Bugün kaza yapacaktım araç kendi durdu

trafikte yokuş aşağı vites boştayken fren fren basıp yavaşça iniyoruz neyse telefonu elime aldım ekrana bağladım müzik seçerken araç aniden durdu elimdeki telefonu düşürdüm kafamı kaldırıp baktım önümdeki doblonun dibine yaklaşmışım az daha çarpıyordum neyse ki araç kendi durmuş

bir kez daha gsr2 nin önemli olduğunu anladım :) çarpsaydım adamla uğraşıp zaman kaybını düşünmek bile istemiyorum yani

artık benim gözümde 2023 ve öncesi hiçbir araç alınmaz gsr1 ne kadar işe yarıyor bilmiyorum ama gsr2 nin her araçta zorunlu olması çok güzel bişey sistem sorunsuz çalışıyor
Bir de böyle kullanıcılardan bizi koruması için bi sistem lazım :) aracı ileri boostlasın filan..
Geçmiş olsun yine de dikkatli olun böyle şeyler herkesin başına gelebilir ama siz yine de gözünüzü yoldan vitesinizi D den ayırmayın.

Bir de böyle kullanıcılardan bizi koruması için bi sistem lazım :) aracı ileri boostlasın filan..
Geçmiş olsun yine de dikkatli olun böyle şeyler herkesin başına gelebilir ama siz yine de gözünüzü yoldan vitesinizi D den ayırmayın.
Tesla yapıyor arkadan biri vurcağı zaman arabanın kıçı kaldırıyor yukarı minimum hasar için

İleri gitme işi olmaz ama çoğu kişi yakın duruyor gaza yuklenesiye zaten vurmuş olur

Tesla yapıyor arkadan biri vurcağı zaman arabanın kıçı kaldırıyor yukarı minimum hasar için

İleri gitme işi olmaz ama çoğu kişi yakın duruyor gaza yuklenesiye zaten vurmuş olur
Mesela sensörden uyarıp ön boşsa elektrik gücüyle Torku’yla bir anda size de uyarı verip ileri atılabilir. Arkadakinin fren mesafesi 2 m uzasa bile çarpmayı önleyebilir bence ilerde olacak böyle bir teknoloji. Tesla sağa sola da kaçıyor bu konuda öncü bir marka.

Mesela sensörden uyarıp ön boşsa elektrik gücüyle Torku’yla bir anda size de uyarı verip ileri atılabilir. Arkadakinin fren mesafesi 2 m uzasa bile çarpmayı önleyebilir bence ilerde olacak böyle bir teknoloji. Tesla sağa sola da kaçıyor bu konuda öncü bir marka.
Hocam arkadaki arabanın fren mesafesi bilmiyorsun dura da bilir durmaya da bikir. Ayrıca önünüzde 2 m olmayacak trafikte durduysan.

Alakası yok. Tesla tarikatının şehir efsanelerinden biri daha

Yokuş aşağı boşa almak mantıksız hocam. Çok hafif tatlı egimdir araba hızlanmadan gidiyordur boşta, o ayrı. Ama onun dışı hızlanan araçta mantıklı değil.

Yokuş aşağı viteste giderseniz hem motor freni hızlanmayı önler, hem yakıt anlık 0 a düşer yakıt ekonomisi ,siz daha iyi bilirsiniz yakıt ekonomisini, hem de boşuna fren basmamış olursunuz fren balataları boşuna bitmez/ısınmaz.

ABS ESP motor freni ne alakası var onu da anlamış değilim saçma bir argüman ABS ESP normalde düz yolda devreye girmez ki lastikler kaymadıkça
Benim boşa attığım hiçbir yokuşta ayağım frene gitmez, dediğim gibi güvenlik ekipmanları istediğimiz hızda durabilecek kadar gelişti. Zaten ani durma ihtiyacında önerilen şey manuel için aynı anda fren ve debriyaja basmak. Yani ani fren için motor freni destek değil köstek olur.

Uygun her zemin ve şartta boşa atılır ve çok faydalıdır.

Yakıt tüketim verilerimi biliyorsunuz.

Boşa at Ak kötü olsa son dönem tüm otomatik araçların neredeyse tamamında süzülme / yelken modu olmazdı.

"Dünün güneşinde bugünün çamaşırı kurutulmaz"

Teknolojik yeniliklere uyun sağlanmalı.

20 yıllık söylemler eskidendi

Benim boşa attığım hiçbir yokuşta ayağım frene gitmez, dediğim gibi güvenlik ekipmanları istediğimiz hızda durabilecek kadar gelişti. Zaten ani durma ihtiyacında önerilen şey manuel için aynı anda fren ve debriyaja basmak. Yani ani fren için motor freni destek değil köstek olur.

Uygun her zemin ve şartta boşa atılır ve çok faydalıdır.

Yakıt tüketim verilerimi biliyorsunuz.

Boşa at Ak kötü olsa son dönem tüm otomatik araçların neredeyse tamamında süzülme / yelken modu olmazdı.

"Dünün güneşinde bugünün çamaşırı kurutulmaz"

Teknolojik yeniliklere uyun sağlanmalı.

20 yıllık söylemler eskidendi
Hocam süzülme modunda motoru komple kapatıyor farklı bir şey. Teknolojinin frenle de alakası yok ki sonuçta yol tutuşu belli arabanın onu geçtiğin an abs devreye girecek. Bir şeyi değiştirmez. Dediğim gibi arabayı hızlandiracak evimde boşa atmak gereksiz. Yakıttan bağımsız zaten rölantide 0.6 yakıyor saatte 30 lira olsun ne değişir 30 saniye yokuşta. Frende olay motor freni. Frene gerek kalmadan sürüş.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Öncelikle herkesin tatlı yorumu için teşekkür ederim :D

Çoğu arkadaş normal hızda yokuş aşağı boşa aldığımı sanmış :) beyler burası istanbul vitesi 2 ye atacak kadar hızlı gidiyorsan öp başına koy :D

Elbette bende biliyorum motor frenini, yakıt tüketimini, araç nerdeyse duracak gibiyken motoru titreteceğime veya bacağımı debriyaja ayarlayacağıma direk boşa alırım ne uğraşacam hiç lüzumu yok yani

bugün sabah işe giderken yine kurtardı önümdeki ani fren yaptı mal

trafikte yokuş aşağı vites boştayken fren fren basıp yavaşça iniyoruz neyse telefonu elime aldım ekrana bağladım müzik seçerken araç aniden durdu elimdeki telefonu düşürdüm kafamı kaldırıp baktım önümdeki doblonun dibine yaklaşmışım az daha çarpıyordum neyse ki araç kendi durmuş

bir kez daha gsr2 nin önemli olduğunu anladım :) çarpsaydım adamla uğraşıp zaman kaybını düşünmek bile istemiyorum yani

artık benim gözümde 2023 ve öncesi hiçbir araç alınmaz gsr1 ne kadar işe yarıyor bilmiyorum ama gsr2 nin her araçta zorunlu olması çok güzel bişey sistem sorunsuz çalışıyor
Hocam yanlış anlamayın ama durduk hiç suçu olmayan birisinin aracına çarpacaktınız ve bunun sebebi sizin dikkatsizliğiniz. Ayrıca cümlenizin devamında çapsaydım adamla uğraşıp zaman kaybı yaşayacaktım diyorsunuz bu daha da ilginç olayı çok normalleştirmişsiniz . Siz bu şekilde dikkatsiz olduğunuz sürece sizi 2025 model bir araç bile koruyamayabilir..

Hocam yanlış anlamayın ama durduk hiç suçu olmayan birisinin aracına çarpacaktınız ve bunun sebebi sizin dikkatsizliğiniz. Ayrıca cümlenizin devamında çapsaydım adamla uğraşıp zaman kaybı yaşayacaktım diyorsunuz bu daha da ilginç olayı çok normalleştirmişsiniz . Siz bu şekilde dikkatsiz olduğunuz sürece sizi 2025 model bir araç bile koruyamayabilir..
evet hatamın farkındayım araç 4 aydır bende toplam 2 kez önledi

15 yıldır araç sürüyorum hiç kazam olmadı ama bu golf sanki beni rahata alıştırıyor ondan olabilir

Geri