Passat B9 Retrofit

Sevyasbe

Üye
İsim
Berat Yasin
Araç
Caddy
Arkadaşlar Herkese Selamlar Güncel Kullandığım Aracın Son Zamanlarda Arızaları Anlamsız Şekilde Çoğaldı Ne Kadar Sev semde Artık Soğuyorum Araçtan Aracımın Arızasını Türkiye'de Çözebilecek Birisi Yok Gibi Gözüküyor Uzun Lafın Kısası Aracı Değiştiriyorum Passat B9 Business Paket Cam Tavan, Özel Renk Ve Recaro Koltuklu Opsiyonunu Satın Alıp Geri Kalan Her şeyi R Line A Çevirmeyi Düşünüyorum Şuan İçin Dönüşüm Yapılan Araç Hiç Görmedim Retrofit Yapılıyor Mu B9 Kasalara Yoksa Motor Yazılımı Gibi Kilitli Bir Parametresi Mi Var Teşekkürler.

Sfd2 kilit olduğu için dışarda her yer işlem yapmaz. Yapan yerlerde kilit nedeniyle eski modellere de göre donanım işlemi biraz daha yüksek olur.

Arkadaşlar Herkese Selamlar Güncel Kullandığım Aracın Son Zamanlarda Arızaları Anlamsız Şekilde Çoğaldı Ne Kadar Sev semde Artık Soğuyorum Araçtan Aracımın Arızasını Türkiye'de Çözebilecek Birisi Yok Gibi Gözüküyor Uzun Lafın Kısası Aracı Değiştiriyorum Passat B9 Business Paket Cam Tavan, Özel Renk Ve Recaro Koltuklu Opsiyonunu Satın Alıp Geri Kalan Her şeyi R Line A Çevirmeyi Düşünüyorum Şuan İçin Dönüşüm Yapılan Araç Hiç Görmedim Retrofit Yapılıyor Mu B9 Kasalara Yoksa Motor Yazılımı Gibi Kilitli Bir Parametresi Mi Var Teşekkürler.
Hocam servise götür bırak mutlak arizalarini çözerler daha digrusu çözmek zorundalar

Hocam servise götür bırak mutlak arizalarini çözerler daha digrusu çözmek zorundalar
Merhaba benim aracımda 1. Yanlış yağ soğutucusu 2. Si Yanlış ayarlanmış Gösterge Var gibi Duruyor 2016 da benim araca turbo değişimi yapıldı aynı ay içinde 2 kez serviste uzatılmış garantiden kaynaklı bu turbo değişince Benim yag sıcaklığımı gizli özelliklerimi vs herşeyi silmişler ben aracı teslim aldığımda yag sıcaklığının olmadığını gördüm sorduğumda almanyaya bağlanması lazım diyerek başından kovdu beni ben yaklaşık 4 sene öyle bindim sonrasında araca performans yag koymak için liqui moly nin bir bayisine gittim orda bi usta vardı vw den ayrılma anlatınca bakalım bi dedi girdi odis e muhtemelen pdı ayarlarınından bakım aralığı uzatma bölümüne girdi daha sonrasında bu araçta yag seviye sensörü varmı veya yag seviyesi ekranda gözüküyormu diye sordu tam hatırlamıyorum ben yag seviye sensörü var demiştim o zaman tamam dedi onu açtı yag sıcaklığım gelmişti fakat aradan 2 gün geçti ben boluyu çıkarken Yağ Basıncı Düşük Motoru Durdurun Diye hataya düştü araç bende yağdan dır diyip yol üstünde bir castrol bayiden yag koydurdum ondan yaklaşık 1 sene sonra yag flitresinin dibini kırdıkları için bir kere hataya geçmişti daha sonrasında 200 binde triger değiştiğinde yag soğutucusu değişti (bu soğutucu farklı yerlerde 2 kez değişti hepsi febi marka ama birbiri ile alakası yok) bu yag soğutucusu değiştiğinden beri yag 112-113 rolantiye düşeyim tekrar harekete geçeyim 1500 deviri veya 20 kmh ı geçince araç kırmızı basınç yok hatası veriyordu (işin garip tarafı jenerasyonda veya kalorifer sıcakta açık iken isterse yağ 123 olsun max gördüğüm değer hiçbir şey olmuyor ama petek kapalı normal kullan rolantiye düş hemen ikaz yakıyordu) daha sonrasında geçen tatsız bir olaydan dolayı çok ufak hararet gördü araç o sıra yag soğutucusu sıcak sudan etkilendiği için bozulmuş olabilir mi diye düşünüyorum çünkü araba hararet yaptığı günden beri yağ 99-102 arasında trafikte şehir içi vs dur kalkta kırmızı basınç hatasını yakıyor ve uzun süre sönmüyor bugün karteli açtırdım usta bile şok oldu tertemiz kartel flitresi kartelin içi ben çapak değilde karteli yag kaplamıştır diyr düşünüyordum bildiğin sıfır araba gibi çıktı kartel temiz egzantirik dedik ben en son 3-4 ay önce sökmüştüm aşınma erime bir şey yok tek kalıyor geriye soğutucu onun içinde çarşamba günü randevu aldım sadece yag soğutucusu değişecek üstüne geçmez ise bayramdan sonra servis detaylıca bakıcak servise aracımın sıfırlanmasını talep edeceğin kabul edilirse hem soğutucuyu değiştirip hemde elektroniği sıfırlayacağım motor kondisyonu 10/15 öyle söyleyeyim soğuk çalışması sıcak çalışması hiçbir sıkıntısı yok iticilerden yapıyor desem ses yok takırtı yok yağ yakma yok muhtemelen yağ soğutucusu ve yazılım işimi çözücek bu sorunu çözmeden de aracımı satmayı düşünmüyorum bakalım hayırlısı olsun

Geri