Golf 8.5 R-Line Tecrübelerim, Deneyimlerim ve Püf Noktaları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Sazova
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Ben de yazıyı söktürmeyi düşünüyordum açıkçası sizdekini öğrendikten sonra vazgeçtim, teşekkür ederim bilgilendirme için.

Geriye yalnızca ön sis farları yanıp yanmadığını anlayamadığım için deneme yanılma yapmak kaldı. Kapalı otoparkta da denedim gerçi ama bir fark göremedim.

Sizlere de ön sis farlarını yaktığınızda bir şey değişmiyor izlenimi veriyor mu?

Aslında detayları çok güzel ince düşünülmüş çok hoş bı araba ama trim sesi ve yazılımsal sorunlar can sıkıyor.

Bu arada park sensörü de ne taraftan cisim algılıyorsa o taraftaki hoparlörden ses veriyor örnek sol arkada cisim varsa sol arka kapıdaki hoparlörden veriyor sesi bu da benden bı detay olsun

Güzel bir detay, siz deyince aklıma geldi, eğer park sensörünün bir tanesi kırmızı yanıyorsa sabit ötüyor ama birden fazla alan kırmızıya dönerse sesi de bayağı artırıyor daha gelme diye.

Aracı geri geri park ederken sabit öttüğü nokta, tam olarak bagaj kapağının sıkıntısız açılacağı son mesafe. Sabit ötmeye başladığından sonra biraz daha geri gidilebiliyor 30 cm kadar. Ama duvar dibiyse mesela bagaj kapağı açılmıyor bu durumda. Çok lazım olmadıkça risk almamak lazım.

Ben de yazıyı söktürmeyi düşünüyordum açıkçası sizdekini öğrendikten sonra vazgeçtim, teşekkür ederim bilgilendirme için.

Geriye yalnızca ön sis farları yanıp yanmadığını anlayamadığım için deneme yanılma yapmak kaldı. Kapalı otoparkta da denedim gerçi ama bir fark göremedim.

Sizlere de ön sis farlarını yaktığınızda bir şey değişmiyor izlenimi veriyor mu?
Golf GTI haricinde araçlarda ayrıca sis farı bulunmamakta. Sis farı fonksiyonu ön farların içine eklenmiş durumda. Adını da Kötü Hava Koşulları Farı gibi bir şey olarak değiştirmişler. Logosu da standart ön sis farı logosundan farklı. Yağmur kar logosu koymuşlar. Tam olarak bir sis farı denilemez fakat ben yaktığımda ufak bir fark hissediyorum. Hatta bu far özelliğin bulunduğu araçlarda, sağa sola dönüşlerde o taraftaki far yanarak ekstra aydınlatma da yapıyor, dinamik viraj aydınlatması olarak geçiyor.

golf-far-anahtar.jpg

Güzel bir detay, siz deyince aklıma geldi, eğer park sensörünün bir tanesi kırmızı yanıyorsa sabit ötüyor ama birden fazla alan kırmızıya dönerse sesi de bayağı artırıyor daha gelme diye.

Aracı geri geri park ederken sabit öttüğü nokta, tam olarak bagaj kapağının sıkıntısız açılacağı son mesafe. Sabit ötmeye başladığından sonra biraz daha geri gidilebiliyor 30 cm kadar. Ama duvar dibiyse mesela bagaj kapağı açılmıyor bu durumda. Çok lazım olmadıkça risk almamak lazım.
O dediğim gibi farklı köşelerde farklı hoparlörden veriyor ya, muhtemelen farklı yerler olunca sesi üst üste veriyor bu yüzden ses artıyor.

Öttükten sonra dediğini gibi yer kalıyor bunu ekranda da gösteriyor bizde kamera yok sadece sanal araba var cismin ne kadar yakın olduğunu gösteriyor kesintisiz ötmeye başladiktan sonra biraz daha gidersen arabaya yapışıyor ben o noktada duruyorum öyle nerdeyse 0 yanaşmış oluyorum

Geri