🛑 Golf 8 Korna Sorunu "Geç Çalma-Gecikme"

metinkar

Uzman Üye

İsim
MetinK.
Araç
Golf 8
Merhaba arkadaşlar...

forumda göremedim eğer var ise konuyu birleştirebilirsiniz...

Komşumun aracın da kornaya bastığı zaman geç çalıyor bastırınca calııyor yani nasıl diyeyim kornaya basıyorum sanki bir saniye geçince oluyor benim araçta hemen korna çalıyor...

Sizde durum nasıl böyle bir sorunu olan var mı belki farkında olmayabilirsiniz...

Başlığa yeni bir olay daha ekleyeyim, kornam bozuldu :D ilk yüksek çıkıyo sonra detone oluyo sesi kısılıp tonu değişiyor, sanki çift korna varda biri sonradan sesi kesiyor gibi..

2023 26.000 km de ki bir arabanın kornası bozulur mu anlam veremedim, zaten ses tonu acayip kötü olduğu için bende sonradan güzel bir korna takmak istiyorum, garanti vs uğraşmak istemiyorum.

Korna değişiminde dikkat etmem gereken değerler, boyutlar vs var mıdır, hiç bilmediğim konudan yardım istiyorum.

Dip not: Benim araçta da korna basmak zor, ufak bir uyarı kornası küfür eder şekilde uzun çıkıyor :D
Araçta çift korna var. Biri gidiyor anlaşılan..

Korna basma sorunu ilk zamanlar bende de oluyordu. Uyarı bazen uzun kaçabilir dediğiniz gibi.
Ben giderek alıştım. İlk çözümü elimi ortadan direksiyon içine koyup motora gaz verir gibi bilek hareketi ile kısa süre basmayı keşfetmiştim. Şimdi baş parmağımla şiddetini ,daha doğrusu süresini ayarlıyabiliyorum.

Upvote 0

Araçta çift korna var. Biri gidiyor anlaşılan..

Korna basma sorunu ilk zamanlar bende de oluyordu. Uyarı bazen uzun kaçabilir dediğiniz gibi.
Ben giderek alıştım. İlk çözümü elimi ortadan direksiyon içine koyup motora gaz verir gibi bilek hareketi ile kısa süre basmayı keşfetmiştim. Şimdi baş parmağımla şiddetini ,daha doğrusu süresini ayarlıyabiliyorum.
Geçen gün önüme kontrolsüz bir araç atladı, korna basayım dedim kendi kornamdan ben korktum :) 2 farklı ton duydum, neyse soğuktandır vs dedim takmadım, geçen gün yine trafikte korna kullanmak gerekti 1sn civarı çalınca sesi değişiyor.

Tampon inmesi gerekir mi sizce korna değişiminde.

Upvote 0
Geçen gün önüme kontrolsüz bir araç atladı, korna basayım dedim kendi kornamdan ben korktum :) 2 farklı ton duydum, neyse soğuktandır vs dedim takmadım, geçen gün yine trafikte korna kullanmak gerekti 1sn civarı çalınca sesi değişiyor.

Tampon inmesi gerekir mi sizce korna değişiminde.

Tam konumunu bilmiyorum. Ama muhtemelen davlumbaz içinden ya da alttan halledelir.

O sesi bir ara ben de duymuştum.
Tam olarak şuna benziyor..
Ama sonradan geçti. Uzun çalınca belki oluyor olabilir. Denemek lazım.

Upvote 0
Tam konumunu bilmiyorum. Ama muhtemelen davlumbaz içinden ya da alttan halledelir.

O sesi bir ara ben de duymuştum.
Tam olarak şuna benziyor..
Ama sonradan geçti. Uzun çalınca belki oluyor olabilir. Denemek lazım.
Eskiden uzun basınca ses detoneleşiyordu, artık direkt ses değişiyor, bence bozuldu, servise gittiğimde garantiye söylerim olmazsa, ama en azından güzel tonda bir korna sahibi olmak isterdim.

Audi lerin kornası çok tok ve doygun çıkıyor mesela.

Upvote 0
Eskiden uzun basınca ses detoneleşiyordu, artık direkt ses değişiyor, bence bozuldu, servise gittiğimde garantiye söylerim olmazsa, ama en azından güzel tonda bir korna sahibi olmak isterdim.

Audi lerin kornası çok tok ve doygun çıkıyor mesela.
Aşağıdaki videolarda Golf daha iyi gibi. Kayıt cihazı farkı da olabilir..

Upvote 0
forumda bu işlerin ticaretini yapan bir sürü insan var kimseden ses yok…

yokmu arkadaşlar dursun arkadaşımız ile samimi olan kimse arayıp sorsa…

bu kronik sorunun nasıl çözüleceğini net öğrensek…

Son düzenleme:
Upvote 0
forumda bu işlerin ticaretini yapan bir sürü insan var kimseden ses yok…

yokmu arkadaşlar dursun arkadaşımız ile samimi olan kimse arayıp sorsa…

bu kronik sorunun nasıl çözüleceğini net öğrensek…
Merhaba foruma girmiyordum abi ben bu sorunu çözebilirim vas 5054 bulursanız yaparım

Upvote 0

Geri