Arabayı alalı 2 hafta ve 3.500 kilometre oluyor. Biraz izlenim, istatistik ve yol notları:
Ekli dosyayı görüntüle 83091
Bayramda hanımla Doğu Anadolu'da 2000 kilometrelik hızlı bir tur planımız vardı: Samsun'dan Erzurum, Ağrı, Kars, Artvin, Rize ve Samsun.
Ekli dosyayı görüntüle 83089
Erzurum'da bir gece konakladıktan sonra istikamet 1995 - 2000 yılları arasında çocukluğumun bir kısmının geçtiği Ağrı.
Doğubeyazıt'ta İshak Paşa Sarayı'na (altta) uğradıktan sonra Ağrı Dağı (üstte) manzarasıyla Iğdır üzerinden Kars'ta Ani Harabeleri'ne geçerken...
Ekli dosyayı görüntüle 83094
Kars'ı çok merak ediyorduk ve oldukça beğendik. Doğu'nun Paris'i diye abartıldığı kadar varmış. Sokakları, caddeleri ve mimarisiyle Gürcistan'ın başkenti Tiflis'e çok benzediğini belirtmeliyim. Konaklama için tarihi Katerina Sarayı'nı tavsiye edebilirim (altta).
Ekli dosyayı görüntüle 83093
Ardahan Şavşat arasındaki dağ geçidini de çok merak ediyordum. Gerçekten müthiş manzaralı ve virajlı bir yolmuş; en üstteki fotoğraf oradan, 2400 metre civarları. Oraya geçmeden Çıldır Gölü'nü de görmek istedik. Kısmen donuktu ve buraya giderken bölgesel dolu/kar yağışına yakalandık.
Ekli dosyayı görüntüle 83092
Kış memleketinde üretildiği için midir bilinmez, VAG grubunda 4 derecede çıkan "kar/buz" uyarısı 2 derecede çıkıyor

Bunu da öğrenmiş olduk.
Ve ayrıca arabada kış/kar modu olduğunu da kitapçıktan öğrenmiş oldum. Araç dururken manuel moda alıp 3. vitese getirdiğinizde araç bu moda geçip dört tekere de ölçülü ve eşit güç aktararak ilk hareketteki kaymayı önlemeye çalışıyor.
Ekli dosyayı görüntüle 83090
Arabayı izlemeye doyamadığım için doğal olarak çok fotoğrafını çektim ve hanımdan mizahi birkaç veryansın da işittik
Fakat 3 günde 2000 kilometreyi konforlu bir şekilde kat ettiği için sınavı geçti. Özellikle son günkü 900 kilometre ve 15 saate yakın yolculuğu Megane 2 ile tahmin dahi edemiyorum...
Şehirlerarası yollarda 120 sabit; dağlar, köyler, yaylalar, şehir merkezleri dahil 73 km/h ortalama hız ve 8.1 litre ortalama yakıtla turu noktaladık.
Erzurum, Ağrı, Kars arası yollar beklediğimden geniş ve kaliteli. Ara ara güvenlik kontrollerinden geçiyorsunuz. Şavşat Artvin arası müthiş virajlı soğuk asfalt; viraj sevmeyenler kesinlikle girmemeli

Hatta XC70'in direksiyonu ağır olduğu için bana dahi fazla geldi...
Okuduğunuz için teşekkürler, iyi forumlar.