Golf 7 DSG Hakkında ve Usta Hakkında Öneri

Halilo

Yeni Üye
İsim
Halil
Araç
Golf 7 2016 1.2 tsi 110 hp dsg
Ustalarım selamlar. İlk defa Volkswagen hatta ilk defa otomatik araç sahibiyim. Yakın tarihte 2016 model 129000 km de Golf 7 1.2 Comfortline aldım. Sizlere birkaç soru sormak istiyorum ;
  1. Bu dsg şanzımanlarda kavrama ömrü ortalama ne kadar sürer ?
  2. Kitapçıkta yazmıyor ama şanzıman yağı değişimi gerekli midir yoksa ömürlük mü ?
  3. Forumdaki kullanım tavsiyelerini okudum ama ek olarak dikkat etmemiz gereken bir yer var mı ?
  4. Kavraması bittiği zaman Ankara içi bilinen fiyatta da çok üzmeyecek yapan iyi usta önerisi ?

1- kullanıma bağlı değişiklik gösterir, abimin 2016 model superb si 180 binde ilk defa kavrama değişti (araç istanbul dışından alındı) (ortalama ömrü 100 bin diyebiliriz.

2- 60 binde bir değişim öneriliyor. volkswagene göre şanzıman yağı ömürlük değişmez diyor (kendi aracımın dsg şanzıman yağını 150 binde değiştim yağ fena değildi)

3- yoğun trafikte manuele al veya dsg optimizasyon yazılımı yaptır (hazır dosya atan chiptunnigcilerde yaptırma k1 cluchı erken aşındırırsın.)

güçlendirilmiş tüpten uzak dur sakın yaptırma. eğer basınç tüpünün oringi yırtılmadıysa 30 nm tork ile sıkıp bırakman yeterli. eğer oring yırtıksa orijinali ile değişim yapman yeterli.

özellikle aracın dizel ise tüp değişimi sonrası SAKIN TEMEL AYAR YAPTIRMA kavrama ayarı tutmayabilir vites geçişlerin daha kötü olur

4- ankara için bilmiyorum istanbulda bir kaç yer önerebilirim.

bu söylediklerim 1 yıl 30 bin km kullanıpta edindiğim acı tecrübelerdir. benimle aynı sorunları yaşamış yine forumdan tanıştığım bir abim var.

söylediklerimin hepsi tecrübe ile sabittir.

Upvote 0
Hocam dediklerinize kulak asacağım eyvallah teşekkür ederim. Aracım zaten 1.2 benzin 175 nm torklu ve çok sakin kullandığım için güçlendirilmiş tüp yaptırmayı düşünmüyordum. Ancak o tüpü sıkmak için şanzımanı komple indirmemiz mi gerekiyor ? Arada iş dolayısıyla istanbulda oluyorum varsa mekan önerisi alabilirim.

Upvote 0
İlk olarak Aracınız hayırlı olsun kazasız belasız kullanın.Arkadaşlar gereken bilgileri paylaşmış zaten,
Şanzıman ustasi için linkteki firmayı öneririm.İlker Bey on numara esnaftır.Sorun olmasına gerek yok gidip aracınızın şanzımanını kontrol ettirebilirsiniz.
https://g.co/kgs/7Bb3kbp

Upvote 0
Hocam dediklerinize kulak asacağım eyvallah teşekkür ederim. Aracım zaten 1.2 benzin 175 nm torklu ve çok sakin kullandığım için güçlendirilmiş tüp yaptırmayı düşünmüyordum. Ancak o tüpü sıkmak için şanzımanı komple indirmemiz mi gerekiyor ? Arada iş dolayısıyla istanbulda oluyorum varsa mekan önerisi alabilirim.
hayır hocam mekatronik ayrı bi ünite ayrı ayrı sökülebiliyor 30-45 dakika arası tüp değişimi sürüyor.

istanbul avrupa yakasında dgn şanzıman servisi iyidir

anadolu yakasında mahzar usta iyidir

yine anadolu yakasında ölmez otomotiv idris ustada iyidir.

benim bildiğim işini düzgün yapan ustalar bunlar.

Upvote 0
Merhabalar,

Usta önerisi olarak,

Geçtiğimiz hafta sonu Baskı Balata ve Volant değiştirdim.

Ankara Şaşmaz'da "ASM Teknik" firmasında Ali bey var. Kendisi oldukça ilgili ve hemen hemen her sorunuzu yanıtsız bırakmıyor ve merakınız var ise öğrenme açısından da oldukça paylaşımcı birisidir ve doğru ürün kullanma konusunda bence hassas gibi geldi. Bir usta daha olmasına rağmen her aracın arıza tespiti için kendisi ilgileniyor, test sürüşlerine çıkıyor.

Doğuş Oto'dan yeni ayrılma sayılabilecek birisidir. Bu tip sözlere genellikle tamah etmem fakat orada bakım onarım gibi işlemler için gelenlerden bazıları ile sohbet etme fırsatı bulduğum kişiler, Ali bey'i yetkili servisten de daha önceden tanıyarak geldiklerini beyan ettiler.

Deneyebilirsiniz. En azından fiyat alabilirsiniz.

Fazla kalabalık oluyor. Sabah sularında gitmenizi tavsiye ederim.

Upvote 0
İlk olarak Aracınız hayırlı olsun kazasız belasız kullanın.Arkadaşlar gereken bilgileri paylaşmış zaten,
Şanzıman ustasi için linkteki firmayı öneririm.İlker Bey on numara esnaftır.Sorun olmasına gerek yok gidip aracınızın şanzımanını kontrol ettirebilirsiniz.
https://g.co/kgs/7Bb
Teşekkür ederim ustam Allah razı olsun

Upvote 0
Merhabalar,

Usta önerisi olarak,

Geçtiğimiz hafta sonu Baskı Balata ve Volant değiştirdim.

Ankara Şaşmaz'da "ASM Teknik" firmasında Ali bey var. Kendisi oldukça ilgili ve hemen hemen her sorunuzu yanıtsız bırakmıyor ve merakınız var ise öğrenme açısından da oldukça paylaşımcı birisidir ve doğru ürün kullanma konusunda bence hassas gibi geldi. Bir usta daha olmasına rağmen her aracın arıza tespiti için kendisi ilgileniyor, test sürüşlerine çıkıyor.

Doğuş Oto'dan yeni ayrılma sayılabilecek birisidir. Bu tip sözlere genellikle tamah etmem fakat orada bakım onarım gibi işlemler için gelenlerden bazıları ile sohbet etme fırsatı bulduğum kişiler, Ali bey'i yetkili servisten de daha önceden tanıyarak geldiklerini beyan ettiler.

Deneyebilirsiniz. En azından fiyat alabilirsiniz.

Fazla kalabalık oluyor. Sabah sularında gitmenizi tavsiye ederim.
Teşekkürler ustam not aldım eyvallah. Özel olmazsa baskı balata değişimi için ne kadar ödediniz. Dilerseniz tam rakamı vermeyebilirsiniz ortalama rakam söyleseniz bile yeter.

Upvote 0
baskı balata değişirken volanda değişmesi gerekebilir iki parça şu an piyasada 30 bin civari..diğer sarf malzemler hariç 10 binde işçlik olsa 40 a değişir ama ustadan ustaya fark edebilir..

Upvote 0

Geri