Golf 7 2013 TDI Soğutma Suyu Eksiltiyor

Golf72013

Yeni Üye
İsim
Bahri
Araç
Golf 7
Arkadaslar yaklasik 3 aydir cozum bulamadigimiz,
Soylediklerimde abarti olmadan soyluyorum.
Toplam 3 usta degistirdigim. Toplamda 4 adet sogutma suyu bidonu 3 adet kapak degistirdigim bir arizayla karsi karsiyayim.
Aracim 3 aydir su ekslotiyor. ve bu bazen 4 gunde bir bazen 6 gunde bir bazen 2 gunde bir oluyor. Ve bu eksiltme sonucu sogutma suyu bidonun oldugu bolge antifiriz ve su oluyor. Orjinal kapak ve bidonlarin degistigi ama hala carenin bulunamadigi bir durumdayiz. Bugune kadae arac bir kere bile hararet isigi yakmadi.
Ama son gozlemlemelerime gore sunu kesfettim aracin bidonunu hergun sabah arac sogukken kontrol ettim ve azar azar su eksilttigini fark ettim. Benim tezim şu. Arac suyu bi noktadan eksiltiyor ve bidondaki su azaldiginda minimum seviyenin altina geldiginde araba hareret yapiyor ve icinde kalan suyu yuksek basinctan disari atiyor ve bizde sorunun bidon ve kapaktan oldugunu dusunuyoruz. Ama asil sorun baska bir yerinden. Lutfen aylardir ugrastigim ve benim zamanimi cok alan bu soruna cozum bulalim.

Ekli dosyalar

• IMG_4814.jpeg
    IMG_4814.jpeg
    262.1 KB · Görüntüleme: 31
  • 1b60fb9d-823a-41b3-b592-7194d5640026.jpeg
    1b60fb9d-823a-41b3-b592-7194d5640026.jpeg
    502 KB · Görüntüleme: 32
  • IMG_4690.jpeg
    IMG_4690.jpeg
    490.9 KB · Görüntüleme: 32
  • IMG_4632.jpeg
    IMG_4632.jpeg
    363.3 KB · Görüntüleme: 29
  • IMG_4630.jpeg
    IMG_4630.jpeg
    439.3 KB · Görüntüleme: 29

Geçmiş olsun…

+90 (505) 341 16 97 Fatih usta ile görüş sorunu çözer muhtemelen…

Upvote 0
Geçmiş olsun.

Geçmiş konularınıza baktım.
Araç hakkında eksik bilgi var.
2013 Golf7 sadece. Paketi ne bildirmemişsiniz. Klima hakkında sorun yaşadığınızı yazmışsınız eski konuda. Onda resetleme önerilmiş ve siz tuş olmadığını yazmışsınız. Yani araç midline öyle mi?..

Bir de konu Golf 6 alanında açılmış..

Aracın soğutma suyu bidonu görünen kısım..
Başka yerlere yönelmek gerekir. Önceki konuda klima ile ilgili sorun vardı. Onunla bağlantısı olabilir. Tıkanıklık vs. geçiyor konuda. Giden su geri dönemiyor olabilir.

Kullanma kılavuzunu bir gözden geçiriniz. Orada hangi durumda ne yapılacağı yazar...
Örneğin soğutma suyu bidonunda su yoksa eklemeyiniz, sisteme hava girmiş olabilir ,servise gidiniz yazar..

Geçmiş olsun kolay gelsin..

Upvote 0
radyatörde küçük bir çatlak varsa ondan da yapar radyatör kaçağı testi de yaptırın su kaçağı yağ kaçağı gibi önemlidir

Upvote 0
Aracım Golf7
Konuyu yanlış yere açmışım, Golf 7 üzerinden devam edelim lütfen.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Upvote 0
Manifolt soğutucuda silindir odasına verebiliyor. Testi zor değil giriş çıkış hortumunu birbirine direk bağlasın ( Bu süreçte çok zorlamayın aracı kış dönemi olduğundan zararı olmaz. 1-2 gün test edin..) Eksiltmiyorsa bu işlemle değişecek manifolt soğutucu.. Yout... videolar var izleyin ..
EGR soğutucu peteği kalın alüminyum yapılmış kısa süreçte sorun çıkarmaz..

Yeni araçlarda soğutma işi komple sıvıya devredildi intercooler iptal.. + Üretilen parçaların alaşımlarına olur olmadık, allah bilir kaçıncı geri dönüşüm maddelerin konması..

Geç değişen antifriz motor parçalarındaki duvarları zamanla kemirmesinden çürütmesinden korozyona kayba neden olmasından ( Ne derseniz ) kaynaklanan bir durum..

Ustaya gittiğinizde antifrizi ölçün dediğinizde sadece donma derecesini ölçer.
Kullanıcıların bu konuda bilinçli olup bu sıvı belirli zaman km yıl aralığında değişmesi mutlak sıvılardan olduğunu bilmesi gerekir.

Son düzenleme:
Upvote 0
Arkadaslar yaklasik 3 aydir cozum bulamadigimiz,
Soylediklerimde abarti olmadan soyluyorum.
Toplam 3 usta degistirdigim. Toplamda 4 adet sogutma suyu bidonu 3 adet kapak degistirdigim bir arizayla karsi karsiyayim.
Aracim 3 aydir su ekslotiyor. ve bu bazen 4 gunde bir bazen 6 gunde bir bazen 2 gunde bir oluyor. Ve bu eksiltme sonucu sogutma suyu bidonun oldugu bolge antifiriz ve su oluyor. Orjinal kapak ve bidonlarin degistigi ama hala carenin bulunamadigi bir durumdayiz. Bugune kadae arac bir kere bile hararet isigi yakmadi.
Ama son gozlemlemelerime gore sunu kesfettim aracin bidonunu hergun sabah arac sogukken kontrol ettim ve azar azar su eksilttigini fark ettim. Benim tezim şu. Arac suyu bi noktadan eksiltiyor ve bidondaki su azaldiginda minimum seviyenin altina geldiginde araba hareret yapiyor ve icinde kalan suyu yuksek basinctan disari atiyor ve bizde sorunun bidon ve kapaktan oldugunu dusunuyoruz. Ama asil sorun baska bir yerinden. Lutfen aylardir ugrastigim ve benim zamanimi cok alan bu soruna cozum bulalim.
Araç Conta yakmış olabilir, genleşme kabında fazla basınç oluşur ve kapak bu basınca dayanamaz ufak ufak kaçırır zaten sizinde yedek deposunu altında anfiriz birikmiş

Upvote 0
Araç Conta yakmış olabilir, genleşme kabında fazla basınç oluşur ve kapak bu basınca dayanamaz ufak ufak kaçırır zaten sizinde yedek deposunu altında anfiriz birikmiş
Conta yaksa bidonda kopurcukler ve yag olur bidonun ici tertemiz ama ve hararet isigi yakmadi

Upvote 0
Merhaba bu testi yaptırın %90emme manifoldun içerisindeki radyatör peteği sıkıntılı

Upvote 0
Yaşadığınız sorun yaklaşık 3 ay önce başıma gelmişti hocam, su eksiliyor ve bidon etrafına dağılıyor. Aynı zamanda kalorifer ısıtma sistemi sorunuda yaşıyordum. Kalorifer radyatörü tıkanması sebebiyle hem ısıtma sistemi çalışmıyor hemde sistem içine giren su radyatör tıkalı olduğu için basınç ile dışarı atılıyor. Birbiriyle bağlantılı sorunlar. Eklediğiniz görseller ile de aynı. Bence kalorifer radyatörü arızası yaşıyor olabilirsiniz, radyatör değişimi sorunun çözümü olacaktır yüksek ihtimal ile. @thecoderman arkadaşımızda aynı sorunu yaşıyordu ve onun sorununuda bu şekilde çözdük..

Son düzenleme:
Upvote 0
Yaşadığınız sorun yaklaşık 3 ay önce başıma gelmişti hocam, su eksiliyor ve bidon etrafına dağılıyor. Aynı zamanda kalorifer ısıtma sistemi sorunuda yaşıyordum. Kalorifer radyatörü tıkanması sebebiyle hem ısıtma sistemi çalışmıyor hemde sistem içine giren su radyatör tıkalı olduğu için basınç ile dışarı atılıyor. Birbiriyle bağlantılı sorunlar. Eklediğiniz görseller ile de aynı. Bence kalorifer radyatörü arızası yaşıyor olabilirsiniz, radyatör değişimi sorunun çözümü olacaktır yüksek ihtimal ile. @thecoderman arkadaşımızda aynı sorunu yaşıyordu ve onun sorununuda bu şekilde çözdük..
Benim de karşılaştığım durum bu araçların radyatör peteklerinin iç kısımlarını temiz tutmak şart.. Antifrizi 4/5 yılda bir yenilemek gerekiyor rengine ! bakmadan ..Klorlu şebeke suyu vs. de konmamalı Saf su sadece..

Upvote 0

Geri