Araba Teslimi

Grax

Yeni Üye
İsim
Ahmet Eren Önal
Araç
GOLF 8.5
Merhaba arkadaşlar bir sorun sıkıntı çıkmazsa yarın bayiden 0 arabamı teslim almaya gideceğim bu konuda çok tecrübesizim yarın teslim alırken nelere dikkat etmem gerekiyor söyleyebilir misiniz ?

Son düzenleme:

Merhaba arkadaşlar bir sorun sıkıntı çıkmazsa yarın bayiden arabamı teslim almaya gideceğim bu konuda çok tecrübesizim yarın nelere dikkat etmem gerekiyor söyleyebilir misiniz
Sıfır km mi bu araç ben olsam kaporta eksperi yaptırırdım aldıktan sonra

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar bir sorun sıkıntı çıkmazsa yarın bayiden arabamı teslim almaya gideceğim bu konuda çok tecrübesizim yarın nelere dikkat etmem gerekiyor söyleyebilir misiniz
Öncelikle yeni arabanız hayırlı olsun. Kazasız belasız inşallah. Hangi paketi ve özel değilse ne kadara aldınız?

Gelelim sorunuza, yani çok anlayabileceğimiz şeyler değil bunlar. Yapabileceğiniz maksimum 2 şey şunlar:

• Etrafında gezip boyasını kontrol etmek.
  • Kapı ve kaput vidalarında boya atması var mı diye bakmak.
Başka bir şey bilen varsa eklesin.

Her tarafın fotoğrafını çekin,
gözden kaçan yerler varsa belki fotoğraftan görürsünüz.

Birinin 12volt çakmak adaptörü kayıp/eksik idi misal, birkaç gün sonra farketti, nerde kayboldu bulamadı

Şimdi geldi aklıma yazayım dedim.

Far ayarını da yükseltin serviste biraz. Çok aşağı bakıyor farlar.

Merhaba arkadaşlar bir sorun sıkıntı çıkmazsa yarın bayiden 0 arabamı teslim almaya gideceğim bu konuda çok tecrübesizim yarın teslim alırken nelere dikkat etmem gerekiyor söyleyebilir misiniz ?

Öncelikle hayırlı uğurlu olsun kazasız belasız günlerde kullanmanızı dilerim

2500-3000 TL'den kaçmadan aracı ekspertize sokmanızı tavsiye ederim . Veya gerek duymuyorum diyorsanız gözle kaput ve bagaj vidalarını kontrol edin. Eğer ayar varsa teslimat esansında bir rapor talebinde bulunun. Ayar olması gayet normal bir şey ancak ayarın fabrikasyon olduğunu teslimatta farkedildiğine istinaden bir yazı almanızı tavsiye ederim.

Bir de @GolfTutkulu hocam çok güzel bir noktaya değinmiş kullanıcıların sorun yaşadığı bir konuydu bu

Eğer ekspertize sokmayı düşünürseniz yamanlar ve otorapor gibi firmalar sadece kaporta bakıyor. En azından gönlünüzün rahat olması için tavsiyede bulunmak istedim. Geçmişte 0 aldığım aracı ekspere soktuğumda bagaj kapağı st orijinal olarak çıktı. Buna istinaden elimde rapor olması satarken daha az zorlanmama sebep oldu.

Lastik hava basınçları kontrol, unuturlarsa çok yüksek psi larda oluyor diye biliyorum.

Bir kullanıcı bir konuda detaylı bir form hazırlamış ve paylaşmıştı. Kim ve hangi konuda bulamadım. Hatırlayan varsa konuyu etiketleyebilir mi?

Volkswagen grubu araçlarda fabrikada son kontrolde "ayar veya sök tak" yapabiliyorlar.

Bu oran hiç azımsanacak seviyede değil.
Her 10 aracın en az 3'ünde olduğu söylendi.

Bu işlemler normal.
Fakat iş bilmez bir eksper kafa karıştırabilir. Satarken karşıyı ikna etmekle uğraşabilirsiniz.

Bundan dolayı en temizi bayiden resmi kağıt almanızdır.

Benim sıfır aldığım 2024 Golf 8,5'da ön kaput ve bagajda sök tak çıkmıştı.
Bayiden konu hakkında belge almıştım.

Her tarafın fotoğrafını çekin,
gözden kaçan yerler varsa belki fotoğraftan görürsünüz.

Birinin 12volt çakmak adaptörü kayıp/eksik idi misal, birkaç gün sonra farketti, nerde kayboldu bulamadı
Bijon kapağım yoktu bi tanesi daha sonra resimde farkettim

fotoğrafını paylaşmayı unutma, hayırlı uğurlu olsun, Allah herkese nasip etsin.

Geri