Bi-xenon far kırpma sorunu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan CART
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

CART

Yeni Üye
İsim
Burak deniz
Araç
Golf
Merhaba arkadaşlar 2016 highline golfün xenon farlarında gece uzun yol sırasında bi far kırpma sorunu başladı kısılıp açılır gibi pır pır yapıyor ampülleri mayıs ayında aldım osram d3s nightbreaker acaba sorun ne olabilir bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa çok memnun olurum.

Alpüllerin sahte olduğunu düşünmüyorum çünkü çokmaraştırdıydım o dönem türkiye distribütöründen aldım ancak xenon beyni noktasında hiç bir fikrim yok direk beyinlerimi değiştireyim
Yetkili satıcıdan da alsanız., Osram’ın sitesinden (orjinallik sorgulaması) yapmanız iyi olurdu, Ürünün kutusunu atmadıysanız halen orjinalliğini komtrol edebilirsiniz, tabii bunun için bir de her 2 ampüllün de üzerindeki seri mumarasına da ihtiyacınız olacak,

Hemen öyle beyin değiştirilmez, beyin pahalı bir parça (her bir farda birer adet var), önce arıza nerede onu tespit etmek lazım,

Aracı bilgisayara bağlayıp arıza vermiş mi bakmak lazım, belki de ampülleri değiştirirken ampülün soketini veya farın soketini düzgün takamadılar veya ampülü taktından sonra o bölgede ampülün sallanmasını önlemek için bir sabitleyici (kilitleme) mandalı gibi birşey var, ampülü taktıktan sonra takan kişi mandalı sabitlemediyse ampül sarsıntıdan elektriği kesiyor olabilir, yani probleminiz böyle basit bir şey de olabilir,

Veya beyinler bir ara yağmurda hafiften su aldı beyinler arıza yapmadı ama beyinin soketi veya beyinin fara oturduğu bölgedeki soket okistlenmiş olabilir de olabilir,

Biz buradan ne kadar konuşsak tavsiye versek de nafile.., İyi bir oto elektrikçiye göstermeniz lazım,

Servisin söylediği gibi ampülü değiştirelim ona göre duruma bakarız söylemi çok saçma, Neden serviste bire bir aynı ampüle sadece vw kutusunda satılıyor diye 3 kat fazla ödeyecekmişsiniz, hatta sizin ampüller Night Breaker serisi yani servisin sattığından daha kaliteliler,

VW kutusunda satılan ampüller Philips marka (standart seri / Vision serisi) Xenon ampüllerdir. Serviste satılan ampüller —>Osram’daki Osram Xenarc Original D3S muadili olan ampüller. Buna rağmen 3 kat pahalıya satılmaktadır.

Upvote 0

Geri