Motor Bölümündeki Çamurlar

İsim
Golf 8.5
Araç
Golf 8.5 İstiridye Grisi
Selamlar,

6 ay önce sıfır aldığım Golf 8,5 aracımla Bolu yaylalarına gitmiştim. Epey çamurlu yollardan geçmiştim.

Motorun çeşitli bölgelerinde çamurlar gördüm.
Yedek su deposu üzerinde, aracın fanındaki pervanelerde, hortumlarda vs. çeşitli yerlerde çamurlar var.

Ayrıca motorun altındaki plastik muhafazaya üstten baktığımda çamur kalıntıları var.

Bu muhafaza çamuru engellemek için değil midir?
Yaşadığım durum normal mi?
Muhafaza yerinden çıkmış olabilir mi?

Normalde daha önceki araçlarımda toz görürdüm ama çamur hatırlamıyorum.

Sizden gelecek cevaba göre servise gideceğim.
Teşekkürler

Son düzenleme:

Selamlar,

6 ay önce sıfır aldığım Golf 8,5 aracımla Bolu yaylalarına gitmiştim. Epey çamurlu yollardan geçmiştim.

Yedek su deposu üzerinde, aracın fanındaki pervanelerde, hortumlarda vs. çeşitli yerlerde çamurlar var.

Ayrıca motorun altındaki plastik muhafazaya üstten baktığımda çamur kalıntıları var.

Teşekkürler
Normal hocam. Mk7 için konuşuyorum, şehir içinde kullandığım halde çamurlu yerler var. Yıkatsanız da birkaç ay içinde yine olacak.

Hele ki şu açıklık varken, çok çok normal.
1000053633.png

Hele ki şu açıklık varken, çok çok normal.
Ekli dosyayı görüntüle 82779
Evet hocam sanırım buradan giriyor. Arabanın tek sevmediğim yeri diyebilirim.
Bu açıklık mühendislik için gereklilik mi? Yoksa 3 kuruştan kaçıp mı burayı boş bıraktılar?
Sorun olmayacağına emin olsam kendim kapatacağım.
Görüntüde kötü görünüyor.

bu konuyu ilk ben açmıştım golf 8 için yapılmış olan var
bunun 8,5 için olanı varmı bakmadım alibabada bunu araştırabiliriz bu sorunuda çözebiliriz
hem taş yaprak vs vs engeller
Ekli dosyayı görüntüle 82780Ekli dosyayı görüntüle 82781Ekli dosyayı görüntüle 82782Ekli dosyayı görüntüle 82783
Evet sizin konudan aldım fotoğrafı, tanıdık gelmiştir.

Gün geçtikçe alternatif çözümler artıyor sanırım, başlangıçta sadece el yapımı bir çözüm vardı.

Mıcırlı yollarda radyatör delinmesindense böyle bir çözüm bence de gerekli.

Evet sizin konudan aldım fotoğrafı, tanıdık gelmiştir.

Gün geçtikçe alternatif çözümler artıyor sanırım, başlangıçta sadece el yapımı bir çözüm vardı.

Mıcırlı yollarda radyatör delinmesindense böyle bir çözüm bence de gerekli.
golf'te bu şekilde yakın zamanda çıkıcaktır ali babada ben bulamadım
:)hele hele yeni kasa cupra formentor aman allahım o boşluğu görme

Hocam çok sinir bozucu her gördüğümde kesin diyorum. Tasarımda gözden kaçtı çünkü başka açıklaması yok.
Bende uzun vade kullanacak olsam kapatıcam ama nasip

Hocam çok sinir bozucu her gördüğümde kesin diyorum. Tasarımda gözden kaçtı çünkü başka açıklaması yok.
Bende uzun vade kullanacak olsam kapatıcam ama nasip
olay 1.5 tsı motorların yüksek sıcaklıklarda çalışmasıymış
bu sebeple soğutma ihtiyacı fazla oluyor diye daha boşluk bırakılmış
benim attığım 4 resimdeki ürünün araca zerre zararı yok
hava alan yapıda olduğu için oraya hava akışını kesmiyor bu parçaların 8,5 için yapılanını görmedim sadece ama vardır ben görmedim belki

hava alan yapıda olduğu için oraya hava akışını kesmiyor bu parçaların 8,5 için yapılanını görmedim sadece ama vardır ben görmedim belki
Hocam attığınız ürün gayet güzel. Havayı da geçiriyordur.
Eskisine oranla daha az geçeceği için etkiler mi bilemedim?
Arabanın her parçasında ayrı mühendislik hesabı vardır. Koskoca Volswagen burayı atlamaz gibi geliyor :)

Bu arada arabadaki çamurları gündüz gözüyle inceledim. O boşluktan fana gitmiş. Fan da tüm motora yağmurlama yapmış :)

Selamlar,

Teşekkürler
Benim aracımda da durum aynı (2023 VW Caddy), davlumbazın kenarlarından, köşelerinden giriyor her türlü pislik çamur, mevsim geçişlerinde söküp yıkamak lazım muhafaza ve davlumbaz içlerini aslında, en temizi.

Benim aracımda da durum aynı (2023 VW Caddy), davlumbazın kenarlarından, köşelerinden giriyor her türlü pislik çamur, mevsim geçişlerinde söküp yıkamak lazım muhafaza ve davlumbaz içlerini aslında, en temizi.
Arabanın motoru bence yıkanmaz. Ama dediğiniz gibi davlumbaz ve muhafaza yıkanabilir.

Bir önceki arabada komple tozlu çamurlu gezdim. Sorun yaşamadım.
Yıkadığın anda hiçbir sorun yokmuş gibi dursa da zamanla oksitlenme oluyor.

Hele o temizleme spreylerini kesinlikle araçlara bulaştırmamak lazım. Belli bir süre sonra sokağın tüm tozunu üstüne çekiyor. Daha berbat oluyor.

Yıkadıktan sonra hava ile temizler sonrasında motoru çalıştırarak kalan suyun buhar olmasını sağlarsanız hiç bir şey olmaz. Tecrübe ile sabittir. :)

bu konuyu ilk ben açmıştım golf 8 için yapılmış olan var
bunun 8,5 için olanı varmı bakmadım alibabada bunu araştırabiliriz bu sorunuda çözebiliriz
hem taş yaprak vs vs engeller
Ekli dosyayı görüntüle 82780Ekli dosyayı görüntüle 82781Ekli dosyayı görüntüle 82782Ekli dosyayı görüntüle 82783
Klips ile yapmaktansa 3 boyutlu tasarım yaptırıp bu parçaları ona uydurup takmanız daha iyi olabilir. Görsellik açısından diyorum sadece :)

Sanıyorum 2017’den itibaren üretilen araçlar TSI yazılı motor kapakları olmadan geliyordu. Eskisi gibi güzel görünsün diye bu kapaktan alıp aracına uygulayanlar oldu fazlasıyla. Fabrikanın bu kapağı kullanmama sebebi, motorun oluşturduğu yüksek ısı sonucu yangın riskini önlemekmiş. Bu forumda bir kullanıcı bu durumu yaşamış, son anda fark edip ucuz kurtulmuştu diye hatırlıyorum. Radyatör için paylaşılan ürün de hoş görünüyor ama başka sorunlara yol açma ihtimaline karşı dikkatli olmakta fayda var.

Selamlar,

Teşekkürler
Servisle hiç alakası olmayan bir iş bu. Sizden aldığı gibi yıkamacısına gönderecek. Bir de servislerin yıkamacılarının hangi malzemelerle nasıl çalıştığını görseniz aracın başında nöbet tutarsınız yıkamasınlar diye.

Çamur lekesinden ziyade balçık gibi toprak birikintileri varsa temizletmeniz yararınıza olur. Özellikle jant içinde ve salıncakların üstünde birikip katılaşan çamurlar önce rot ayarını, sonra bilyeleri bozabiliyor. Kirli görünmesi ıslak kalmasından daha iyidir ama komple temizletmek istiyorsanız araç alt yıkama işini profesyonelce yapan yerleri bir araştırın, motoru (kaput altını) da temizliyorlar.

Geri