Aküde sizce Mutlu mu Varta mı?

Mutlu akü yerli marka olarak kaliteli bir akü olsa da kendim almam ve tavsiye de etmem.!!

Peki neden..?
Cevabı çok basit adamların fiyat politikası Varta ‘ya kafa tutarım mantığında, ülke sınırları içinde ürettiği aküyü ithalat ile gelen yabancı marka akü ile benzer rakama akü satma kurnazlığı oldukça alınmaz.
Mutlu yerli değil çok uzun süre önce bir yatırım grubuna satıldı sahipleri yabancı.

Benim aracın orijinal aküsü bir gece yıkamada ansızın su koyuverince söküp şarj ettim ancak 2-3 marş sonrası yine çok zor alır hale geldiği için yeni akü arayışına girdim.

Aracın orijinal aküsüne 7 yaşında 95.000 kilometrede veda etmiş olduk.

1737706044925.png

Sonrasında mecburen gidip bu arkadaşı satın aldım.

2024 3. Quarter üretimi bir akü.

Varta sitesinden seri numarası vs. sorguladım, şuan memnun şekilde kullanıyorum.

Aküyü, Darıca Apaydınlar otodan aldım. Memnun kaldım, hızlı şekilde değişti ve fiyatı bir çok yere göre çok uygundu.

Eski aküyü verdim, yenisi 3250 TL'ye geldi. (11 Ocak 2025 Fiyatı)

https://maps.app.goo.gl/VtKbwGQn2kvQvsqV6

Aldığım diğer fiyatlar böyleydi :

68-72 Ah EFB Eski akü verildiğinde;
Varta N70 12 V 70 Ah 760A EFB 3250₺
Bosch S4 E82 12 V 70 Ah 720A EFB 2950₺
Bullcell 12 V 70 Ah EFB 2000₺

1737706248211.png

1737706468301.png

inci ,mutlu,varta hiç farketmez hangisi ucuz ise onu alın özellikler uygun olsun yeter

Benim aracın orijinal aküsü bir gece yıkamada ansızın su koyuverince söküp şarj ettim ancak 2-3 marş sonrası yine çok zor alır hale geldiği için yeni akü arayışına girdim.

Aracın orijinal aküsüne 7 yaşında 95.000 kilometrede veda etmiş olduk.

Ekli dosyayı görüntüle 81595

Sonrasında mecburen gidip bu arkadaşı satın aldım.

2024 3. Quarter üretimi bir akü.

Varta sitesinden seri numarası vs. sorguladım, şuan memnun şekilde kullanıyorum.

Aküyü, Darıca Apaydınlar otodan aldım. Memnun kaldım, hızlı şekilde değişti ve fiyatı bir çok yere göre çok uygundu.

Eski aküyü verdim, yenisi 3250 TL'ye geldi. (11 Ocak 2025 Fiyatı)

https://maps.app.goo.gl/VtKbwGQn2kvQvsqV6

Aldığım diğer fiyatlar böyleydi :

68-72 Ah EFB Eski akü verildiğinde;
Varta N70 12 V 70 Ah 760A EFB 3250₺
Bosch S4 E82 12 V 70 Ah 720A EFB 2950₺
Bullcell 12 V 70 Ah EFB 2000₺

Ekli dosyayı görüntüle 81596

Ekli dosyayı görüntüle 81597
Hayırlı olsun, EFB akünün 7 sene dayanması çok çok iyi bir süre..,

Yeni aldığınız akünün (üretim tarihini) kontrol ettiniz mi..?

Her ne kadar sıfır akü de olsa akü fabrikadan çıktığında %80 doluluk oranı ile sevkiyat yapılır, Akü üreticileri mümkünse yeni aküyü montaj öncesi veya sonrası şarj edilmesini önerir,

Gördüğüm kadarıyla şarj cihazınız var, aküyü şarj ederseniz daha uzun ömürlü bir akünüz olacaktır.

@emresildir
Üretim tarihi (2024 Q3) olduğunu söylemişsiniz ancak akü 3.cü çeyrekte (Temmuz-Ağustos-Eylül) hangi ayda üretildi, Ayın başında mı yoksa sonunda mı üretildi, üretim tarihini garanti kartı üzerinde yazan 14 haneli koddan veya Akünün (uzunlamasına yan duvarına kazınmış) 14 haneli koddan (Gün/Ay/Yıl) üretim tarihini olarak öğrenebiliriz.

Varta ve Mutlu arasında kalınmışsa Exide tercih edilebilir.
İlla ki ikisi arasından tercih edilecekse marka algısı Varta dedirtiyor.

Önceki aracımda mutlu akü kullandım hiç sıkıntı çikarmadı.Bu aracımda varta ile yeni değiştirdim. varta akü batmanın eşiğinde ürünlerinde kaliteyi umarım düşürmemişlerdir.

Hayırlı olsun, EFB akünün 7 sene dayanması çok çok iyi bir süre..,

Yeni aldığınız akünün (üretim tarihini) kontrol ettiniz mi..?

Her ne kadar sıfır akü de olsa akü fabrikadan çıktığında %80 doluluk oranı ile sevkiyat yapılır, Akü üreticileri mümkünse yeni aküyü montaj öncesi veya sonrası şarj edilmesini önerir,

Gördüğüm kadarıyla şarj cihazınız var, aküyü şarj ederseniz daha uzun ömürlü bir akünüz olacaktır.

7 Sene işlevini yerine getirmesi bencede çok iyi, ben son bir umut ile 2-3 kere şarj etmeye çalıştım ancak artık ölmüştü.

@emresildir
Üretim tarihi (2024 Q3) olduğunu söylemişsiniz ancak akü 3.cü çeyrekte (Temmuz-Ağustos-Eylül) hangi ayda üretildi, Ayın başında mı yoksa sonunda mı üretildi, üretim tarihini garanti kartı üzerinde yazan 14 haneli koddan veya Akünün (uzunlamasına yan duvarına kazınmış) 14 haneli koddan (Gün/Ay/Yıl) üretim tarihini olarak öğrenebiliriz.

O kodu varta sitesine yazıp sorgulayıp 3. çeyrek olduğunu görmüştüm zaten. Müsait olunca detaylı inceleyim, merak ettim.

Mrb,

konuya istinaden bende golf 5 fsi benzinli araç da varta 74 amper var yeni taktım
soh %87 R DİRENÇ 4.33 OHM
soc değeri %93 635 A 12,56 V GÖRÜNÜYOR
ölçüme göre good battery diyor ama soh değeri kafam karıştı bilgisi olan varmı ölçtürdüğüm arkadaş sorun yok diyor 3 hafta oldu olmadı.

Son düzenleme:

Geri