaklaşmış hocam bir ihtimal de basınç tüpü gevşemişte olabi
Bazı zamanlar rolantide titreme yapıyo evet sebebini bilmediğim titremeler yapıyoAynı zamanda ısınınca titreme yapıyor mu
Kullanıyorum ama aktif etmediğim zaman akıtıyo arabayı yokuşta bu hafta farkettim@azizmuratc28 Auto hold kullanıyor musunuz?
İnşallah gevşektirKavrama değişimi yaklaşmış hocam bir ihtimal de basınç tüpü gevşemişte olabilir.
Devamlı kullanınız. Aracınız tam otomatik olmadığı için bu normal bir davranıştır. Arıza durumu haricinde bunu söyleyebilirim.Kullanıyorum ama aktif etmediğim zaman akıtıyo arabayı yokuşta bu hafta farkettim
Basınç tüpünün gevşek olması daha kötü sonuçlar çıkarır, mekatronik kartına sıkıntı yapar.İnşallah gevşektir
Ben geçenlerde resetleme işlemi yaptım ondan sonra oldu aslında acaba zamanla düzelir mi dediğiniz gibiDevamlı kullanınız. Aracınız tam otomatik olmadığı için bu normal bir davranıştır. Arıza durumu haricinde bunu söyleyebilirim.
Şöyle örneklendireyim. Önceki kullanıcının sürüş tarzı ve kullandığı coğrafi koşullar (büyük ihtimalle düz yollar ve sakin kullanım) sebebiyle sizin sürüşünüzde gereken yüklemeyi yapamıyor diyebiliriz.
Resetlemeyi deneyip ardından sizin kullandığınız koşullara göre yavaş yavaş alışacaktır. Bu süre kısa bir süre değildir. Biraz gözlemleyin devam ediyorsa ve sizi tehlikeye düşürecek zorlayacak bir durumsa servise gösteriniz.
Bu arada devamlı Auto hold da bu durumu bu sonucu doğurur. Dilerseniz biraz Auto holdu devredışı bırakıp yokuşta üst üste durup kalkmayı deneyiniz.
Diğer konunuza da göz atınız. Burası arıza çözme merkezi ya da müşteri hizmetleri değildir. Konular açık kalmasın..
Kimse ne yaptığınızı bilmediği için bu şekilde oluyor.Ben geçenlerde resetleme işlemi yaptım ondan sonra oldu aslında acaba zamanla düzelir mi dediğiniz gibi
Kimse ne yaptığınızı bilmediği için bu şekilde oluyor.
Zamanla alışır. Biraz yokuşlu bir yola girip deneme yapınız.
Bana kalırsa gerek yok Auto hold kullanarak devam edebilirsiniz. Kendini ayarlar
Hill holder 2012 öncesi, Auto hold 2012 sonrası.. Auto hold daha gelişmiştir.Auto hold olunca holder hild/yokuş kalkış desteği olmuyor mu? Bilmediğim için soruyorum. Yokuş kalkışta frene iyice basmayınca devreye girmez. Bu sistem abs üzerinden çalıştığından, abs sensörlerinde sorun olunca da devreye girmez.