Golf 7 2013 TDI Soğutma Suyu Eksiltiyor

Golf72013

Yeni Üye
İsim
Bahri
Araç
Golf 7
Arkadaslar yaklasik 3 aydir cozum bulamadigimiz,
Soylediklerimde abarti olmadan soyluyorum.
Toplam 3 usta degistirdigim. Toplamda 4 adet sogutma suyu bidonu 3 adet kapak degistirdigim bir arizayla karsi karsiyayim.
Aracim 3 aydir su ekslotiyor. ve bu bazen 4 gunde bir bazen 6 gunde bir bazen 2 gunde bir oluyor. Ve bu eksiltme sonucu sogutma suyu bidonun oldugu bolge antifiriz ve su oluyor. Orjinal kapak ve bidonlarin degistigi ama hala carenin bulunamadigi bir durumdayiz. Bugune kadae arac bir kere bile hararet isigi yakmadi.
Ama son gozlemlemelerime gore sunu kesfettim aracin bidonunu hergun sabah arac sogukken kontrol ettim ve azar azar su eksilttigini fark ettim. Benim tezim şu. Arac suyu bi noktadan eksiltiyor ve bidondaki su azaldiginda minimum seviyenin altina geldiginde araba hareret yapiyor ve icinde kalan suyu yuksek basinctan disari atiyor ve bizde sorunun bidon ve kapaktan oldugunu dusunuyoruz. Ama asil sorun baska bir yerinden. Lutfen aylardir ugrastigim ve benim zamanimi cok alan bu soruna cozum bulalim.

Ekli dosyalar

• IMG_4814.jpeg
    IMG_4814.jpeg
    262.1 KB · Görüntüleme: 31
  • 1b60fb9d-823a-41b3-b592-7194d5640026.jpeg
    1b60fb9d-823a-41b3-b592-7194d5640026.jpeg
    502 KB · Görüntüleme: 32
  • IMG_4690.jpeg
    IMG_4690.jpeg
    490.9 KB · Görüntüleme: 32
  • IMG_4632.jpeg
    IMG_4632.jpeg
    363.3 KB · Görüntüleme: 29
  • IMG_4630.jpeg
    IMG_4630.jpeg
    439.3 KB · Görüntüleme: 29

Yaşadığınız sorun yaklaşık 3 ay önce başıma gelmişti hocam, su eksiliyor ve bidon etrafına dağılıyor. Aynı zamanda kalorifer ısıtma sistemi sorunuda yaşıyordum. Kalorifer radyatörü tıkanması sebebiyle hem ısıtma sistemi çalışmıyor hemde sistem içine giren su radyatör tıkalı olduğu için basınç ile dışarı atılıyor. Birbiriyle bağlantılı sorunlar. Eklediğiniz görseller ile de aynı. Bence kalorifer radyatörü arızası yaşıyor olabilirsiniz, radyatör değişimi sorunun çözümü olacaktır yüksek ihtimal ile. @thecoderman arkadaşımızda aynı sorunu yaşıyordu ve onun sorununuda bu şekilde çözdük..
Berkant hocamın yardımıyla soğuduğum aracımdan tekrar keyif alıyorum. Kalorifer peteğimin tıkalı olması sebebiyle bu durum yaşanıyordu değiştirdim ve sorunum çözüldü.

Açtığım konu:

https://www.golftutkusu.com/topic/23841-sogutma-sivi-uyarisi/

Eklediğim alıntıda detaylı ulaşabilirsiniz sürece
Merhabalar, benzer durumu yaşayan arkadaşlara emsal olması açısından durum güncellemesi paylaşıyorum.

Aracımı antifriz atması sonucu götürdüğüm sanayide önce bu arabada bir şey yok genleşme kabı ve kapağını servisten orijinal alin değiştirelim çözülecek dendi. 2 hafta oncesinde Behr marka genleşme kabı ve Topran marka kapak ile degisim yaptırmıştım. Servisten parçaları aldım değiştirdik.

1 hafta geçmeden aynı sorun tekrarladı. Tekrar sanayiye ustaya gittiğimde conta yanık motor açıcaz kapalı kutu ne çıkar bilemeyiz dedi. İşlemi yaptırmadım çünkü rölantide dalgalanma, beyaz duman atma çekişten düşme gibi conta yanık bir arabadaki belirtilerin hiçbiri aracımda yoktu.

Forumdan @berkantgnd kendisine çok teşekkür ederim bana ulaştı. Aynı durumu yaşadığını ve kalorifer peteği değişimi ile sorununu çözdüğünü söyledi. Benim petek de tıkalıydı değişimini yaptırdım. Sorunum çözüldü 500 km dir kullanıyorum herhangi bir su atması eksiltmesi yok.

Bu süreçte zaten söylenenler yaşananlar beni soğutmuşken bir de baskı balata bittiği ve hatta değişim sırasında gördüm resmen kırıldığı için değiştirdim. Üst üste bunlar yaşanınca araçtan soğumuştum ancak mekanik olarak neredeyse 0 ayarına gelen aracımı şu an kullanmaktan çok keyif alıyorum. Herkese iyi haftasonları.

Upvote 0

Yaşadığınız sorun yaklaşık 3 ay önce başıma gelmişti hocam, su eksiliyor ve bidon etrafına dağılıyor. Aynı zamanda kalorifer ısıtma sistemi sorunuda yaşıyordum. Kalorifer radyatörü tıkanması sebebiyle hem ısıtma sistemi çalışmıyor hemde sistem içine giren su radyatör tıkalı olduğu için basınç ile dışarı atılıyor. Birbiriyle bağlantılı sorunlar. Eklediğiniz görseller ile de aynı. Bence kalorifer radyatörü arızası yaşıyor olabilirsiniz, radyatör değişimi sorunun çözümü olacaktır yüksek ihtimal ile. @thecoderman arkadaşımızda aynı sorunu yaşıyordu ve onun sorununuda bu şekilde çözdük..
Peki sana bisey daha sorucam galiba dedigin gibi. Arabada sunu da yasiyorum 1 veya 2. Viteste giderken hafif gazda araba cekisi birakip tekrar tutuyor. Tokezleme deriz ya hissede biliyorum. Buda tikanan radyatorden olabilirmi?

Upvote 0
Yarin ustama gidip bunu soyliyecegim insallah sorun budur ve cozulur gercekten tesekkurler

Upvote 0
Peki sana bisey daha sorucam galiba dedigin gibi. Arabada sunu da yasiyorum 1 veya 2. Viteste giderken hafif gazda araba cekisi birakip tekrar tutuyor. Tokezleme deriz ya hissede biliyorum. Buda tikanan radyatorden olabilirmi?

Zannetmiyorum iki farklı sorun olabilir eğer araç otomatikse basınç tüpü ile alakalı olabilir. fakat su eksiltme probleminin benim size söylediğimle aynı olma ihtimali yüksek hocam

Upvote 0
Merhabai benimde petek tıkalı tam ısıtmıyor. değişim maliyeti ne oldu ? birde gögüsü sölerekmi değiştirdiler.

Upvote 0
Bende de oluyordu da benim trigerin e bağli su pompasının contasından damlatıyordu oraya da bir bakın.

Upvote 0

Geri