Trafik levhası okudu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Eagle
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Çok ülke gezdim bir tek Türkiye’de doğru dürüst tabela yok alerjileri var galiba uyarı tabelalarına 😁 benim arabada bazen okuyor oda tabela düzenli tabelaysa olanlarda pek görünmüyor kalitesiz onlarda kamera algılamıyor onları
Nasıl turkıye de doğru dürüst tabela yok hocam otoyollarda var sehır ıcı ve sehır dışlarında var. Hız sınırlarını belırten tabelalar var var da var
Araçta takılı olan kamera da çok önemli

arkadaşlar imp 8,5 ta bu tabela okuma tam anlamıyla gizli özellik ile açılacak gibi duruyor ozaman bende 8,5 var tabela vs okumadı hiç 1 tane okusa bile kapatmam açıkçası bunu öğrenmek lazım
serıt takip kamerası varmı araçta?

Nasıl turkıye de doğru dürüst tabela yok hocam otoyollarda var sehır ıcı ve sehır dışlarında var. Hız sınırlarını belırten tabelalar var var da var
Araçta takılı olan kamera da çok önemli
Ben gormedim gördüklerimde yukarı bir tabela koymuşlar küçücük yazmışlar onu nasıl okusun kamera ben okuyamıyorum. normal şartlarda her 3-5 km arasında sağlı sollu hız tabelası olur 2 mt yüksekliğinde.

Trafik İşareti Asistanı (Sign Assist), Türkiye'deki araçlarda teslimat esnasında PDI yapılırken kapatılıyor çünkü tabelalarımız Avrupadaki tabelalar ile uyumlu değilmiş (o da nasıl oluyorsa artık). Konuyla alakalı Volkswagen TR'nin Volkswagen Almanya ile ortak bir çalışma yürütüp sonraki güncellemelerde ülkemizde de kullanıma sunulacağı ile ilgili bir yazı okumuştum ama pek inanmıyorum geleceğine. Bu hatayı alan çok fazla insan var ve tek çaresi servise gidip kapattırmak. Çünkü zaten çalışmıyor.
Normal şartlarda Travel Assist olan araçlar, Sign Assist de mevcutsa, otoyolda vs ilerlerken bir hız tabelası algılandığında, navigasyon verisini de kullanarak hızını da ona göre otomatik olarak düşürebiliyor ya da artırabiliyor. Hız, aracın hafızaya aldığı son tabeladan yüksek ise de arada bir bip sesiyle uyarıyor hızlısın diye. Bana göre kullanışsız.

Cevap için teşekkür ederim hocam.

Trafik İşareti Asistanı (Sign Assist), Türkiye'deki araçlarda teslimat esnasında PDI yapılırken kapatılıyor çünkü tabelalarımız Avrupadaki tabelalar ile uyumlu değilmiş (o da nasıl oluyorsa artık). Konuyla alakalı Volkswagen TR'nin Volkswagen Almanya ile ortak bir çalışma yürütüp sonraki güncellemelerde ülkemizde de kullanıma sunulacağı ile ilgili bir yazı okumuştum ama pek inanmıyorum geleceğine. Bu hatayı alan çok fazla insan var ve tek çaresi servise gidip kapattırmak. Çünkü zaten çalışmıyor.
Normal şartlarda Travel Assist olan araçlar, Sign Assist de mevcutsa, otoyolda vs ilerlerken bir hız tabelası algılandığında, navigasyon verisini de kullanarak hızını da ona göre otomatik olarak düşürebiliyor ya da artırabiliyor. Hız, aracın hafızaya aldığı son tabeladan yüksek ise de arada bir bip sesiyle uyarıyor hızlısın diye. Bana göre kullanışsız.

Astra L var bizde tüm hız tabelalarını sorunsuz okuyor ama, dur levhasını vb görmüyor.

Bence sorun tabelalarda değil Vw yazılımında. Umarım zamanla çözülür.
Böyle diye diye 2025 bitecek.
Life alamam zaten de bari impression alayım bir umut diye takip ediyorum.

Hocam aracında bu özellik varsa neden servıste kapattırsın?
Neden servise sormadın Benim aracımda bu ozellık var ama çalışmıyor dıye?
Bence mantıksız bırsey yapmışsınız
Hocam Türkiyede kullanıma açık olmadığı için ve her dur kalkta hata verip dın dın öttüğü ve ekrana hata geldiği için olabilir mi acaba? Neden çalışmıyor diye sorguladığında sorunun ortadan kalkmıyor çalışmamaya devam ediyor arabayı geri iade edecek değiliz onlarda alacak değil. Bu sebeple kapattırdım. Keza Golf 8.5 alıpta kapattırmayan yoktur.

82'lik yolda 110 diye giderken 4512TL ceza yeseydi hayatta kapattırmazdı. :rolleyes:
Kapattırma sebebim sürekli hata veriyor olması siz hangi forumda geziyorsunuz burda gezmiyorsunuz sanırım Golf 8.5 larda şuan çalışmıyor her dur kalkta hata veriyor ve ötüyor. Kapattırmayıp ne yapacağım acaba bu neyin yargısı?

Ekli dosyalar

• IMG_2608.jpeg
    IMG_2608.jpeg
    176.5 KB · Görüntüleme: 29
  • IMG_2612.jpeg
    IMG_2612.jpeg
    151.7 KB · Görüntüleme: 28
  • IMG_2611.jpeg
    IMG_2611.jpeg
    193.3 KB · Görüntüleme: 25
  • IMG_2610.jpeg
    IMG_2610.jpeg
    221.2 KB · Görüntüleme: 28
Cevap için teşekkür ederim hocam.

Astra L var bizde tüm hız tabelalarını sorunsuz okuyor ama, dur levhasını vb görmüyor.

Bence sorun tabelalarda değil Vw yazılımında. Umarım zamanla çözülür.
Böyle diye diye 2025 bitecek.
Life alamam zaten de bari impression alayım bir umut diye takip ediyorum.
Hocam sadece hız limitlerini okur dıye biliyorum
Yanılıyormuyum?

Hocam sadece hız limitlerini okur dıye biliyorum
Yanılıyormuyum?
Hız limitlerini ve hiz limiti bittiğini haber veren tabelaları okuyabiliyor.

Kullanma klavuzunda işaretlediğim bölümdeki tabelaları okumuyor.

1000052309.png

VW neden bu tabela okuma işini TR araçlarında çalıştıramıyor, Renault Clio tabela okuması her tabelayı cayur cuyur okuyo ekrana veriyor, VW neyi hatalı yapıyor da okumuyor.

Benim ekrana güncelleme gelmişti yüklensinmi diye sordu yükle dedim siyah bşr ekranda kırmızı yazılar çıktı ekrandan çıkamadım servise götürdüm aracı ve yolda giderken hem hız sınırı hem ayrılmış yol vs tabelaları okudu serviste reset attılara arabaya eskiye döndü güncellemeyle bu özelliğin açılacağını söylediler

Geri