Fren diskini nasıl temizleyebilirim?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan momentS7
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

momentS7

Üye
İsim
tugrul
Araç
golf 8.5 imp
bildiğin paslanmış parmağımla silmeye çalıştım çıkmıyor

WhatsApp Image 2025-02-05 at 7.57.10 PM.jpeg

Biraz kullanım sonrası geçmesi lazım balata kendi kendine temizler.Bu süreçte ani frenden kaçının yağış sonrası normal bir durum her aracın disklerde bu şekilde geçici korozyon olabiliyor .

Balata spreyleri var, genelde biriken tozları temizlemek için ama, yere yakın bir aksam her ıslanma ile paslanma ve hem de balata aşınmasıyla tozlanacaktır. Arada temizlemek faydalı olabilir.

Ekli dosyalar

• 1000123016.jpg
    1000123016.jpg
    59.9 KB · Görüntüleme: 6
  • 1000123014.webp
    1000123014.webp
    11.4 KB · Görüntüleme: 6
Denemek lazım. Lastikleri söktürdüğümde temizlemştim. Tozu yıkıyor, belki yağmur da aynısını yapıyordur, kimyasını bilmiyorum!

Paslanmayı sökmek için asit gerekiyor. Fren temizleyiciler amacı gereği çok çok az asit içerir. Ancak yüzeysel pas izlerini silmeye yetecek. Eğer biraz daha güçlü bir şey gerekliyse en iyi temizlik ürünü olan sirke kullanılabilir.
Ancak ben olsam hiç dokunmazdım. Zaten kullandıkça silinecektir. Ancak sık kullanmıyorsanız aracı arada bir temizlemek iyi olur. Paslanmayı yavaşlatırsınız.

Son düzenleme:
Yeni konu açmamak için burdan yazayım.
Araç 7.5 kasa, arka balatalar bittiği için ate seramik modelle değiştirildi. Değiştirmeden önce fabrikasyon balata vardı, değiştirdikten sonra disk pas içinde kaldı sebebi nedir acaba

Allahtan bu telaşe ile diskleri WD-40 ile temizlemeye kalkmamışsınız.:D:D

.
bir arkadaşım yapmıştı allahtan yıkama alanındaydık duvara tostlayarak durabildi :D 2 kutu balata sprayi bitirdim temizlemek için allah akıl fikir versin ne diyim :)

Yeni konu açmamak için burdan yazayım.
Araç 7.5 kasa, arka balatalar bittiği için ate seramik modelle değiştirildi. Değiştirmeden önce fabrikasyon balata vardı, değiştirdikten sonra disk pas içinde kaldı sebebi nedir acaba

Bildiğimiz kahverengi pas mı oldu, yoksa disk in yüzeyi yanık gibi koyu lacivert bir hal mi aldı.

.

Yahu disk paslanmasındam şikayet etmek ne demek yahu, balata —>diske her temas ettiğinde disk yüzeyini aşındırıyor, Aşınan metal korumazsız korozyana uğrar,

Çıplak metal su teması olmasa bile pas tutar, Peki neden..? Çünkü korumasız kalan metallerde havadaki oksijen herşeyi paslandırır, Azıcık mantık yürütmek yeterli böyle bişey için.

Geri