Golf 1.5 Life vs Skoda Scala 1.5 Monte Carlo

IBS6134

Katılımcı Üye

İsim
İbrahim
Selam arkadaş lar bu iki model arasında bir seçim yapılsa sizce mantıklı bir karşılaştırma olurmu. ? Scala nin öne çıkan birkaç artısi var jantlar spor birkaç ekleme koltuklar cam tavan 1.5 motorun 150 bg olması gibi diğeride zaten bildiğimiz golf ne dersiniz yorumlarınızı merak ediyorum. Fiyat olarak Golf 1755 opak beyaz. Scala 1690 renkler biraz seçenek var artı 200 bin 0.99 faiz.

Scalada Mekanik el freni var 🫣

Ekli dosyalar

• IMG-20250318-WA0026.jpg
    IMG-20250318-WA0026.jpg
    119.6 KB · Görüntüleme: 88
  • IMG-20250318-WA0027.jpg
    IMG-20250318-WA0027.jpg
    170 KB · Görüntüleme: 91
  • IMG-20250318-WA0028.jpg
    IMG-20250318-WA0028.jpg
    167.1 KB · Görüntüleme: 90
  • IMG-20250318-WA0029.jpg
    IMG-20250318-WA0029.jpg
    143.1 KB · Görüntüleme: 90

Gönlüm Golf diyor, mantığım Scala diyor 😊

Scala alın, güzel olursa memnun kalırsanız biz de peşinizden geliriz hocam 😄 sizi yem etmek gibi olacak biraz ama.

Not: her ikisini de kullanmadığım için sürüş konfor sessizlik vb durumları göz ardı ederek Scala dedim. İkisini de kullanan birilerinin yorumu daha aydınlatıcı olacaktır

Benim tercihim Golf’ten yana olurdu. Scala’nın iç mekanını beğenmedim. Multimedya ekranı basit duruyor. Vites topuzu ve mekanik el freni artık çoğu arabada bulunmuyor. O yüzden demode göründü. Scala’nın artısı 150ps olması ancak iç mekanın demode olması sebebiyle beni çekemedi Scala tarafına.

Scala görünümü güzel ve bagaj büyüklüğü açısından mantıklı ama Golf 8.5'un ön konsolu ve multimedya ekranı büyüklüğüyle daha kullanışlı bence. Arada 200-250 bin tl fark olsa Scala düşünülebilirdi ama piyasasını da düşününce ben Golf diyorum ikisi arasından. Almanya fiyatında Scala Monte Carlo, Golf Life'dan 3 bin euro daha pahalı. Malum firma bize Golf'ü daha pahalıya daha düşük güçle satıyor...

Selam arkadaş lar bu iki model arasında bir seçim yapılsa sizce mantıklı bir karşılaştırma olurmu. ? Scala nin öne çıkan birkaç artısi var jantlar spor birkaç ekleme koltuklar cam tavan 1.5 motorun 150 bg olması gibi diğeride zaten bildiğimiz golf ne dersiniz yorumlarınızı merak ediyorum. Fiyat olarak Golf 1755 opak beyaz. Scala 1690 renkler biraz seçenek var artı 200 bin 0.99 faiz.

Sürün ikisinide öyle karar verin. Ama audi a3 ten bile daha iyi ses yalıtımı olan golf varken golf bence. Motor ve donanım scalayı cazip kılıyor amma velakin golfü tercih ederim ve nasip oldu ettim bile.

Bu jantlar golfe uyar mı acaba?

Scala son haliyle gayet güzelleşti diyebilirim. TSI olması iyi. Çünkü Golf'ün batarya ve alternatör arızaları duyunca bu bana göre Scala'ya artı demek. Matrix far iyidir. Tamam, Simply Clever ama mekanik el freni herkesin istisnasız eksi yazdığı kısımdır..

Golf life sade ve görev adamı bana göre. Batarya ve alternatör arızası olmadığı sürece gideri var. Basic LED eksidir.

Sonuca gelecek olursam her zaman yazdığım gibi, artıları eksileri yazıp eksilerin ne kadar üzeceği üzerinden değerlendirebilirsiniz.

iki araç arasında kalsam Golf tercih ederdim.

Scala son haliyle gayet güzelleşti diyebilirim. TSI olması iyi. Çünkü Golf'ün batarya ve alternatör arızaları duyunca bu bana göre Scala'ya artı demek. Matrix far iyidir. Tamam, Simply Clever ama mekanik el freni herkesin istisnasız eksi yazdığı kısımdır..

Golf life sade ve görev adamı bana göre. Batarya ve alternatör arızası olmadığı sürece gideri var. Basic LED eksidir.

Sonuca gelecek olursam her zaman yazdığım gibi, artıları eksileri yazıp eksilerin ne kadar üzeceği üzerinden değerlendirebilirsiniz.

iki araç arasında kalsam Golf tercih ederdim.
Mekanik el freni bence eksi olmamalı Monte Carlo donanımda ekstra sunulan şeyler ihtiyaç dışı şeyler bence. Golf daha mantıklı geliyor

Ben golf derim, yılların iconik bir aracı golf, tasarım daha minimalistik sade ve şık, scala çok daha dolu dursa bile Clio dan hallice, elbette bir Clio değil ancak golfle yarışacak bir araç değil scala. Yalıtım sessizlik konfordan bahsetmiyorum bile.

Herkesin yorumuna ayrı ayrı teşekkür ederim. Açıkcası benı scala için en cazip kılan motor jantlar koltuklar cam tavan ferahlığı idi. Şimdide kullanmakta oldugum 8 aracımdan memnunum fakat garanti bitişi yaklaştı değişim için fiyat aldım golften devam ederiz gibi duruyor. En sevmediğim kısım mekanik el freni çok absürt

1.5 golf performans olarak 1.0 tsi dengi bir araç, hardcore performans istiyorsanız monte carlo doğru tercih. Keza böyle bir beklentiniz yoksa golf daha ağır basıyor. Fakat etsi alternatör arızası ve yazılım hatalarını göze alırsanız. Şimdiden hayırlı olsun.

Geri