Golf 8 Sürüş Modu Retrofit

Demek istediğim az basıp yavaş ivmelenmesini sağlamak.

Örnekle anlatayım: Siz gaza 5 birim basınca mod yoksa araba 5 birimlik tepki veriyor. Ama eko mod varsa araba eko moda alınca 3 birimlik tepki veriyor. Yani siz gaza 3 birim basınca da aynı şey olmuş olacak. Umarım anlatabilmişimdir. Sadece bunun için mantıklı gelmiyor bana

Hocam dediğim gibi adaptif şasi ve yaylar olmadıkça çok mantıklı gelmiyor bana. Direksiyon sertleşir mi bilgim yok ama sadece direksiyon sertleşmesi ne işinize yarar bilmiyorum. Para sizin araba sizin tabi benimkisi fikir

işte bunu mk8 kullanıcısından duymam lazım ona göre kafama yatar ise yapacağım para sorun değil önemli olan kafamdakinin cevabını bulmam yoksa araçlarıma yaptırdıklarımın hesabını yaparsam bu devede kulak kalır…

ender elektroniğin bu konuda bilgisi yok mu

onlar atacağı yazılıma ve bütçesine bakar müşteri ne isterse onu yapar kurumsal bir firma yorum beklentim yok istediğimi yapsın yeter bana…

Sizin araciniza yaptiklariniz fiyatina gore maksimum etkiyi verecek kritik retrofitler degildi bugune kadar. Genel olarak en ust donanimlari eklediniz. Bu surus modu da oyle bir eklenti. Yoklugu aratmaz ama var olmasi da keyiflidir. Cok dusunmeden yaptirin bence.

Sizin araciniza yaptiklariniz fiyatina gore maksimum etkiyi verecek kritik retrofitler degildi bugune kadar. Genel olarak en ust donanimlari eklediniz. Bu surus modu da oyle bir eklenti. Yoklugu aratmaz ama var olmasi da keyiflidir. Cok dusunmeden yaptirin bence.

Tşk…

hayır gaz tepkisi derken gaza bastıktan sonra arabanın gazı algılama hızı gibi düşün
Geç algılama değil benim bildiğim ki öyle olsa bile yine benim dediğime geliyor

Mk8 demişsiniz. Ama ben troc 2022 rline aracıma haziran 2024 de sürüş profillerinin hepsini aldim.

Benim aracıma uygun bütün modlarin olduğu yazılım yoktu ve bir arkadaşımın destegi ile race modu hariç hepsini aktif ettim.

Sadece comfort modu normal mod ile aynıdır. Bunun sebebi de aracımda dcc yok...

Bu arada bende mode tuşu yok. Direksiyondaki R tuşuna basarak modlar arası geçiş yapıyorum.

Son düzenleme:
hocam konu dışı bir sorum olacak direksiyon ısıtma tuşundan ısıtma kademesini ayarlıyabiliyormusunuz yoksa sadece açıp kapatmamı yapıyor direksiyondaki ısıtma tuşu

merhaba ısıtma tuşu ile kademe ayarlanıyor…
geçmiş zaman bir konuda yazmıştın senin araç Mk7,5 ve bu direksiyondan takmıştın lakin iç sargıyı henüz almamıştın değil mi yanlış hatırlamıyorsam…
şimdi iç sargıyı alıp taktın damı çalışmıyor yoksa daha almadın mı…

Son düzenleme:
Bu sistemler gerçek spor araçları normalleştirmek farklılaştırmak için tasarlanmış sistemler olduğu için bizimkiler gibi zavallı araçlarda daha çok normal halini zayıflatıp mutluluk vermek için satılıyor. Aynı konu ile ilgili AMG ve M paket, R line, S line bunlar da gerçekte öyle olmayan araçlara o görünümü vermek. Yani Golfüm R değil ama R görünümlü :) Bence saçma bir şey. Böyle bir şey olmaması lazım ama müşteri istediği için firmalar da satıyor :)

Bu sürüş profili sadece gaz tepkimesi ve direksiyon davranışını değiştirebilir (dif kilidi gibi var olan bir özellik de olabilir).
Yani aracında var olan donanımların yazılımlarına etki edebilir.
DCC en önemlisi mesela o yok ise o kısmı boşta kalır.

Araçta motor gücü olarak bir potansiyel olsa sürüş modu ile daha sakin konforlu veya ekonomik modlara inmek iyi bir fark yaratır. Diyelim ki 300 PS olsa.

Motor gücü 150 PS gibi zavallı ise (benim araç 90 PS bu arada :))) ) bu aracın ECO modu normalin bozulup yukarıda söylendiği gibi gaz tepki haritası ile aracı hissizlettirmekten başka bir şey yapamaz. Özellikle DCC olmayınca senin araç için geride gaz tepkimesi ve direksiyondan başka bir şey kalmıyor.

Bir süre ECO da kullanıp sonra SPORT vb bir mod seçsen (aslında araç normal olması gereken hale dönse) sen bir fark hisseder mutlu olursun tabi.

Ama bunlar düşük güçlü araçlarda kaybedilen eşeği bulmak gibi var olan normal potansiyele kavuşma sevinci olabilir. Çok bir fark yaratmadığını görürsen bir süre sonra sıkılıp unutabilirsin de. Kullanmak kişiden kişiye değişir.

Taktırmalı mısın? İlk haftalarda Mutlaka bir fark hissedip eğlenceli olacağı için taktırabilirsin tabi en azından bir zararı yok. İmkan ve beklentine göre karar verirsin.

Bir ekleme: Zaten çok kötü araç kullanan gaza sürekli basıp çeken şeklinde sürenler için ECO mod faydalı olur mesela.

Bir ekleme: Zaten çok kötü araç kullanan gaza sürekli basıp çeken şeklinde sürenler için ECO mod faydalı olur mesela.
O hanım sürücülüğü oluyor artık sadece gaz ve fren anlayışı , gaza şu kadar basmışım frene şu kadar basmışım ne farkeder bastım mi bastım kafası genelde hanım ehliyetli bireylerde oluyor. Onlara lazım böyle bir şey. Tabi performans sevenler üstüne alınmasın

merhaba ısıtma tuşu ile kademe ayarlanıyor…
geçmiş zaman bir konuda yazmıştın senin araç Mk7,5 ve bu direksiyondan takmıştın lakin iç sargıyı henüz almamıştın değil mi yanlış hatırlamıyorsam…
şimdi iç sargıyı alıp taktın damı çalışmıyor yoksa daha almadın mı…
İç sargıyı alıp taktırdım, ısıtmada çalışıyor sorun şu direksiyondaki ısıtma tuşu çalışmıyor ısıtmayı açıp kapayamıyorum tuştan kademesini ayarlıyamıyorum kılima menüsünden açıp kapatabiliyorum kademesinide klima ayarlarından ayarlıyorum. Kısacası dreksiyondaki tuş çalışmıyor.

imgpsh_fullsize_anim.jpgimgpsh_fullsize_anim (1).jpg
imgpsh_fullsize_anim (2).jpg

İç sargıyı alıp taktırdım, ısıtmada çalışıyor sorun şu direksiyondaki ısıtma tuşu çalışmıyor ısıtmayı açıp kapayamıyorum tuştan kademesini ayarlıyamıyorum kılima menüsünden açıp kapatabiliyorum kademesinide klima ayarlarından ayarlıyorum. Kısacası dreksiyondaki tuş çalışmıyor.

Ekli dosyayı görüntüle 82073Ekli dosyayı görüntüle 82074
Ekli dosyayı görüntüle 82075
Direksiyondaki ısıtma tuşunun çalışması için kodlanması gerekli.
Module 19 (Gateway) - Adaptation - Multifunction steering wheel control module - Heated_steeting_wheel_button - active
Ayrıca ısıtma tuşundan yalnızca açma kapama veya kademe ayarı olacak şekilde çalışması için de kodlama yapmak gerekiyor. Kademe ayarı yapılacak şekilde kodlanırsa direksiyon ısıtmanın sıcaklığa bağlı otomatik devreye girme özelliği çalışmaz.

Son düzenleme:
Direksiyondaki ısıtma tuşunun çalışması için kodlanması gerekli.
Module 19 (Gateway) - Adaptation - Multifunction steering wheel control module - Heated_steeting_wheel_button - active
bunu yaptığımızda tuş çalışıyor fakat kılima menüsündeki açma kapama butonu, kademe ayarları ve mutimedia ekranının sağ üst kısmında ısıtmanın aktif olup olmadığını gösteren simge gidiyor

bunu yaptığımızda tuş çalışıyor fakat kılima menüsündeki açma kapama butonu, kademe ayarları ve mutimedia ekranının sağ üst kısmında ısıtmanın aktif olup olmadığını gösteren simge gidiyor
Klima kontrol ünitesinde direksiyon tipini kodladınız mı peki?

Geri