Set halinde böyle satıldığını bilmiyordum. Rline mk7.5 bi aracın şase numarasındaki yayları getirtmiştim ben de 2023 senesinde. Servisteki ürün kodlarının fotosunu ekledim ve 18 sebringlerle görüntü böyle oldu. Mubea gibi mavi renkli havalı değil ama yol tutuşundan, alçalma seviyesinden memnunun![]()
Metin abi mubea ile rline aynı miktarda düşürüyor sanki aracı. Farklılık var mı gerçekten düşürme miktarı, sertlik veya konfor anlamında?Sen normal yay almışsın muhtemelen 2cm rline aynı bu spor olanı hatta mavi ise spor yay, siyah ise değildir arkadan eğilip bakabilirsin rengine…
Metin abi mubea ile rline aynı miktarda düşürüyor sanki aracı. Farklılık var mı gerçekten düşürme miktarı, sertlik veya konfor anlamında?
Hocam parça kodundan https://parts.vw.com/p/Volkswagen__/Coil-Spring/75762797/5Q0411105HC.html bu sitede inceledim. 2.0 motorlu arteon, golf R ve golf GTi ile dizel 2.0 motorlu arteon ve GTD’de kullanıldığı yazılmış.Sen normal yay almışsın muhtemelen 2cm rline aynı bu spor olanı hatta mavi ise spor yay, siyah ise değildir arkadan eğilip bakabilirsin rengine…
Hocam parça kodundan https://parts.vw.com/p/Volkswagen__/Coil-Spring/75762797/5Q0411105HC.html bu sitede inceledim. 2.0 motorlu arteon, golf R ve golf GTi ile dizel 2.0 motorlu arteon ve GTD’de kullanıldığı yazılmış.
Yaylar gerçekten çok sert viraj performansı üstün yatırmıyor aracı kolay kolay. Siyah renkli helezonlar ama mubea’nın sertliğini bilmediğim için karşılaştırma yapamam spor olup olmadığı konusunda.
Servis mubah satıyormu satılırsa ücret nedir
Abi bu mubeadaki kısalma bana biraz fazla geldi. Bir de fazla konfor odaklı değilim ankara da çok stabilize yolda ya da sokak aralarında kullanmıyorum.Doğrudur sendeki normal kısaltılmış yay…
Örnekler vereyim;
Mk7 aracımı alırken özel siparişle almıştım 6 ay beklemiştim o dönemde 18”durban ile geldiğinde üstündeki yaylar normal yay ama 18” olmayan araçların yaylarından 1.5cm kısa idi…
Sonra mubea aldım 2.5cm düştü ve süper oldu…
Ekli dosyayı görüntüle 82955
Ekli dosyayı görüntüle 82956
mk8 de de aynı mesela mk8 rline 17”-18” araçlarda mk8 impression life sytle dan farkı 1.5cm kısa…
mk6 bende varken mesela servisten eibach mavi spor yay siparişi verebiliyordun ben almıştım…
Foruma önceden keşke baksa idin direk mubea mavi spor yay alırdın konfor süperdir…
Ben de şimdi Mk8 life var sistemden uyumsuz çıkıyor mesela şuanki eibachları o dönem satış yok dedikleri için aldım yoksa mavilerden alırdım…
Abi bu mubeadaki kısalma bana biraz fazla geldi. Bir de fazla konfor odaklı değilim ankara da çok stabilize yolda ya da sokak aralarında kullanmıyorum.
Daha önce de forumda araştırmıştım ama ön aks/arka aks ağırlığına göre ya da benzinli dizel motora göre ya da arka bağımsız süspansiyonsa şu kodlu yay bu kodlu yay risk alamadım.
Sebring jantlı orjinal rline aracın şasesinden sipariş verip bunları aldım. Gti yayı olsun varsın![]()