Golf 8.5 ampul değişimi hakkında

Üstadım, @forzaGilles

Sanırım far ayarının yapılmasından vazgeçeceğim, çünkü oldukça komplike bir işlem gibi görünüyor. Sonrasında yapılan işlemden memnun kalmama ve karşı tarafı rahatsız etme riskleri de var.

Açıkçası sizin de fikriniz benim için önemli; geceleyin kısa farlarla maalesef sıkıntı yaşayabiliyorum. Normalde hiçbir aracımda uzun farı kolay kolay kullanmam, ama bunda sürekli uzun far kullanma ihtiyacı hissediyorum.
Memnun kalmama gibi bir durum neden olsun ki, hem far ayar cihazı hemde araç bilgisayara bağlanarak (sıfır hata il)e ayar yapılıyor, Memnun kalmama gibi bir durum söz konusu değil,

Teknisyenin elinde hali hazırda far ayar makinesi var, Teknisyen o cihaz ile zaten hata yapması çok zor imkansız gibi bişey, Hadi acemi birisi ve düzgün ayar yapamadı diyelim (böyle bir şey ihtimal dışı ama öyle olduğunu farz edelim), böyle bir durum yaşansa dahi araca bağladıkları bilgisayar hatalı ayar yaptığı için teknisyeni uyarıp, işlemi sonlandırmasına müsade etmiyor, Bilgisayar sürekli olarak teknisyeni şöyle yap böyle diye yönlendiriyor, Aşamalardan birisi bile düzgün olmaması durumunda bir sonraki aşamaya geçmesine müsade etmiyor,

Çok komplike bir işlem olduğu kanısına nerden vardınız yahu ? :) Söylediğiniz bana çok anlamsız geldi, yarım saat sürecek basit bir işlemden bahsediyoruz,

Artık araçların herşeyi elektronik olduğu için basit bir küçücük bir parça değiştiğinde bile aracı bilgisayara bağlayıp tanıtmak gerekiyor, Örneğin basit bir akü değişiminde bile araç bilgisayara bağlanıp kodlaması yapılıp araca tanıtmak gerekiyor, Yine örnek vermem gerekirse eskiden ön-arka fren balatası değişiminde, balata değişimi esnasında kaliperin pistonunu el yordamı ile klavuz geri itilirdi, Artık araçta manuel el freni yerine elektronik park freni olduğu için bu işlemde pistonu geri itmek için aracı bilgisayara bağlayıp yapmak gerekiyor, Buna benzer size yüzlerce örnek verevilirim,

Artık yeni nesil araçların neredeyse tamamı böyle, herşeyi digital, elektronik modüller içeriyor, böyle işlemlere alışmanız gerekiyor. Yoksa çok zorluk çekersiniz.

Teşekkürler bilgilendirme için. Sanırım mekanik işlemlere çok fazla maruz kaldığım için hala elektronik çağa uyum sorunu yaşıyor olabilirim.

(Far ayar cihazı) olmadan manuel olarak farın vidalarını çevirerek sağlıklı bir ayar yapmak mümkün değildir, daha önce bunu deneyen arkadaşım olmuştu (süper ayarladım artık çok güzel aydınlatıyor diyordu) Taa ki serviste (far ayar cihazı ile) ayar yaptırana kadar öyle zannetti,

Ayrıca farlar Led olduğu için ve ayrıca araçta (otomatik far yükseklik/mesafe sensörü) olduğu için tek başına (far ayar cihazı da) yeterli değildir,

Bu tip Led farlarda hem far ayarı cihazı hem de aracı diagnoz cihazına (bilgisayara) bağlayarak far ayarı yapılması gerekmektedir. Bunu da ancak yetkili servisler yapabilmektedir.
Muhtemelen dediğiniz şekilde yapıldı işlemler, serviste duvarda far ayarı yazan bi bölüme çektiler aracımı, kaputu açıp farlarda ayarlamalar yaptıklarını gördüm, diğer detayları bilmiyorum ne yalan söyleyeyim. Çıkış yaparken evet ayarı bozukmuş kısaların dedi görevli, farklı yönlere bakıyormuş gibisinden bişey dedi.

Şu an memnunum sonuç olarak. Daha iyi görüşüm var kısalarda.

Ben serviste ayar yaptırdım ücretsiz şekilde. Şu an güzel kısaların aydınlatması. Öncesinde çok aşağıdaydı kısalar.

serviste duvarda far ayarı yazan bi bölüme çektiler aracımı, kaputu açıp farlarda ayarlamalar yaptıklarını gördüm, diğer detayları bilmiyorum ne yalan söyleyeyim. Çıkış yaparken evet ayarı bozukmuş kısaların dedi görevli, farklı yönlere bakıyormuş gibisinden bişey dedi.

Şu an memnunum sonuç olarak. Daha iyi görüşüm var kısalarda.
Zahmet olmazsa düz bir duvar denk gelirse far çizgisini gösteren bir fotoğraf çekerek paylaşabilir misiniz?

Benim far düz duvarda bu şekilde duruyor sağlar yukarı bakıyor mercekli gibi düz hat şeklinde dikdörtgen gibi değil facede normali bu demişlerdi bilemedim ben de

Ekli dosyalar

• 20250103_192415_resized.jpg
    20250103_192415_resized.jpg
    59.6 KB · Görüntüleme: 18
ben uzun yolda sıkıntı yaşamıştım çok aşağıda ayarlanmisti
gelince serviste yukselttirdim istediğim gibi oldu👍🏼

Benim far düz duvarda bu şekilde duruyor sağlar yukarı bakıyor mercekli gibi düz hat şeklinde dikdörtgen gibi değil facede normali bu demişlerdi bilemedim ben de
Sol far her zaman hafif aşşağı bakar (karşıdan gelenin gözünü almaması için), sağ far da her zaman hafif yukarı bakar, doğru olan budur,

Doğru far ayarı yapılmış Halojen, Bi-Xenon, Led, Matrix Led vs.. hiç bir far (düz hat şeklinde) aydınlatma yapmaz.

Geri