Golf 5 1.6 FSİ 140 km hız sorunu

makinist41

Yeni Üye
İsim
HAKAN
Araç
GOLF 5 /1.6 FSİ DSG
Merhaba,

Golf 5 1.6 fsi motor araç sahibiyim yaklaşık olarak 7 aydır aktif kullanıyorum 140 km geçmiyor araç aldıgım kişide aynı şekilde söyledi,sebei ne olabilir.

Son düzenleme:

Egr valfinde sorun olabilir.
Maf sensorunde sorun olabilir.
Turbo basıncı düşük olabilir. (Hortumda delik varsa basınç düşer)
Lastik basınçların çok düşük olabilir
Bujilere baktırın
Genel bir bakım ile sorunu çözebilirsiniz gibi me geliyor.

Upvote 0
#cor
Egr valfinde sorun olabilir.
Maf sensorunde sorun olabilir.
Turbo basıncı düşük olabilir. (Hortumda delik varsa basınç düşer)
Lastik basınçların çok düşük olabilir
Bujilere baktırın
Genel bir bakım ile sorunu çözebilirsiniz gibi me geliyor.
Egr valfi olabilir baktırmadım .
maf sensoru oksijen mi yoksa baska birsey mi ?
turbo yok .
lastik orta.
bujiler den de olabilir s modun da da denedim 260 kadran var ama 160 max rampa aşağı ivme alır ise oda.

Upvote 0
Hocam siz yakın zamanda genel bir bakıma girin şimdi ne desem olmaz. Usta görmesi lazım.
Çok ufak bir sorun da olabilir.

Upvote 0
Merhaba,
Motor arıza ışığı yanıyor mu aracınızda?
Şuan sorun yok vardı 1 ay civarı ugrastım gitmediğim yer kalmadı gaz kelebegi dedi temizlendi ve değişti febi ,gaz pedali dedi hella değişti selonid valf değişti, beyine kadar indik elime aldım dedim artık son sans Allahtan beyinde çıkmadı, en son da elektonikçiye gittim vakum pompa arızası elektriksel dedi düzeltti sonra da akü komple bitti onu da varta değiştirdim,şuan cok sukur iyiyiz.

Upvote 0
Şuan sorun yok vardı 1 ay civarı ugrastım gitmediğim yer kalmadı gaz kelebegi dedi temizlendi ve değişti febi ,gaz pedali dedi hella değişti selonid valf değişti, beyine kadar indik elime aldım dedim artık son sans Allahtan beyinde çıkmadı, en son da elektonikçiye gittim vakum pompa arızası elektriksel dedi düzeltti sonra da akü komple bitti onu da varta değiştirdim,şuan cok sukur iyiyiz.
Bu kadar işlemi hangi arıza için yaptırdınız?

Bende şu şekilde oluyor 140 Km hıza kadar problem yok. Hatta vites geçişlerinde bile bir problem yok düşük devirde 6. Viteste rahat rahat ilerliyorum. Fakat 140’a ulaştığım zaman vites düşüyor 5’e ve araç bir anda Honda civic 5 vitesli olan aracın 6. Vitesi aradığı gibi 6. Vitese geçiş yapmak istiyor ama bir türlü geçemiyor geçse zaten 140 sorunu çözülecek. Hafif bir eğimli yolda 170-180’i gördüm. Motor arıza ışığını sorma sebebim ise boğaz kelebeğinin altında sıcaklık sensörü var siyah bir plastik parça ucu tel şeklinde belki o arızalı olabilir ve araç ısındığı için de kendini korumaya alıyor olabilir diye düşünüyorum.
Yada benzin ile ilgili mi acaba diyorum. 6. Vitese geçtiği zaman benzin yetiştirememe gibi bir sorun mu var diye aklıma geliyor. Benim o kadar süratle işim olmadığı için artık çok üzerine düşmüyorum. Uzun yolda canınızı sıkabilir bu durum..

Bir de forumdan bir arkadaş vcds programı ile bobin-buji testi, yakıt basınç ölçümünü yaptırın, mutlaka bu programı kullanmasını bilen bir ustaya gidin dedi.

Son düzenleme:
Upvote 0

Geri