Yol bilgisayarı km sayacı kendi kendine sıfırlanıyor

skyline35

Üye
İsim
Erhan
Araç
Golf 6 1.6tdi manuel
Merhaba arkadaşlar
Golf6 2012 tdi aracım 2 gündür yol bilgisayarı sayacı kendi kendine sıfırlanıyor. Yakıt tüketim, Ortalama tüketime alışkanlıktan dolayı hergün takip ederim.
2 gündür arabayı stop ediyorum sabah çalıştırınca sayaç sıfırlanmış görüyorum. Aklıma zayıf akü geliyor sizce neden olabilir. (Sabahları çalıştırırken zorlanmadan çalışıyor ama çalıştıktan 3 saniye sonra lambaların gücü artıyor, araç hergün 30km yol yapıyor, varta marka 3 yada 4 senelik akü olması lazım)

Ekli dosyalar

• 1000122387.jpg
    1000122387.jpg
    27.2 KB · Görüntüleme: 2
Upvote 0

Bu kol ise basılı tutunca sıfırlaması lazım. Ben trip olmayan kolu 2 düğme 3 direnç ile tripli hale getirmiştim. Tek tek basınca menü arasında geziniyor. İkisine birlikte basınca Ok, basılı tutunca Reset işlevi görüyor.
https://www.golftutkusu.com/topic/2...on-kademelerde-calismaya-basladi/#post-395151
https://www.skodaturkey.com/index.php?topic=42167.0#msg651742
Harika bir iş çıkarmışsınız bu işlemi vag yönetimine iletmek lazım :)
Benim tuşlar çalışıyor sıfırlama yapıyorum fabrika ayarlarına vs çevirdim ama kendi kendine sıfırlanıyor. Km sayacının yanındaki trip sıfırlanmıyor yol bilgisayarı verileri sıfırlanıyor ilginç yapacak bişey yok gibi benim düşünceme göre tek ihtimal akü gelişme olursa sizi haberdar edeceğim.

Upvote 0
Belki koldaki tuşları basılı kalıyor ya da bir şekilde tozdan, sıvı temasından kontak yapıyordur?

Upvote 0
Merhaba arkadaşlar, iki konu açmıştım yol bilgisayarı verileri sıfırlanması ve rot ayarımın tutmadığına dair,
1- yol bilgisayarı 1.sayaç ve 2.sayaç ikisi aynı anda çıkmıyor ya 1 ya 2 gösteriyor aracı çalıştırınca hangisi çıkarsa çıksın sıfırlanmış oluyor o bir türlü düzelmedi
2- rot ayarımı sıfır makine alan 4 tekerden sensörlü rot ustasına yaptırdım olmadı hep sağa çekti kaymak yolda sonra özel serviste aracın periyodik bakımını yaptırırken ona anlattım kendisi yönlendirdi işinde çok iyi olduğunu mutlaka yapacağını söyledi ona gittim ön arka ayarlarını hepsini yaptı yolda test sürüşü yaptık 2 saat uğraştı hatta yanına anahtar aldı yolda durup ufak ayar yapıp denicem dedi yine olmadı araç düz yolda direksiyonu bırakınca hep sağa atıyor kendini. servise geri döndük direksiyon kalibrasyonunu sıfırlayalım dedik orjinal olmayan cihazlar sıfırlama yapmadı orjinal cihazla sıfırladık düz yola çıktım sanki hiç ellenmemiş gibi direksiyon kendini sağa atmaya devam etti :)
Dünde direksiyon ustasına gidecektim sanayiye düz yolda bir daha bakayım dedim direksiyon hiç sağa atmıyor aynı yolda 2 gündür deniyorum kendi kendine düzeldi

Biraz uzun oldu şahsi düşüncem yazılımsal sorun olabilir mi aracımda he birde otomatik kapı kilitlemesi yapınca bazen kilit açma düğmesine basınca kapıları açmıyor kendim içerden kolla açarak kapılar açılıyor dışardan birisi öyle binebiliyor.

Yazılım Güncelletsem sorunlarım düzelir mi ? güncellemeyi sadece yetkili servis mi yapar ? vag kablo ile izmirde olan birisi varsa yardımcı olabilir mi?
(başka sitelerde denk geldi passat b8 lerde bu tarz sorunu olanlar olmuş çok uzun zaman önce yazılım güncellemesi gelecek diyorlar sonrasını yazmamışlar
Şimdiden teşekkür ederim.

Upvote 0
Sorun yoksa çin ata sözüne göre, çalışana dokunma! Gerçi dokunulacağı kadar dokunulmuş. Hangi müdahalede sorun düzelmiş anlaşılmamış. Son olarak aklıma gelen direksiyon assist motor sorunu olabilir? Direksiyonu çevirirken yardımcı olan motor. Düz yolda sağa çevirildiğini sanıp, bir sebepten o yöne güç uyguluyor olabilir? Takip sonrası sorun devam ederse ona da baktırın derim.

Upvote 0

Geri