Taşın üzerinden geçtim

Rust

Katılımcı Üye

İsim
Erdin
Araç
golf 7
Arkadaşlar çarşamba günü pazarcıların araba girmesin diye yola bıraktığı bir kaya parçasının üzerinden geçtim. Çarşamba gününden beri sorunsuz kullanıyorum bugün(cumartesi) arabayı yıkadıktan sonra yağ seviyesini kontrol edin uyarısı verdi sonra arabayı stop Edip çalıştırdıktan sonra uyarı kayboldu. Alta baktığımda muhafaza’nın çatladığını gördüm ama yağ damlaması görmedim hiç.
Yere değilde başka bir yerde birikiyorsa onu bilemedim. Malum yarın bayram açık yer bulamam yağ seviyesini kontrol ettirip eksikse ekleme mi yaptırmam gerekir lifte kaldırana kadar ? Teşekkürler

Arkadaşlar çarşamba günü pazarcıların araba girmesin diye yola bıraktığı bir kaya parçasının üzerinden geçtim. Çarşamba gününden beri sorunsuz kullanıyorum bugün(cumartesi) arabayı yıkadıktan sonra yağ seviyesini kontrol edin uyarısı verdi sonra arabayı stop Edip çalıştırdıktan sonra uyarı kayboldu. Alta baktığımda muhafaza’nın çatladığını gördüm ama yağ damlaması görmedim hiç.
Yere değilde başka bir yerde birikiyorsa onu bilemedim. Malum yarın bayram açık yer bulamam yağ seviyesini kontrol ettirip eksikse ekleme mi yaptırmam gerekir lifte kaldırana kadar ? Teşekkürler
Bakıma kaç km var , araç nedir(motor bilgisi)?

Yok hocam sabah bakacağım eksilmişse 5w-30 shell den alıp eklesem olur mu ?
Anlık bir uyarı vermiş olabilir. Muhtemelen eksilme de vardır çünkü neredeyse bakım süresi yarılanmış.
Muhafazaya kaçırmış olsa mutlaka yere damlardı, ya da muhafazada yağ olur.

Çubuk ile kontrol ediniz. Kılavuzun tavsiyesine göre ekleme yapınız. Ardından ara ara kontrol ediniz. En kısa zamanda da muhafazayı söktürüp gözle bir kontrol ediniz içte darbe hasar oluşturmuş mu diye...

Aracınızda hangi yağ varsa ondan ekleyiniz. Olmadı aynı değerde bir yağ ekletip yağ bakım süresini erkene almanız iyi olur.

Geçmiş olsun.

Anlık bir uyarı vermiş olabilir. Muhtemelen eksilme de vardır çünkü neredeyse bakım süresi yarılanmış.
Muhafazaya kaçırmış olsa mutlaka yere damlardı, ya da muhafazada yağ olur.

Çubuk ile kontrol ediniz. Kılavuzun tavsiyesine göre ekleme yapınız. Ardından ara ara kontrol ediniz. En kısa zamanda da muhafazayı söktürüp gözle bir kontrol ediniz içte darbe hasar oluşturmuş mu diye...

Aracınızda hangi yağ varsa ondan ekleyiniz. Olmadı aynı değerde bir yağ ekletip yağ bakım süresini erkene almanız iyi olur.

Geçmiş olsun.
Hocam iyi bayramlar, sabah yerde yağ tespit ettim çubukta da hiç yok gibiydi. Benzinliğe çekip 1,5 litre ekledim çubuk seviyesi ortaya kadar geldi. En kısa zamanda söktürecem bayrama geldi şansa. teşekkür ediyorum

kartelin hemen altında yağ seviye ve sıcaklık sensörü var. darbe ile o zarar görmüş olabilir.

yağ damlama şeklinde sızıyor sanki yağ ekleyip öyle servise kendim götürsem sorun olur mu ?

Kasko neden sürdünüz diye karşılamama tarzı birşey yapar mı?

Geçmiş olsun…
Beyan yazarsın şurdan geçerken soraya altı sürttü vs gibi ama bence önce servisteki hasar danışmanı ile telefonda görüş olurya bazen polis raporu isteniyor gerek yok derse aracı götürüp teslim edersin ozaman kadar arkadaşların dediği gibi kullanma aracı…

Geri