VCDS ile DSG basıncını ölçme

mustafacagri

Katılımcı Üye

İsim
Mustafa Çağrı
Selamlar,

VCDS ile DSG tüpünün basıncını nasıl görebiliriz ve olması beklenen değerler nedir?
Daha önce aşağıdaki adımları izleyerek sıfırlama yapmıştım fakat basıncı da burada mı izlemeliyiz yoksa hareket halindeyken başka yerden mi bakmalıyız?

02 Auto Trans
Basic settings
Basic settings of transmission

Sonrasında da aşağıdaki seçenekleri seçmiştim:

Main status of abort code basic setting-Basic ... Substatus of abort code basic setting-Basic ... Basic setting sequence index-Basic_Settings...

1000416601.jpg

Desteklerinizi bekliyorum :)

VCDS ile measuring values kısmında görmeniz lazım. Uzun süredir kullanmadığım için tam yönlendiremiyorum. Son dönemde Car Scanner Pro ile kablosuz telefondan bakmak daha kolay geliyor.

Sağlıklı dsgde Basıncın 60 bara çıkması, sonrasında ise önce biraz hızlı, ardından nispeten yavaş şekilde 42 bara düşmesi, sonra hızlıca 60 bara çıkması ve bu döngünün tekrar yekrar devamı gerekir. 60 bar’dan 42 bara düşmesi normalde 20-30 saniyeden kısa olmamalı. (Biraz ılımış şanzıman ve 5. Döngü sonrası ölçüm değerlendirilmeli, dsg yazılım versiyonu da önemli deniyor)

Bu başlığa detayları yazmıştım. Bakabilirsiniz.

Konu içindeki mesaj 'DSG Basınç Tüpü'
https://www.golftutkusu.com/topic/18974-dsg-basinc-tupu/post-406517

Upvote 0
VCDS ile measuring values kısmında görmeniz lazım. Uzun süredir kullanmadığım için tam yönlendiremiyorum. Son dönemde Car Scanner Pro ile kablosuz telefondan bakmak daha kolay geliyor.

Sağlıklı dsgde Basıncın 60 bara çıkması, sonrasında ise önce biraz hızlı, ardından nispeten yavaş şekilde 42 bara düşmesi, sonra hızlıca 60 bara çıkması ve bu döngünün tekrar yekrar devamı gerekir. 60 bar’dan 42 bara düşmesi normalde 20-30 saniyeden kısa olmamalı. (Biraz ılımış şanzıman ve 5. Döngü sonrası ölçüm değerlendirilmeli, dsg yazılım versiyonu da önemli deniyor)

Bu başlığa detayları yazmıştım. Bakabilirsiniz.

Konu içindeki mesaj 'DSG Basınç Tüpü'
https://www.golftutkusu.com/topic/18974-dsg-basinc-tupu/post-406517
Teşekkür ederim paylaşım için.
Anladığım kadarıyla 60bardan 42 bara ortalama süreden daha kısa sürede düşüyorsa kaçak var demek oluyor.
Aracım 2016 model, dq200 kullanılıyor diye biliyorum.

Güçlendirilmişe geçme taraftarı değilim açıkçası, servisten aynı parça kodlu tüp alıp takmaya gerek var mıdır? Yoksa burada asıl sorun tüpün gevşeyip contanın görevini görmemesi midir? Bana sanki conta değişip tüp tekrar takılsa iş yapacak gibi geliyor mantıken ama fikirlerinizi merak ettim.

bu videoda anlatmış
Kolay gelsin
Teşekkür ederim, bir deneyeyim bendeki kabloyla.

Upvote 0
eşekkür ederim paylaşım için.
Anladığım kadarıyla 60bardan 42 bara ortalama süreden daha kısa sürede düşüyorsa kaçak var demek oluyor.
Aracım 2016 model, dq200 kullanılıyor diye biliyorum.

Güçlendirilmişe geçme taraftarı değilim açıkçası, servisten aynı parça kodlu tüp alıp takmaya gerek var mıdır? Yoksa burada asıl sorun tüpün gevşeyip contanın görevini görmemesi midir? Bana sanki conta değişip tüp tekrar takılsa iş yapacak gibi geliyor mantıken ama fikirlerinizi merak ettim.

Merhaba,

Aracım aynı model yılı, şanzıman da bire bir aynıdır. (3. nesil DQ200) Bende çok şükür sorun yok. Gayet iyi çalışıyor.

3. nesiller genel olarak en sorunsuz versiyon malum. Üreticinin sürekli donanın/yazılım iyileştirmelerini düşününce sanki bu versiyonda tüp sorunu yok yahut daha az gibi geliyor. Elimde net bir veri yok ama izlenimim böyle. Tüp sorunu yaşayanlar versiyonlarını yıllarını falan yazsalar aslında daha net bir fikir oluşabilir.

Bu arada, tüp işi Vag grubu ustalarının nakit ineği oldu. Çok kolay ve rutin şekilde değiştirip faturayı çakıveriyorlar. Akrabam olan ustama güçlendirilmiş tüp furyası ilk çıktığında sorunca "gerek yok, yapmıyoruz vb" demişti, geçenlerde yapıyor musunuz diye sorunca kalfası sıkıntı var mı yok mu demeden "hemen değiştirelim" dedi. :)

Sıkıntı çıkarsa oring değiştirip sıktırırım öncelikle, yoksa orijinal parça ile değişim.

Upvote 0
Güçlendirilmiş tüp uygulaması yaptıranlardanım,kısa mesajı aşağıda.

https://www.golftutkusu.com/topic/24414-guclendirilmis-tup-iptali-hakkinda/post-425844

İki aracım var esas sıkıntıyı Golfte yaşıyordum uzun süredir ancak meşhur güçlendirilmiş tüpe sıcak bakmadığım için erteliyorum sürekli.
Muhtemelen tüp o ringi kaçırıyor,bu da ilk kalkışta "frene basın" uyarısını ekrana getiriyor.Farklı bir olumsuz durum yaratmadı bende.

Sıkıntı çıkarsa oring değiştirip sıktırırım öncelikle, yoksa orijinal parça ile değişim.

hocam forumda yazılmıştır muhtemelen,çok takip edemiyorum; oring değiştirmek için mekatronik ünitenin açılıp yağının boşaltılması gerekiyor.
Meşhur tüpçüler bu yağı boşaltıp yerine yeni tüpü takıp,yağı da doldurup işi bitiriyorlar.

Biraz araştırırsanız mevcut tüpün basıncını fiziksel olarak ölçen yerler de var.ben golf için bu yolu izleyeceğim.

Upvote 0
Güçlendirilmiş tüp uygulaması yaptıranlardanım,kısa mesajı aşağıda.

https://www.golftutkusu.com/topic/24414-guclendirilmis-tup-iptali-hakkinda/post-425844

İki aracım var esas sıkıntıyı Golfte yaşıyordum uzun süredir ancak meşhur güçlendirilmiş tüpe sıcak bakmadığım için erteliyorum sürekli.
Muhtemelen tüp o ringi kaçırıyor,bu da ilk kalkışta "frene basın" uyarısını ekrana getiriyor.Farklı bir olumsuz durum yaratmadı bende.

hocam forumda yazılmıştır muhtemelen,çok takip edemiyorum; oring değiştirmek için mekatronik ünitenin açılıp yağının boşaltılması gerekiyor.
Meşhur tüpçüler bu yağı boşaltıp yerine yeni tüpü takıp,yağı da doldurup işi bitiriyorlar.

Biraz araştırırsanız mevcut tüpün basıncını fiziksel olarak ölçen yerler de var.ben golf için bu yolu izleyeceğim.

Dediğim gibi, şu an için hiçbir sıkıntı yok. Furyaya uyup durduk yere şanzıman yağı, tüp, mekatronik yağı vb değiştirmeyi hiç düşünmüyorum. Ha, bir gün sorun çıkmaya başlar yahut kavrama değişim zamanı gelir, o gün komple bakar gerekeni yaparız.

Upvote 0
@Slayer, @Swiftx hocalarım selamlar,

Meas values altında şu değerlere baktım ama doğru mu emin olamadım. Videodaki seçilen alanlar Almanca kısaltmalara sahip olunca tahminen şunlardır diyerek seçtim ama doğru mudur?

1000416842.jpg

Uzun süre çalıştırmayın motor soğuk olsa bile bazen kusursuz işliyor, bazen de a noktasından b noktasına vardığımda park manevrası yaparken dahi boşluk oluyor gibi. 50k km önce tüp değişimi yaptırmadan öncesinde her şartta yapıyordu. Yine aklıma tüp geliyor, basınçtan yakalarım diye ümit ediyorum. Bu değerler bahsettiğimiz değerler ise düşük görünüyor çünkü

Upvote 0
3. satır araç çalışır durumdaki değeri vermeli. Ben daha önce video çekmiştim. Aracımda güçlendirilmiş tüp var. Video ekledim.
1.dk dan sonra aracı çalıştırıyorum 55bar'a kadar çıkıp sonra düşmeye başlıyor.

Upvote 0
Meas values altında şu değerlere baktım ama doğru mu emin olamadım. Videodaki seçilen alanlar Almanca kısaltmalara sahip olunca tahminen şunlardır diyerek seçtim ama doğru mudur?

İlk iki satır şanzıman beynine kayıtlı, basınç sağlayan pompanın devreden çıkma ve devreye girme limitleri.

3. Değer ise o an ölçülen basınç değeri sanırım. Eğer öyle ise sıkıntı var görünüyor. 42, 41 küsur bar altına düşmemeliydi. Teyit etmek lazım,

Upvote 0
3. satır araç çalışır durumdaki değeri vermeli. Ben daha önce video çekmiştim. Aracımda güçlendirilmiş tüp var. Video ekledim.
1.dk dan sonra aracı çalıştırıyorum 55bar'a kadar çıkıp sonra düşmeye başlıyor.

Araç çalışmaz iken çektim diye hatırlıyorum hocam, olması gerektiği gibi test edemememişim anlaşılan. Kontak yarı çevrili iken sizdeki meas val değerlerini gözlemleyip sonra çalıştırıp bakayım bir de.
Sizin tercih ettiğiniz tüp markası nedir? Kitronic ve Truckpointi öneriyorlar.

İlk iki satır şanzıman beynine kayıtlı, basınç sağlayan pompanın devreden çıkma ve devreye girme limitleri.

3. Değer ise o an ölçülen basınç değeri sanırım. Eğer öyle ise sıkıntı var görünüyor. 42, 41 küsur bar altına düşmemeliydi. Teyit etmek lazım,
O değer 40lı sayılara pek çıkmamıştı. Bugün yine bi deneyeceğim @Slayer hocamın attığı videodaki şekilde. Sonucu yine paylaşayım.

Basınç tüpü sorununu önceden de yaşadığım için sonuç aynı yerlere gidiyor gibi ama ne kadar yakınım onu tespit etmeye çalışıyorum.

Upvote 0
Güçlendirilmiş tüp olayına hiç girme hocam, forumda birkaç konu var sonrasında yaşanan sıkıntılar ile ilgili. Sen ölçümünü yap. Değerler normal gelmiyorsa direkt olarak Servise gitmen uzun vadede yararına olacaktır.

Upvote 0

Geri