Golf 8 Life 1.0 etsi Kısa Far Aydınlatması Yetersiz ve Far Yükseklik Ayarı Yok

CrossroadsN

Yeni Üye
İsim
Deniz
Araç
Golf mk8 Life 1.0 etsi
Merhaba,

2022 Golf 8 Life 1.0 etsi aracımın aydınlatmasını yetersiz buluyorum. 2023 Peugeot 408 aracım da var ona gece bindiğimde gerçekten muhteşem bir aydınlatma var ama ondan Golfe geçince bariz fark ediyorum, Golfün gece sürüşünde farlar yeterli kadar aydınlatmıyor. İmperession paketteki gibi far yükseklik ayarı da yok.

Aracı ilk çalıştırdığımda kendisi bir selamlama yapıyor (aşağı yukarı giderek mercekli far gibi kalibrasyon yapıyor). Muhtemelen bu araca da ağırlığa bağlı otomatik yükseltme ayarı koymuşlar ama bu ayarı kendim yapamıyor olmam can sıkıyor.

Bunu düzeltmenin bir yolu var mı? İnternette alyan ile manuel ayar yapılmasını gördüm ama önerir misiniz? Öneriyorsanız bu ayar nasıl yapılacak? Yoksa serviste mi yaptırmamız gerekiyor? Servis bunun için bir ücret istiyor mu?

Far yükseklik ayarınız fiziksel olarak doğru olmayabilir. Bunun far üzerindeki ilgili ayar civataları ile yapılması gerekiyor. Kendinizde düz bir duvar karşısında yükseltebilirsiniz ancak doğru bir ayar için tavsiyem cihaz ile ayarlanması. Zaten 5dk lık bir işlem ücreti çok bir şey tutmaz.

Upvote 0
Far yükseklik ayarınız fiziksel olarak doğru olmayabilir. Bunun far üzerindeki ilgili ayar civataları ile yapılması gerekiyor. Kendinizde düz bir duvar karşısında yükseltebilirsiniz ancak doğru bir ayar için tavsiyem cihaz ile ayarlanması. Zaten 5dk lık bir işlem ücreti çok bir şey tutmaz.
Haziran ayında yıllık bakımı var orada yaptırtmayı düşünüyorum. Sadece vw nin bu konuda servise muhtaç bırakması çok saçma geldi bana. Far ayarı mevzuat gereği tüm araçlarda olması gerekmiyor mu?

Upvote 0
Haziran ayında yıllık bakımı var orada yaptırtmayı düşünüyorum. Sadece vw nin bu konuda servise muhtaç bırakması çok saçma geldi bana. Far ayarı mevzuat gereği tüm araçlarda olması gerekmiyor mu?
Otomatik far yükseklik ayarı olan araçlarda seviye belirleme yapılamıyor.
Manuel olarak far üzerinden ayar gerekli eğer ki ekstra bir düşüklük varsa..

Upvote 0

MK8 de ki bu durumun ne olduğu tam olarak bilmiyorum. Durumdan şikâyetçi olan kişilerin farları gerçekten düşük görünüyor. Normalde farların üzerinde nasıl ayarlanması gerektiğini gösteren bir ibare olur, mesela atıyorum %2 yazar, bu durumda bu far 10m mesafeden ölçüldüğünde( yada bunu simüle eden ayar cihazlarında) %2 eğim göstermesi gerekir.

Eğer far ayarı bu ibareye göre ayarlanmış ancak yinede bir sorun olduğu düşünülüyorsa bu durumda üretimden kaynaklı bir kusur olabilir. Ancak çok az sayıda kişinin şikayeti bana hazırlık esnasında arada kaçan bazı araçlar olduğunu düşündürüyor.

Upvote 0
Merhaba,

2022 Golf 8 Life 1.0 etsi aracımın aydınlatmasını yetersiz buluyorum. 2023 Peugeot 408 aracım da var ona gece bindiğimde gerçekten muhteşem bir aydınlatma var ama ondan Golfe geçince bariz fark ediyorum, Golfün gece sürüşünde farlar yeterli kadar aydınlatmıyor. İmperession paketteki gibi far yükseklik ayarı da yok.

Aracı ilk çalıştırdığımda kendisi bir selamlama yapıyor (aşağı yukarı giderek mercekli far gibi kalibrasyon yapıyor). Muhtemelen bu araca da ağırlığa bağlı otomatik yükseltme ayarı koymuşlar ama bu ayarı kendim yapamıyor olmam can sıkıyor.

Bunu düzeltmenin bir yolu var mı? İnternette alyan ile manuel ayar yapılmasını gördüm ama önerir misiniz? Öneriyorsanız bu ayar nasıl yapılacak? Yoksa serviste mi yaptırmamız gerekiyor? Servis bunun için bir ücret istiyor mu?

Düz bir duvarın önüne park edin duvara çok yanaşmayın, 4 - 5 metre uzakta durun. Araç çalışır halde, kısa farlar yanık kalsın

Motor kaputunu açın, her iki far ' ın arkasında, 2 şer adet beyaz plastik , 5 veya 6 mm allen anahtar yuvası var.

Biri yukarı aşağı - diğeri sağa sola farı komple oynatıyor.

Allen anahtarı yuvaya takın, hafifçe anahtarı sağa - sola çevirin gözünüz duvardaki ışıkta olsun

Duvardaki ışık sağa - sola mı oynuyor, yukarı - aşığı mı oynuyor gözlemleyin

Sağa sola oynarsa diğer yuvayı bulun ve far seviyesini yukarı kaldırın fazla kaldırmayın 3 - 5 cm kaldırmanz yeterli

sonra diğer fara da aynı işlemi uygulayın.

Ben bi-xenon led farlı passat b8 ve IQ led farlı T-Cros araçlarımızda bu şekilde yükseklik ayarı yapıyorum

Yarın her iki araçtaki far ayar yerinin fotoğrafınını çekip yayınlarım

.

Son düzenleme:
Upvote 0
MK8 de ki bu durumun ne olduğu tam olarak bilmiyorum. Durumdan şikâyetçi olan kişilerin farları gerçekten düşük görünüyor. Normalde farların üzerinde nasıl ayarlanması gerektiğini gösteren bir ibare olur, mesela atıyorum %2 yazar, bu durumda bu far 10m mesafeden ölçüldüğünde( yada bunu simüle eden ayar cihazlarında) %2 eğim göstermesi gerekir.

Eğer far ayarı bu ibareye göre ayarlanmış ancak yinede bir sorun olduğu düşünülüyorsa bu durumda üretimden kaynaklı bir kusur olabilir. Ancak çok az sayıda kişinin şikayeti bana hazırlık esnasında arada kaçan bazı araçlar olduğunu düşündürüyor.
Mk 8 de böyle oluyormuş ama 8.5 da otomatik sisteme gectikleri için yok maalesef 8.5 serviste yapılabilir ancak

Upvote 0
Düz bir duvarın önüne park edin duvara çok yanaşmayın, 4 - 5 metre uzakta durun. Araç çalışır halde, kısa farlar yanık kalsın

Motor kaputunu açın, her iki far ' ın arkasında, 2 şer adet beyaz plastik , 5 veya 6 mm allen anahtar yuvası var.

Biri yukarı aşağı - diğeri sağa sola farı komple oynatıyor.

Allen anahtarı yuvaya takın, hafifçe anahtarı sağa - sola çevirin gözünüz duvardaki ışıkta olsun

Duvardaki ışık sağa - sola mı oynuyor, yukarı - aşığı mı oynuyor gözlemleyin

Sağa sola oynarsa diğer yuvayı bulun ve far seviyesini yukarı kaldırın fazla kaldırmayın 3 - 5 cm kaldırmanz yeterli

sonra diğer fara da aynı işlemi uygulayın.

Ben bi-xenon led farlı passat b8 ve IQ led farlı T-Cros araçlarımızda bu şekilde yükseklik ayarı yapıyorum

Yarın her iki araçtaki far ayar yerinin fotoğrafınını çekip yayınlarım

.
Teşekkürler yorumunuz için yarın deneyeceğim. şu anki hali gerçekten gece sürüşü anlamında tehlikeli

Upvote 0
Mk 8 de böyle oluyormuş ama 8.5 da otomatik sisteme gectikleri için yok maalesef 8.5 serviste yapılabilir ancak

Hocam bu yük ayarı yani standart araçlarda yük durumuna göre ayarladığımız şey. Otomatik ayarı olan araçlarda ise arka dingil deki müşürün durumuna göre bu düğmenin işini otomatik yapıyor. Fakat mekanik olarak far ayarı temelde doğru ayarlanmamışsa, bu düğme yada müşür olması gerektiği gibi çalışmıyor.

Normalde yüksüz durumda iken bu ayar sıfırda olmalı, yük arttıkça ayarı da arttırırsanız farlar aşağı doğru iner. Olması gerekenden daha yukarı çıkmaması gerekir.

1000022442.jpg

Upvote 0

Manuel Far Yükseklik Ayarı (sürücü far yüksekliğini ayar butonundan kendisi yapması gerekir, Halojen farlı araçlarda ve en baz donanım araçlarda bulunur),

Otomatik Far Yükseklik/Seviye Sensörü (Xenon farlı araçlarda mecburidir, Led farlı araçlarda orta ve üst donanım araçlarda bulunur, Sensör far seviyesini aracın yük durumuna ve yolun eğimine göre anlık olarak sürekli kontrol eder, Sensör gecikmesiz olarak farların yüksekliğini otomatik olarak ayarlar),

Araç ister halojen farlı, ister Xenon farlı , isterse de Led farlı olsun; Farların üzerindeki (ilgili ayar vidaları) yalnızca ayarı yapacak teknisyenler içindir..!!

Efendim ben kendim ayar yaparım, Duvara yakın yere çektim ışıkları duvara yansıttım, bu şekilde farları yukarıya kaldırdım eskisinden iyi oldu harika oldu vs.., bu tür yapılacak ayar sadece kendinizi psikolojik tatmin etmekten öteye geçemez..!! Ve tamamen yanlış bir uygulamadır,

Farın üzerinde ((2 tane) ayar vidası bulunur, birisi yukarı-aşşağı ayar imkanı verir, diğeri sağa-sola ayar imkanı verir, Duvara yansıtılarak göz kararı yapılacak bir ayar asla doğru ayar imkanı vermeyecektir, kendinizi kandırmış olursunuz, Şahin kuşu kadar keskin gözlere de sahip olsanız makine olmadan doğru far ayarı yapmanız mümkün değildir,

Kendiniz ayar vidası ile belki şans eseri seviyenin yukarı-aşşağı konumunu bir miktar ayarlasanız bilee, farın (sağa-sola) dar ve geniş açı olarak çevreyi yansıyacağı ışık miktarını makine olmadan mümkün değildir. Yani far ayarı sadece ışığın seviyesini yukarı aşşağı ayarlamaktan ibaret değildir, Aynı zamanda farın ne kadar geniş veya dar açıyla yola yansıması gerektiği ile de ilgili bir durumdur,

Sağlıklı far ayarı için; mutlaka far ayar makinası ile yapılması gerekir, Hatta Xenon ve Led.farlı araçlarda sadece far ayar makinası da tek başına yeterli değildir, aynı zamanda araç bilgisayara bağlanması kalibrasyon vb. ayarlarının yapılması ve kayıt edilmesi gerekir,

Golf Mk8 Impression (manuel far yükseklik ayarı mevcuttur, Media ekranı üzerinden ilgili menüden ayar yapılır), Life / Style ve R-Line paketlerde ise otomatik far yükseklik sensörü mevcuttur.

Golf Mk8,5 ‘da ise: (impression dahil) tüm paketlerde —>otomatik far yükseklik sensörü mevcuttur,

Sağlıklı far ayarı için: lastik havalarının eşket değerlerine göre ayarlanması, yakıt deposunun %70-80 arası dolu olması ve bagajda stepne (yedek lastik / kriko) harici çanta-bavul vs.. ekstra ağırlık olmaması gerekir. Manuel far ayarı olan araçlarda bunlara ilaveten: araç rolantide çalışır vaziyette iken far ayar konumu sıfır (0) konumuna ayarlanması gerekir.

Upvote 0

Geri