Golf 8.5 ampul değişimi hakkında

Apathetic

Üye
İsim
Celal
Araç
Golf
Bu impression pakette far yükseklik ayarı yok bana biraz az aydınlatma yapıyor gibi geldi çoğu zaman uzunlarla geziyorum. bunlara daha yüksek lümenli osram, photon vs gibi ampuller takılabiliyor mu daha önce basic ledli aracım olmadı İnternette de bulamadım ya da bu haliyle ne yapılabilir daha iyi aydınlatma için yukarı mı kaldırtmak lazım

Bu impression pakette far yükseklik ayarı yok bana biraz az aydınlatma yapıyor gibi geldi çoğu zaman uzunlarla geziyorum. bunlara daha yüksek lümenli osram, photon vs gibi ampuller takılabiliyor mu daha önce basic ledli aracım olmadı İnternette de bulamadım ya da bu haliyle ne yapılabilir daha iyi aydınlatma için yukarı mı kaldırtmak lazım
Servis yapıyor. Far uzunluk ayarı otomatik ayarlanıyor arabayi çalıştırdığınızda farketmediniz mi far aşağı yukarı yapıp selamlıyor.

Servise randevu oluşturup yapabilirsiniz kimisi para alıyor kimisi almıyor.

Bu otomatik yükseklik ayarı şasiye bağlı arkaya yük vb. atınca ön farlar yukarı kalkıyor ya ona göre kendini otonom şekilde ayarlıyor. Bu yüzden biz müdahale edemiyoruz. Ediliyorsa da ben bilmiyorum. Serviste bunun varsayılan ayarını daha uzatıyorlar. Daha uzağa bakıyor. Az aydınlatma yapmıyor yoksa gayet güzel hele hele uzunlar mükemmel

Amacınız far yükseklik ayarı ise serviste yaptırabilirsiniz kolayca.Ama daha çok aydınlatmak için led ampül alacaksınız lütfen yapmayın.Son 2-3 yıldır motorundan kamyonuna herkesin kafasına göre taktığı bu ampüller yüzünden kör oluyoruz.Yeni araçların orjinal aydınlatması fazlaca yeterli.

Ampülleri değiştiremezsiniz fabrikasyon led farlar disco topu halojene ledcilerin taktıkları gibi ampüllerle çalışmazlar. Sizinle aynı sorunu ben de yaşıyordum, serviste ücretsiz şekilde far ayarı yaptırdım şu an çok memnunum hiçbir problem yok.

Amacım milleti kör etmek değil de kendim kör gibi de gitmeyeyim istiyorum çok önümü aydınlatıyor gibi geldi çoğu zaman uzunlarla gezmek zorunda kalıyorum o sebeple otomatik far ayarı sanırım bizim impressionda yok diyorlardı yukarı aşağı selamlama demişlerdi

Amacım milleti kör etmek değil de kendim kör gibi de gitmeyeyim istiyorum çok önümü aydınlatıyor gibi geldi çoğu zaman uzunlarla gezmek zorunda kalıyorum o sebeple otomatik far ayarı sanırım bizim impressionda yok diyorlardı yukarı aşağı selamlama demişlerdi
Far ayarınız otomatik. Yukarı aşağı selamlama yapması zaten otomatik olduğu gösteriyor. Dediğim gibi ampül değiştiremezsiniz farlarınızı yükseltirseniz sorununuzun çözüleceğini düşünüyorum.

Bayi çok biliyor arabaya binince bakın var. Bayiden yapıyorlar ayar

Çok teşekkürler yine bir servise gideyim ayar yaptırmaya o zaman

Ben serviste ayar yaptırdım ücretsiz şekilde. Şu an güzel kısaların aydınlatması. Öncesinde çok aşağıdaydı kısalar.
İşlem nasıl
yapılıyor.

Yazılımsal olarak mı yoksa vida ayarı şeklinde mi ?

İşlem sonrası karşı tarafı rahatsız ediyor mu?

Çok teşekkürler yine bir servise gideyim ayar yaptırmaya o zaman
İstesenizde ampül değişimi yapamazsınız, çünkü farın içinde ampül diye bir şey yok, farıa entegre edilmiş devre şeklinde led diyotlar vardır,

Swrviste far ayarı yaptırmadan önce, doğru far ayarı için yapmanız gerekenler;

Yakıt depomuz %70-80 oranında dolu olsun,

Bagajda eşya, çanta veya bavul gibi şeyler varsa far ayarı öncesi geçici olarak evde bırakın,

Bagajda sadece stepne/yedek lastik, kriko, yangın tüpü, ilk yardım çantası bulunsun,

kendinizde geceleyin yapabilirsiniz farların üzerinde ayar vidası var.
Ayar yapılıyor mekanik olarak, karşı tarafı rahatsız etmiyor.
(Far ayar cihazı) olmadan manuel olarak farın vidalarını çevirerek sağlıklı bir ayar yapmak mümkün değildir, daha önce bunu deneyen arkadaşım olmuştu (süper ayarladım artık çok güzel aydınlatıyor diyordu) Taa ki serviste (far ayar cihazı ile) ayar yaptırana kadar öyle zannetti,

Ayrıca farlar Led olduğu için ve ayrıca araçta (otomatik far yükseklik/mesafe sensörü) olduğu için tek başına (far ayar cihazı da) yeterli değildir,

Bu tip Led farlarda hem far ayarı cihazı hem de aracı diagnoz cihazına (bilgisayara) bağlayarak far ayarı yapılması gerekmektedir. Bunu da ancak yetkili servisler yapabilmektedir.

Üstadım, @forzaGilles

Sanırım far ayarının yapılmasından vazgeçeceğim, çünkü oldukça komplike bir işlem gibi görünüyor. Sonrasında yapılan işlemden memnun kalmama ve karşı tarafı rahatsız etme riskleri de var.

Açıkçası sizin de fikriniz benim için önemli; geceleyin kısa farlarla maalesef sıkıntı yaşayabiliyorum. Normalde hiçbir aracımda uzun farı kolay kolay kullanmam, ama bunda sürekli uzun far kullanma ihtiyacı hissediyorum.

Geri