10 yaş 150 bin KM Bakım

İlk sahibiyim. Aracım Doğuş Oto bakımlı, hiçbir bakımını geciktirmedim. 90 binde Triger ve su devirdaim pompası değişti. 120 bin km'de şanzıman yağı ve fren hidroliği değişti. Geçen sene mazot filtresi değişti düzenli bakımlarına ek olarak. Ön takımdan gelen sesler arttığı için bozulmasa da değişmesi gereken şeyler var mıdır?

@UBC53 @thelordof teşekkür ederim. Orjinal tüp ile 150 bine geldim. Dediğiniz gibi yine orjinali kullanmak mantıklı olacaktır.
ben bakım olsun diye şanzıman ve mekatronik yağını değiştirmeye gittim tüpün gevşek güçlendirilmiş tüp takalım dediler (intagramdaki meşur usta) tüp sonrası temel ayar yaptılar vites geçişlerim berbat hale geldi kavrama volant masrafı çıktı. ilk vag grubu arabam olduğu için acemiliğime geldi burdan bu yazımı okuyan tüm dsg kullanıcılarına bir kardeşiniz olarak söylüyorum sakın güçlendirilmiş tüp yaptırmayın tüp gevşekse 30 nm tork ile sıkmanız yeterli eğer oringi yırtık basınç kaçırıyorsa orijinali ile değişim yapın 10 sene götürüyor zaten kavrama volant değiştirdiğim zaman tüpüde orijinale çeviricem

serviste salıncak burçlarını ve rotilleri rot başlarını kontrol etsinler, kasisten geçerken gacır gucur sesler geliyorsa salıncak burçlarını değiştirme zamanı gelmiştir kronik bunlarda zamanla ses yapıyorlar geçici çözüm olarak yağlayan servisler var değişimi en mantıklısı

Trigerde farklı yorumlar gelse de çoğunluk erken demiş. Yetkili servise şikayetlerimi söylediğimde bir şey yok dediği için size sormak istedim. İyi ki sormuşum, forumdakiler kullanıcı olarak daha tecrübelisiniz. Tavsiyelerinize göre DSG bakımını yetkili serviste, diğerlerini yetkili serviste yaptırırım. Yetkili servis ciddi paralar istemeye başladı.

Trigerde farklı yorumlar gelse de çoğunluk erken demiş. Yetkili servise şikayetlerimi söylediğimde bir şey yok dediği için size sormak istedim. İyi ki sormuşum, forumdakiler kullanıcı olarak daha tecrübelisiniz. Tavsiyelerinize göre DSG bakımını yetkili serviste, diğerlerini yetkili serviste yaptırırım. Yetkili servis ciddi paralar istemeye başladı.

Şanzıman bakımları/tamiratları ve triger değişimi harici her şeyi sanayide yaptırabilirsiniz.

Sanayideki 10 ustadan 7 si triger değişimini beceremiyor.

Çok arkadaşımız sanayide triger değişimi yaptırdıktan sonra, ayar tutmayınca yetkili serviste tekrar sente ayarı yaptırdı.

.

Şanzıman bakımları/tamiratları ve triger değişimi harici her şeyi sanayide yaptırabilirsiniz.

Sanayideki 10 ustadan 7 si triger değişimini beceremiyor.

Çok arkadaşımız sanayide triger değişimi yaptırdıktan sonra, ayar tutmayınca yetkili serviste tekrar sente ayarı yaptırdı.

.
Aynen hocam özellikle DSG şanzuman yağı serviste değiştirilmeli. Benim golf 7 DSG 1.6 TDI kuru kavrama olduğu için şanzıman yağı sorun olmadığı sürece ömürlük olduğu söylendi VW servisinde ve dışardaki tamircilere kesinlikle dokundurmamayı önerdiler.

Yetkli servis şubat ortası aldığım fiyatlar;
Triger 50 bin tl (150 binde özel serviste orjinal parçalar ile devir daim dahil 28 bin tl ödedim devir daim değişmemek hata olur net. +1 triger kapaktı sanırım o da değişti.)
Kavrama 80 bin tl
Mekatronic 70 bin tl ( Özel serviste tüp pleyt revizyon 27 bin tl ödedim, garanti soru işareti uzun süre araca binecek olsam y.s. tercih ederdim.)
4 Disk balata fren hidroliği geçen hafta yaptırdım (20 bin tl %35 iskonto yaptılar) Piyasa ürünlerinin aynı marka dahil servis kalitesinde olmadığı forumda genel görüş olarak anladım bu sebep ile yetkili servisi tercih ettim.

Son düzenleme:
@solitzo
Aracınızın marka modeli nedir?

Profilde Audi görünüyor ve VW ile fiyat farkı vardır.. kısaca fiyat paylaşırken araç marka model motor bilgisi anlamda kolaylık sağlar..

Verdiğiniz rakamlarda sadece disk balata fiyatına indirim oranını yazmışsınız.

Yukarıdaki triger mekatronik kavrama için yazdığınız rakamlar indirimsiz, disk balata indirimli mi olmuş oluyor fiyat olarak?

@solitzo
Aracınızın marka modeli nedir?

Profilde Audi görünüyor ve VW ile fiyat farkı vardır.. kısaca fiyat paylaşırken araç marka model motor bilgisi anlamda kolaylık sağlar..

Verdiğiniz rakamlarda sadece disk balata fiyatına indirim oranını yazmışsınız.

Yukarıdaki triger mekatronik kavrama için yazdığınız rakamlar indirimsiz, disk balata indirimli mi olmuş oluyor fiyat olarak?
Fotodaki araç güncel aracım audi a3 1.6tdi, golf audi fiyat farkı varmıdır bilmiyorum. Fiyatları bilgi amaçlı sormuştum. Bende aynı şeyi düşündüm ve indirimli mi diye sordum indirimli dediler. Fakat kabaca verilen fiyatlardı 3 aşağı 5 yukarı olacaktır.
Disk için %30 indirim fiyat bilgisi ile aracı bıraktım. Aldığımda faturada %35 olarak iskonto yazdığı için belirtmek istedim.

Fotodaki araç güncel aracım audi a3 1.6tdi, golf audi fiyat farkı varmıdır bilmiyorum. Fiyatları bilgi amaçlı sormuştum. Bende aynı şeyi düşündüm ve indirimli mi diye sordum indirimli dediler. Fakat kabaca verilen fiyatlardı 3 aşağı 5 yukarı olacaktır.
Disk için %30 indirim fiyat bilgisi ile aracı bıraktım. Aldığımda faturada %35 olarak iskonto yazdığı için belirtmek istedim.
Evet, fiyat farkı var.
Periyodik bakım İşçilik birim fiyatları:

Audi 30,00₺
Cupra 23,50₺ (cam tavan bakımı kanal temizleme vs. 25,00₺)
Volkswagen
22,50₺
Seat 19,25₺
Skoda 17,90₺

(Fiyatlar KDV hariç güncel 2024 fiyatlardır. Şikayetvar sitesinde her markanın bolca iş emri paylaşılmış, oradan kontrol edildi.)
Şuan VW işçilik fiyatları yapılan işe göre 30,00₺ ile 33,00₺ arasında değişiyor..

Enjektör meme uçları vcds ile baktır ya da servis cihazı ile eğer 1mg in üzerindeyse ateşleme bir tanesi dahi hepsini yeni meme ile dizel servisine götür değiştirsinler yeni meme ucu
+ sakın meme bakımı yaptırma 10 bin den sonra yine bozulur, normalde her 100 bin de bir değişmesi gerekir. Yakıt düşer çekişin artar.
+Yetkili servisdr işi bilmeyenler çalışır genelde sen işin uzmani bilen birisini bul bir de fiyata bakarsan işcilikte başina iş gelme ihtimali artar 10 tane yerle konuş hangisi kafana yatarsa ona yaptir, yetki ile alakali bir konu değil yetkili servisin avantaji pahali ve orjinal parça getirmesi, sen değişmesi gereken parçalar hangisi ise kendi satın al orjinal markalardan ustaya bunu takıcaz de triger değişicekse mesela git schaeffler kim satıyorsa ondan al hangi parçalar gerekiyorsa.

Geri